Thursday, April 23, 2015

Kelas Menjahit Kolej KOMUNITI Kuantan

 Kelas menjahit anjuran Kolej Komuniti ni dinamakan kursus jangka pendek, mmg pendek sgt, 2hari je kan.. hahah, 

Oh maii...bru tringat, sijil dia smpai sekarang takkkk g collect lg.. haha,


18-19 Oct 2014

yerr, tahun lepas, maklumla, blog ni kan dh lama suriramram, now nk updet semula semua kisah2 basi dulu kala supaya tak ditelan zaman...rasa mcm rugi je kalau xup cerita2 tu kat sni, nanti lupa cmtu je, sbb xde upload kt mana2. Kenangan semua tu, ecehhh...


OK kita start kelas dgn memilih kain, 1st pilih kaler biru ni, dh ambik benang ape semua, baru trfikir, kaler ni gelap, nanti nak tanda tak berapa nak nampak sgt. so tukarrr...ambik kuning lah :)


oh yer, yg baju biru tu cikgunya, muda sgt kan, ahdik ahdikkk sgt ^_^

"ukur cmni yer ahkak ahkak semuaaaa...nak labuh mana then lebihkan seinci.."


pastu baru2 belajar memang kena lukis pola kt kertas minyak ni dulu la kan..
lps lukis, gunting pastu tekap kat kain, pin, then gunting kain lak...

serius sgt muka studentnye :p 






mok mokknyeee sy dlm gmbr ni!!

ok siap bajunye, sembat je belom lg, kain pon xtao kt mana, semua sibuk nak bergambar dah,
 kahkah, nmpak je mcm senang, tapiiii... haihhh lecehnye, lepas kelas ni,
tak praktikkan, sebab mesin jahit takde, lepas tu banjir, note ngn kain segala bagai taktao hanyut kemana dah, so gambar2 ni je la kenangan yg tinggal...haha

tp lepas ni ingt nk belajar jahit jubah la plak, senang skit kot, leceh nau baju kurung pesak ni, -______-

Wednesday, April 22, 2015

Tempahan cheesetart sekitar Kuantan

Assalamualaikum, 

hiks..buat syarat dlu, gmbr ni lama sgt dah dlm draf, so kuarkan dlu, kehkeh

Org Kuantan, yang berminat nak tempah cheesetart mini, blh roger2 sy yer,

0199421681 penghantaran sekitar Kuantan, trima kasih :)


NI antara gambar2 tempahan cheesetart bulan puasa tahun bila ntah, hehe baru nk tunjuk kan, syukur alhmdulillah.

ribuan kulit tart yang dah disiapkan :) mmg upah org la buat, xtermampu sorg2 part ni


terselit muffin plak. 800bj nak siapkan,xmuat meja T________________T


dah siap packing :)

Sambung cheesetart pulak, kehkeh

cream cheese & filling






Alhamdulillah, syukur dgn rezeki yg diberikan.. amin


Friday, November 14, 2014

Aummm Cakk !!

Assalamualaikum,...

Rindunya nak lepak sni balik, huhu.. ade lg ke sudi nitas sni ni??
Alhmdulillah life so far so gud je menjak anak 2 ni, huru hara skit la dgn dunia baking...
eh! lamanya xup gmbr2 cake kt sni yek, nanti la. :D

Ekceli, nak bgtau, kite skrg dlm progress nk prepare brg2 utk majlis kawen xlama lg,if xde aral melintang maybe April 2015,  oh nooo, tak lama dah tu! start la mengimbas kembali ni, sbb blog ni dlu pon dibukak smata2 nk share hal2 berkenaan persiapan majlis aku dlu kan...  InsyaAllah, lps ni nk xtivekan smula blog ni, tungguuuuu ^__^

Eh lupa nk ckp, anak buah yg nak kawen yer, bukan ambe kuikuii :p

Anak sulung pd arwah abg aku, trase mcm tanggungjawab aku plak nk handle (serba sdikit yg mampu) untuk anak yatim cam dia, sebab tu majlis ni nanti akan buat kt umah aku, wohoooo bizila ibu mika & mica pasni! Mana nak siapkan order, mane nk prepare brg2 yg penting, mane nak tacap umah, mane masa nak jait langsir bagai, zzzzzzZZzzz....

tu je nk bgtau, jumpe next entry, daaaaaaaaa~ ^______^


Tuesday, May 20, 2014

Mika & Myiesha


Assalamualaikum ^__^

Byk entry yg xsiap karang...terbantut cmtu je, haha tup2 msuk gmbr bonding time 2bradik ni, layan je laaa... :)

Ekceli Myiesha beruntung sbb dpt abg yang xbyk songeh, yang xcara adik sgt, yang tak ske cari pasal ngn adik dan sewaktu dengannye, hidup dalam dunia dia sendiri, haha..takpon kemana2 berkepit je ngn babah dia, tp kadang2 tu, bleh harap gak la Mika ni, if nk tinggal adik dia kejap tengah sedar tu, mintak dia main2 dlu layan adik, so far xmerisaukan sgt stakat ni, tp part abg share tengok video lumba kete kat adik tu, ibu tatao la nk ckp pe, hrp2 adik xterjerumus ke arah sana, ibu dr awak dalam perot lg dah plan nk jadikan geng #projectBaking ibu nanti, hahahha *verangan mode*

                  
                  
pernah tido skali je, jadi cmni, trus xbrani bg tido skali dah, ahaks














 Hopefully korang berdua dpt kekalkan cmni smpai ke bsr yer, baik2 xnk gaduh2, hehe
ok daaaaaaaaaaa~


Tuesday, May 6, 2014

Si Sulong dah Empat!

Assalamualaikum.

Macam biasa...cita cita nak updet blog kencang seperti dlu rupanya kelaut lg, kohff, ok sambung semula cita cita tu, semoga istiqamah la pasni, hurk -__-

Nway, cerita psl dalam pantang lepas ni la citer, ni gara2 terpandang gmbr Mika celebrate bufday dia hr tu, wajib la blogkan, sok2 mane lagi nak cekau kenangan tu, dah la tahun ni xde celebrate ngn family pon, alang2 dia dah sekolah tu, buat kt sekolah dia je dah ngn kwn2, happening gtu ^_^

Ekceli, ibu dia dalam pantang lg tao ms bufday dia tu,(4/3/2014) shhhhhhttttt! diam2 je..hehe, tp kalau xharapkan ibu, nak harapkan sape lg? pejam mata je la, janji ibu tersenyum happy bila tgk anak dia pon happy :)  

Alhamdulillah adik baby mmg bagi kerjasama sgt hari tu, so ibu pepagi buta lg dah bersilat kat dapur, dapatla siapkan kek ala2 nak xnak je, haha kalau ikotkan request si sulong tu, memacam kauuuu, sabariah je. Mak dalam pantang ni nakk, jgn nak mcm2 sgt, kek kereta pon nak, fensannnn! so suruh dia request karton2 je senang ibu tempek edible image hehe, akhirnye dia comfirmkan nak ben10, haaa kan senang tu? :p

Tung ketang tung ketang kt dapor maka terhasil laa...

Muffin blueberry, nyummm~


Choc Moist Mini Cup


BlackForest Cake


Balance brg2 kek yg ade, terjadilah sbiji lg kek, utk potong kt rumah maktok dia, hehe

Siap packing dlm plastik muffin tu, buh dalam paperbag choc moist & air kotak

Semua dlm 30+ kot. Sbb budak2 dah 25org, campur cikgu2 lg

So, petang tu dalam kol 3 sesiap anak dara ngn ibu dalam pantang yang xsedor diri tu skali bergegas ke skolah si Sulong tu, hehe babah skali la bawak. Pukul 330 time derang makan petang, cikgu sediakan behun sup ptg tu, cantekk! siap makan baru potong kek :)


 makan behun sup sambil lepak borak2, gaya ngeteh tu ade, sbb slalu ngikut babah dia ngeteh ken -_- Dah siap makan trus ke acara potong kek, yeayyy~

Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan & panjangkan umur Mika, Allah selamatkan kamu... hihi ^_^


makan kek lepas tu acara pembahagian goodies bag tu, settle :) 


Alhamdulillah, walau buat ala kadar je, janji ade acara dia potong kek tiap2 tahun tu jadi la, semoga si Sulong membesar dengan didikan sempurna, menjadi anak yg baik (sangattt, insyaAllah) dan abang yang caring sgt, hikss.. ok citer pasal si abg dengan adik ni next entry, daaaaaaaaaa~

Related Posts with Thumbnails