Wednesday, September 1, 2010

1st time

untuk pertama kalinye, aku dh merasa penangan ank demam :(

tiada lagi senyuman di pg hr :(
tiada lg ketawe mengekek bile di agah :(
tiada lg suara nyaring dia memanggil org :(
melainkan rengekan diselangseli dgn batuk2 kering :(

serius aku xpernah lg nanges dlm janka ms yg lama cm hr ni,
xreti nak stop cmne dh air mata ni..urrghhh!!!
dr tghmlm td, terjaga bila dia merengek, xtao nk buat ape,
bg susu kiri kanan tolak, angkat baring merengek,
trus mintak laki aku g 7e beli coolfever tu,
pg ni still panas2 suam lg bdn dia..kejap lg nkg klinik

dan pd ms yg sama aku bersyukur sgt2 dlm keadaan gawat cmni,
mil byk membantu,dr tghmlm td,kami gilir2 xtido mengendong + mendodoi sikecik tu,
lena skejap2 dlm dakapan kami je..mmg xnak lsg letak kat tilam,
dan suami & fil yg kejap2 monitor,trima ksh semua,
pd korang yg ada pengalaman handle anak demam, blh share skit kat aku eh,
serius buntu ni. xsanggup dh nk tgk dia dlm keadaan cmtu,
cepatla sembuh anak ibu
:(

13 comments:

  1. Na, Awg dondeng demam ke?. alahai, ciannya. :(

    Musim la skang ni Na. Kaisya pun baru baik selesema+batuk. batuk masih bersisa lagi.

    Semoga Awg dondeng cepat sembuh eyh sayang. Meh anT kiss sikit. Muah. Muah.

    *sabar banyak2 ya Na*

    ReplyDelete
  2. be strong..zarif kuat pnye..insyaAllah..nini & Aisy doakan zarif cepat sembuh =) aminn

    ReplyDelete
  3. alahai keciannya awang dondeng nie demam yek....tp mmg cuaca skrg xmnentu...bg dia minum air masak bnyk2...kalu boleh guna air mineral...letak tuala basah yg direndam dlm air asam jawa...insyaallah, panasnya 2 leh kurang skit...de satu lg petua tp nurul xthu ape nme akar kayu 2, tp mmg sesuai untuk kebaskn demam budak or baby...harap sis dpt bersabar k...

    ReplyDelete
  4. siannya awang dondeng.....mun takde pnglaman lagi..so tak tahu nak share ape..hehee..papepown mun doakan agar zarif cpt sembuh ye...leh raya

    ReplyDelete
  5. 1st time demam yer awg...kesian nyer..

    naurah dah 2x demam taw until she age 6mnths nie.

    emm..den pon xto nk bg petua ape. sllu mmg ddk rmh jelah jaga anak sbb dia mmg nk perhatian lebih time dia saket. tido pn nk berpeluk jer.

    tabah k dear. at least ade mil, fil etc. guwe dulu tak sorang2, dgn habi jelah berdua. lg la panik sbb dua2 xto ape huhuh

    be there for ur son oke. he really needs u rite now.

    ReplyDelete
  6. klu demam panas...demam yg sikit panas..byk bg mnom air..takmo susu, bg air masak...ada ubt bg mcm biasa..jng lupa²...

    tu je na...

    disamping belaian ibu yg penuh kasih syg...

    ReplyDelete
  7. alahai..ciannye hero nie demam
    kena bwa g doktor yang takut demam panas sangat.bahaya

    aku haritu kysha demam letak cool fever n bg mkn ubat,alhmadulillah ok lah.

    doa2 awg dondeng cepat sembuh..

    ReplyDelete
  8. Salam,
    Nasri pun demam hari tu.. for 5 days suhu turun naik.. now Alhamdulillah demam dah takde, tinggal batuk+kahak+hingus meleleh2 at times..

    Memang sedih kan.. Kite pun nangis2 masa Nasri demam sampai kena tegur dgn hubby suruh kuat semangat sikit untuk anak.. Huuu..

    Cuba lumurkan anak dengan air asam jawa.. I tried and it works. Bancuh asam jawa tu, pekat2, pastu lumurkan kat kepala dia, kat ketiak, pelipat2, biarkan semalaman, pagi sok baru cuci..

    Semoga cepat sembuh ye Awg Dondeng..

    ReplyDelete
  9. raina kalu demam nak berdukung. nak tido pun dia susah. menangis je. nie raina kena demam campak pun dia meragam gak. tu la anak sakit buat hati kita runtun kan na?

    semoga awang dondeng cepat sembuh ye.

    ReplyDelete
  10. cuba basahkan towel kecik ngan air asam jawa.then sapu seluruh bdn dia.insyaallah cepat berkurangan rasa panas bdn dia tu

    ReplyDelete
  11. salam..

    sabar ye na..mungkin demam nak mbesar kot..ni sume dugaan & akan jadi pengalaman dalam hidup na sebagai seorang ibu..

    moga hero kesayangan na cepat sembuh erk..

    ReplyDelete
  12. Cian si awang dondeng nie kan ..
    cepat sembuh ye (mesti dah sembuh kan)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails