Ibu sy xde kt Kuantan skrg, diri sdiri yang bergelar ibu ni just dpt wish bertalu2 dr suami & anak, tp itupun dah cukup terharu, kek?? org yang wish plak tanye mane keknye?? huk alohh, ingtkan dia la bg kek kt kite, huhuhu.. memandangkan hr tu xmenang tgn dgn order, makanye kek hari ibu utk tuan punye bdn postpone dulu la :p
ade sketui lg kek sempena hr ibu, tp hr tu kalut skit nak kejar masa, lps ni if nk buat kek better awal2 la, xmo dah hot from oven lg, kehkeh, ksian cust dpt kek comot2 sket sbb panas2 trus kuarkan dr loyang, oh my bad, sorry my dear darling customer, huhuhu T__T
awat berbuih2 kek coklat mu tuuu
ReplyDeletehahahah tu bukan buih weh,
ReplyDeletetp topping aku pekat sgt
so kne sapu ats kek,
bercmpur ngn habuk2 kek,
kehkeh :P
na pos ke sini. hehehehe
ReplyDeleteee jeles na pandai baking... kemain cantek ha deco die.. leh la mintak tips nnt
ReplyDeleteokey
ReplyDeletelesson learnt rite?
hehe lepas ni cake buat one day before
letak room temp, masa dh nak topping masuk fridge sekejap
sbb tu membantu masa kau nk topping nanti
so tak la banyak sgt habuk2 kek mengganggu proses topping mu
*my 2 cent!*
:)
geram aku tgk rainbow cake yg tinggi tuh...comel doh hias gtu
ReplyDeleteAnn alias...ouhhhh ye k...baru ku tahu...2 cent mtk kt na..wakakaka..
ReplyDeleteSemoga bertambah maju dan bertambah rezeki ye na..
@NURUL JAMIANhahaha pos klu aku turun sane la :p
ReplyDelete@jueleealahh prctice make perfect, jue skrg pun dh rajen baking nmpak, hehe
ReplyDelete@Ann Iliastenxs sifu,
ReplyDeleteyg topping tu so far dh ok skrg
yg kes baru ni
ciskek, dia klu panas2 lg kan
still lembek mcm xmsk,
aku nk cpt kuarkan dr loyang
trus jd tanah runtuh weh,
rupenye mmg kne tggu room temp dlu baru blh kuarkan dr loyang & keras dah cis ms tu, tsk tskk
xpe2 mcm ckp mu, bljr dr kesilapan tu, hehe
@sharEnaok akhirnye tiada lg kondem2 dr mu, ekekek prctice make perfect kan, itupun blm kemas lg bg aku :P
ReplyDelete@Tengku Fauzianaana, amek tips tu gak eh,
ReplyDeletetenxs beb :)
beb, x dinafikan, kadang aku pun gelojoh jugak. x sabo tunggu sejuk, lepas tu nanges sbb kek terbarai. kahkahkah
ReplyDeleteeh, mu cerita psl cheese cake ke jd tanah runtuh tu?. weh, aku suggest kalau cheese cake mu pakai lah springform yg x lekat tu. senang nak buka even tengah panas pun. :)
@Ann Ilias ha ahh, aku kan ske buat kek last2 minit, konon nk bg panas2 from oven ler konon,
ReplyDeletetp klu kek keramel boley la bg panas2
sdp mkn time tu lembut lg,
tp ciskek xdpt la kan,
ehh mu jgn xtao, lepas kejadian tanah runtuh,
aku trus g beli loyang springform tu yek, 30 sbiji, hadoihhh..
xpe la..hope lps ni xde lg kejadian xdiingini tu lg, huhu