Monday, September 20, 2021

JJCM KUANTAN : WARUNG MEK AKU

Actly lama dah siri jjcm ni, tak sure utk tarikh post ni keluar, masih ada lg ke tak kedai ni, 😅

Tapi setelah diriki2 di fb, insyaAllah masih beroperasi, hopefully haha.




location : blh tgk kat banner ni



Betul 2 tepi sungai warung ni, siang hari best jugak berangin je, malangnya masa kiteorg sampai ni, dah sold out semua menu, hahahah, nexttttt


Tanpa putus asa, kita repeat lagi datang , kali ni malam plak 😆


Tgk meja makan ni betul2 tepi tebing sungai, memang takde safety lansung, syukur la masa pergi ni budak bertuah ni tengah lena, plus masa ni dia pun tak boleh kaki lg 😂 kalau tak, mau tercekik2 nak makan risau anak tergolek masuk sungai, haha.









Menu yg jadi pilihan, nasi goreng udang special, nasi goreng udang galah, nasi goreng udang, char kue tiow udang, semua pun nak udang mlm tu 😂 overall kita kasi 5 bintang, udang semua fresh, selambakk plak tu, Alhamdulillah. 

Wednesday, June 19, 2019

2tahun menyepi?

Bia benarrrr, cepatnya masa berlalu 😁


org sbelah tu asal dlm gmbr nk cover mata bulat dia, dh nmpak kuyu matpek, hoii 

 blm terlambat utk kami ucapkan, selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin. 

jadi la entri buat ada2 bg blog ni bernafas skek, hehe

Wednesday, November 29, 2017

SAR Kafa Al Muiz

Untuk bacaan Mika nanti ;)

Since 5y lagi ibu dah masukkan abg ke SAR KAFA tao. Masa tu abg kat KEMAS lg, so balik tengahari pit stop kat rumah maktok, daripada abg bazirkan masa cmtu je petang2, ada baiknya abg pergi sekolah kan. Yer mana2 KAFA pun hanya terima kemasukan utk 7-11y shj. Tp atas pujuk rayu dan ehsan dr ustazah, rezeki abg la dapat masuk 2tahun awal dr sepatutnya. Alhmdulillah. :)

Tapi utk umur abg tu, ustazah ckp just follow abg kakak belajar, xde buat apa2 latihan, cume more to bacaan iqra je la, ibu sokay jee..yg penting, waktu belajar start pkl 3-5ptg, sblm balik semua pelajar diwajibkan solat Asar berjemaah, biarpun ibu tahu awk byk main, tp sikit sebanyak terisi jugak ilmu2 akhirat awk tu dr sana, insyaAllah.

tangga ke surau atas

abg 5tahun laaa! kecik sgt lagi masa ni, tgk lengan baju pun berlipat2, mne nak ada size lg, hehe ^__^

waktu baru2 masuk, ibu kerap dtg perhatikan dr jauh, tahun pertama sekolah situ, pergi dan balik aki yg uruskan, tq Aki :)

Masuk tahun kedua, abg dah pandai request nak pergi sendiri naik basikal, ni terpengaruh ngn abg kakak kat situ la ni ramai pergi naik basikal, memandangkan rumah maktok dengan Kafa tu xjauh mana, ok la kite kasi can :p



Awal2 tu ibu rajen jugak la escot dia sampai ke Kafa, haih xberani jugak lagi nk senang2 lepas camtu je, time balik maktok sanggup tunggu kat simpang jalan tu, haha tq maktok jugak ;)

Tapi utk tahun kedua ni, xsempat abg nak habiskan smpai akhir tahun kat situ, ibu berhentikan abg serta merta belajar atas sebab2 yang munasabah ;)

2017, tahun ni...abg dah 7tahun, dah masuk sekolah rendah pun. Kebetulan sekolah tu juga ade Kafa utk belah petang, so ibu masukkan abg kat sni plak, kiranya pagi petang la abg belajar kat lokasi yg sama, takpela ibu berkejar skit tengahari balik pikup abg, bwk balik rumah mkn, mandi, then pergi kafa smula. 





Alhmdulillah cukup setahun abg belajar kat sni, yg bestnya Kafa kat sni, bukan setiap hari, seminggu cume 3hari, isnin, selasa & khamis, 2hari lg lepakkkkk...hahaha balik kafa singgah rumah maktok plak mengaji rumah mak andak..balik rumah dah magrib, pengsan trus dengan aktiviti seharian belajar, kahkah. 

itu je la serba sdikit rumusan ttg abg & kafa kot selama 3tahun. haha hebak ibu buat 1entry berkisarkan cerita 3tahun ehh :p


Wednesday, August 16, 2017

Potluck geng AIM

Wahh, tak sangka ada lg viewer blog ni yg singgah, terima kasih byk2, ingtkan memasing dah kurang blogging skrg ni mcm tuan blog ni, kahh!

Ok as usuall, setiap minggu ada perjumpaan Amanah Ikhtiar Malaysia, tapi sbb dah lama sgt event ni, dah lupa bila dan apa tujuan potluck ni, haha abaikan la, kite jamu mata sudah, byk menu2 menarik hr tu.

Kita bawak rendang ayam cili api hr tu & desert manggo cheeseleleh ^__^





Majlis dimulakan dgn bacaan yasin & doa selamat ;)




Eh! adikkk,spek terbalik laaa, hahaha :p




 sambal ikan mkn dengan nasi impit tu sedappppp!!

 


 Antara barisan usahawan2 yg berjaya, hoho ^____^

Tokey jambu, tokey ns lemak, tokey kek, tokey ayam madu, tokey sayur, tokey tudung
hiks :p


 Dah hampir 7tahun bersama AIM dengan sahabat2 Al jannah, banyak suka duka slama bersama, huhu.. ada yg dah keluar, ada jugak yg baru masuk, Alhmdulillah kita masih lg setia disini selama mana memerlukan ;)

Ok tu jerrr, terima kasih sudi jenguk.  daaaaaaa~

Monday, August 14, 2017

Masih bertuan

Assalamualaikum w.b.t

Akhirnye setelah hampir setahun xbukak blog, fuhhhh... rindu nak khatam semua blog, tp xde masa apatah lg nk post entry sdiri, tp kali ni kena cuba jugak selit2 coz memory hset dah full, so nak transfer semua gmbar ke pc, then kena bekap sama ke blog, untuk tatapan anak cucu dimasa depan, insyaAllah hahaha ;p

Lepas ni bermulalah ceritera tahun 2014 sehingga sekarang, sila ber-throwback untuk beberapa puluh episod pun xtahu la yer, byk sgt dah folder yg dah asingkan siap2 tu, ;)


rindu kite takkkkkkk ?? :p

Related Posts with Thumbnails