Ini cerita org mengidam yg xde isi dlm perot yer, hehe ekceli hr tu tgk kak zura buat swirl roses cake utk cust dia, serius sgt sgt berkenan tgk rose tu, terliurrrrrrrrrrrr... dan2 tu jugak smangat berkobar2 gugel mcm2, akhirnye, beli la jugak nozel 6kelopak tu, ape nama ntah, klu ikot swirl roses yg betul2 power outcome dia, beli la brand wilton 1m. tp aku amek brand cikai je, bukan serius pun kan. asal nk asah skill ade perasaan ingin cuba tu :)
chiffon pandan cake yg jadi mangsa :p
buruk giler rupenye kan, ni kes buttercream aku guna gula biasa, so kasar sket la, sbb xde gula ising, itu yg nmpak kelopak rose tu berbintik2 je, lgpun masa buat ni belah pg mika bru bgn tido, tu yg stress kene kacau ngn mika, buat cepat2, dia asek nk cucuk2 bunga ni, sudahnye bg dia bekas balance2 buttercream tu, mkn smpai puas :p
ohhhhhhhh
ReplyDeletekes stress ah ni
konfem kalau tak stress mu punye rose comel gila
ok sila cuba lagi next time
buat time mika tido ah
baru aman
hehehe
ni kau kata comot
ReplyDeleteaku tgk lawa dah..
arrrghhh..lepas ni habis la. smua gi carik nozzle baru
hehehe..betul tu ann..
ReplyDeleteklu buat time anak xtido..mang cam gini le jadi nyer..
xpe try lg sekali na..caiyo..caiyo..
er nape daku tgk mcm lawo je...bila bunga banyk2 hilang comot tu plus guna satu kaler je kan..mmg xnmpk yg comot
ReplyDeleteComot? lawa k. Lebat sungguh bunga ros tu. ^_^
ReplyDeletecantik lah na!
ReplyDeletecantik dah tu, pas ni beli kek chiffon lagi ya, siap ada bunga besar tgh2 tu, ibu bunga tu yg mahal.. :-)
ReplyDeletesangat kreatif...bukan senang nak buat nih..
ReplyDeleteNa, kalau nak makan cream yang atas je cemane nak buat bagi sedap na? Beli yang botol tu pastu kene bancuh2 tak?
ReplyDeleteMengidam kat krim tu ja. tsk
akk...bole tak share resepi buttercream ni..cun la..
ReplyDelete@Zatil Hulwani
ReplyDeletedear, gugel resepi mcm2 ade versi buttercream ni
tp akak amek yg senang je, cmpur krimwell,veg shortening ngn gula ising je :)
tq kak...suke tgk blog akk ni...macam2 kek ade..^_^
ReplyDelete