Thursday, May 17, 2012

Sempena hari Ibu

Ibu sy xde kt Kuantan skrg, diri sdiri yang bergelar ibu ni just dpt wish bertalu2 dr suami & anak, tp itupun dah cukup terharu, kek?? org yang wish plak tanye mane keknye?? huk alohh, ingtkan dia la bg kek kt kite, huhuhu.. memandangkan hr tu xmenang tgn dgn order, makanye kek hari ibu utk tuan punye bdn postpone dulu la :p







ade sketui lg kek sempena hr ibu, tp hr tu kalut skit nak kejar masa, lps ni if nk buat kek better awal2 la, xmo dah hot from oven lg, kehkeh, ksian cust dpt kek comot2 sket sbb panas2 trus kuarkan dr loyang, oh my bad, sorry my dear darling customer, huhuhu T__T

14 comments:

  1. awat berbuih2 kek coklat mu tuuu

    ReplyDelete
  2. hahahah tu bukan buih weh,
    tp topping aku pekat sgt
    so kne sapu ats kek,
    bercmpur ngn habuk2 kek,
    kehkeh :P

    ReplyDelete
  3. ee jeles na pandai baking... kemain cantek ha deco die.. leh la mintak tips nnt

    ReplyDelete
  4. okey
    lesson learnt rite?
    hehe lepas ni cake buat one day before
    letak room temp, masa dh nak topping masuk fridge sekejap
    sbb tu membantu masa kau nk topping nanti
    so tak la banyak sgt habuk2 kek mengganggu proses topping mu

    *my 2 cent!*
    :)

    ReplyDelete
  5. geram aku tgk rainbow cake yg tinggi tuh...comel doh hias gtu

    ReplyDelete
  6. Ann alias...ouhhhh ye k...baru ku tahu...2 cent mtk kt na..wakakaka..

    Semoga bertambah maju dan bertambah rezeki ye na..

    ReplyDelete
  7. @jueleealahh prctice make perfect, jue skrg pun dh rajen baking nmpak, hehe

    ReplyDelete
  8. @Ann Iliastenxs sifu,
    yg topping tu so far dh ok skrg
    yg kes baru ni
    ciskek, dia klu panas2 lg kan
    still lembek mcm xmsk,
    aku nk cpt kuarkan dr loyang
    trus jd tanah runtuh weh,
    rupenye mmg kne tggu room temp dlu baru blh kuarkan dr loyang & keras dah cis ms tu, tsk tskk
    xpe2 mcm ckp mu, bljr dr kesilapan tu, hehe

    ReplyDelete
  9. @sharEnaok akhirnye tiada lg kondem2 dr mu, ekekek prctice make perfect kan, itupun blm kemas lg bg aku :P

    ReplyDelete
  10. beb, x dinafikan, kadang aku pun gelojoh jugak. x sabo tunggu sejuk, lepas tu nanges sbb kek terbarai. kahkahkah

    eh, mu cerita psl cheese cake ke jd tanah runtuh tu?. weh, aku suggest kalau cheese cake mu pakai lah springform yg x lekat tu. senang nak buka even tengah panas pun. :)

    ReplyDelete
  11. @Ann Ilias ha ahh, aku kan ske buat kek last2 minit, konon nk bg panas2 from oven ler konon,
    tp klu kek keramel boley la bg panas2
    sdp mkn time tu lembut lg,
    tp ciskek xdpt la kan,
    ehh mu jgn xtao, lepas kejadian tanah runtuh,
    aku trus g beli loyang springform tu yek, 30 sbiji, hadoihhh..
    xpe la..hope lps ni xde lg kejadian xdiingini tu lg, huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails