Tuesday, December 8, 2015

Resepi : Blueberry Cheese Cake Paling Sedap Pernah Cuba!

 Amboiiii panjang bak hangg tajuknye, haha punye nk cakap sedap & ingat tu. Sebab pernah dh share resepi lain, lebih kurang skit je, tp stakat yg pernah2 rase buat sebelum ni, yg ni paling berjaya ikot taste tuan blog. Resepi viral kat fb sekejap hr tu, so simpan siap2 sblm terlupa ^___^


BLUBERRY CHEESE CAKE
BASE
110 GRAM BUTTER - di cair kan
200 GRAM BISKUT OREO
gaul kan biskut yg telah di pecah kan bersama butter and masuk dlm loyang dan tekan² kannn ketepi kannn
FILLING
500 GRAM CREAM CHEESE
30 GRAM BUTTER
120 GRAM GULA KASTOR
30 GRAM TEPUNG JAGUNG
200 ML WHIPPING CREAM
4 BIJI TELUR
mix bahan² filling smpi sebati tuang dlm loyang yg ada base biskut td..waterbath( bakar secara kukus letak loyang cheese dlm dulang berisi air panas dan masuk dlm oven )
bakar dlm 1jam ,160°c or bergantung oven masing2
lepas sudah masak biarkan dlm15 minit dlm oven dlm keadaan pintu terbuka lepas tu baru keluar kan and sejuk kan dlm freezer semalaman or klo x tahan lepas 3 jam..
TOPPING terpulang anda nak buat strawberry ,chocolate apa² je(sy suka bluberry seperti diatas)
OK SELAMAT MENCUBA.....tq



6 comments:

  1. thanks sifuuuu..nanti nak buat

    ReplyDelete
  2. Sdapnya kak.. Sy ni sjak brnak gemar sngt dgn kek2 ni. Hee

    ReplyDelete
  3. Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. Brape inch ea baking tin yg akak guna?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails