Tuesday, September 27, 2011

Coklat moist muffin & kek

Alhmdulillah settle dah neves aku hr sabtu lepas, ekekek 1st time terima tempahan, ekceli aku mmg mintak ampun mintak maaf, sbb awal2 lg xterima tempahan, sedar dgn keupayaan diri ni, belom bley masuk ke tahap tu lg, tp atas desakan kwn baik yg beria2 nk gak, hehehe ok bley je, tp tahap keseganan tu smpai ke hr ni masih trase2 je, ade rase trkilan la.. sbbnye muffin ni member tempah tuk nk bg2 ke tetamu yg dtg ke majlis aqiqah & ckur jambul anak teruna + bufday ank dara dia tu.. so risau kot2 ade yg trkurang, ramai mane yg mkn ramai itu la yg komplen, kot? trkilan sungguh ade sdikit kecuaian kat ctu. huuuu T__T


 topping still comot lg, harap bley diperbaiki lg, ekekekke :p


kt mana silapnye?? tang hiasan yg 'love' merah tu, rupanya mende ni xley tahan lama, dia mcm ceklat gtu, klu basah/lembab atau trdedah kat panas, cairrrr trussssss... waaaaaaa rosakkkkk muffin! :(

mula2 aku antar mmg la ok kan, tp smpai majlis tu berjalan, xkan tuan umah nk simpan semua dlm peti lg? haruslah dah siap2 pack dlm paperbag yg nk kasi org ramai tu.. aku cek ptg tu & yes, love tu dah mencair, merah2 jadinye topping ceklat tu, sad sad sad :(


Tp nasib baik la xjejas tekstur muffin tu, huhuhu tp still rase trkilan, hishhhhhh xmo dah guna hiasan luv2 ni lg pasni, baik tabur coklat rice je senang :p


 kek ni aku buat tuk bufday girl anak member tu, sbbnye xtao nk bg adiah pe, even aku tao maknye comfirm dah tempah berbiji2 kek kan? tp ape la salah kek ni nk menyelit sketui, hehehe seperti biase, still rase trkilan sbb guna love2 tu as hiasan, grrrr.. smpai2 umah member tu, trus suruh dia simpan dlm peti, risau cpt cair, ermmmm T__T

xpe la, pengalaman mengajar kite spy lebih cermat sket lps ni..huhuhu

p/s: to ayen, tenxs sbb percaya dgn aku, & juga $$ rezeki mika, Alhmdulillah, 
terharu weh... hakhak, time kasih banyok! :p

6 comments:

  1. Wah dah start business, semoga lepas ni rezeki semakin murah yunk

    ReplyDelete
  2. takpe2 janji rsenya sedap..nnt nk tempah jgk la...

    ReplyDelete
  3. wah dah berbisnes ye kawan kite nie...bagus tue na..salah satu punca rezeki...

    ReplyDelete
  4. tu dia..amik tempahan dh..boleh le menempah apa2 yg ptut ek pasni

    ReplyDelete
  5. tak apa mek
    practise make perfect
    lepas ni elakkan guna benda2 mcm tu untuk hiasan topping
    sebab cepat cair kalau panas/lembap
    aku rasa klu choc cc better mu pipe kan je ganache
    letak sugar paste seketol
    lagi elok kot

    *just my 2cent ya geng kacik!. :P*

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails