Wednesday, October 20, 2010

menanti sebuah jawaban..

tu lirik laju ehh. ahahha aku nk tao jawapan sbenarnye neh..
jawapan kepada persoalan..

" bilekah masenye saat2 si kecil mule menggigit ibunya time menyusu?? "

hehe bukan ape, sblm2 ni lg byk dah desas desus psl ni kan bile aku ckp still bf ank ni..
nak2 skali ayat ni plg femes

"tggu la ank ko start mgeget nanti.."

xkurang juga yg mane tahu awal2 siap bg petua mcm2, hahaha
kebanyakkannye kwn2 mak aku lerr..
suruh picit ibu jari kaki budak ler..jolok jari lam mulot la..alorr mcm2,
ermm kesimpulannye bilekah??

budak tecit neh dah ade 2btg gg, stakat ni xmerase lg,
pndai pulak dia, tp time menyusu botol, aku tgk siap geget tarik geget tarik puting tu,
adeshh xlame lg hancur gak la puting botol tu..nmpak sgt cm gatal gusi xabes lg ehh?
tp time nyusu ngn aku, xde tanda2 lg, ke cmne??
bukan pe..kene siapkan awal2 mentaliti ni..hahaha
bahye tu..sbb ramai ckp siap ade yg give up nk bg kat ank gara2 kene geget tu,
apekah?
ade pengalaman tuk dikongsi??

susah nor nk snap gmbar gigi dia larr..asal aku tarik bibir nk snap dia g jelir..huhu

12 comments:

  1. seb baek naurah pas ade gigi suke sengih nmpk gigi hohoh. saje nk show off la tue.

    awg jenis bdk baek. dia xde nk gegetnyer nipple tue hahahar...kan awg kann? give me 5!! =D

    ReplyDelete
  2. zarif baik sgt.....x gigit2 time nenen ngan ibu ye....sy pn x tau ble dia start menggigit....yg pasti...time x de gigi dulu pn mmg gle gigit2...tp skrg sbb ade gigi...so sumtime mummy nye akn menjerit org gle...so far sy x l give up lg...tp mikhail kalo sy termenjerit...dia trus stop nenen...n x mo cont dh...dia plak yg give up....wahahahahahah...rs bersalah kot...

    ReplyDelete
  3. zarif baik sgt.....x gigit2 time nenen ngan ibu ye....sy pn x tau ble dia start menggigit....yg pasti...time x de gigi dulu pn mmg gle gigit2...tp skrg sbb ade gigi...so sumtime mummy nye akn menjerit org gle...so far sy x l give up lg...tp mikhail kalo sy termenjerit...dia trus stop nenen...n x mo cont dh...dia plak yg give up....wahahahahahah...rs bersalah kot...

    ReplyDelete
  4. kysha tu takde gigi lagi pun kuat mengigit breast ok.
    bukan setakat gigit aje.siap main tarik2 lagi.huhuu...rasa nak pelempang,anak sdri lak.sabar je lah.
    esok lusa dh ada gigi taktau lah camne.jgn putus puting mommy dah.
    erkk..boleh ek? ;P

    ReplyDelete
  5. hihi...
    tingt adif dulu pon ske tarikkk kuat2.
    dala luke kt puting tu,pas tuh trik pnjg2 pulak .
    sakit ya amat.

    klo ggt enthla.
    :P

    ReplyDelete
  6. bagusnya awang dondeng tak mengigit raina yg tak bf ni pun dah suka gigit kaki , hidung nurul lg satu suka tarik rambut , tudung nurul. hehe

    ReplyDelete
  7. wakakakkakakakak.....lawak la zuris ni....putus x penah dgr lg...tp kalo luke berdarah penah la dgr.....kalo dh smpai ke tahap luka berdarah mummy mikhail n mommy kysha konpem trauma nk kasi nenen....wahahahhahahaha....x tau la nk gune idea pe nk kasi dorg ni pandai isap botol n nk susu EBM/FM....

    ReplyDelete
  8. na, cube refer this article

    http://harlindahalim.blogspot.com/search/label/Menyusukan%20anak%20bergigi%20penuh

    ReplyDelete
  9. Kaisya ms mula2 dpt gigi je dia excited nak menggigit nipple ibu dia. nak test drive agaknya. hehe. la ni, dah kurang sikit. klu dia aras nk gigit, dia gigit lah. biasa kalau dia menggigit, tindakan refleks akan berlaku lah. either kita picit sebelah idung dia atau pun pukul sikit montot dia tu. pastu sure dia lepas smbil buat senyum nakal. cehh!.

    ReplyDelete
  10. Kaisya ms mula2 dpt gigi je dia excited nak menggigit nipple ibu dia. nak test drive agaknya. hehe. la ni, dah kurang sikit. klu dia aras nk gigit, dia gigit lah. biasa kalau dia menggigit, tindakan refleks akan berlaku lah. either kita picit sebelah idung dia atau pun pukul sikit montot dia tu. pastu sure dia lepas smbil buat senyum nakal. cehh!.

    ReplyDelete
  11. aku rasa kan.. ada gayanya time aku kawen nnt la br berpeluang nak jmp si anak tecit encem mu nehhh.. comey !

    p/s x dpt nk bg pendapat tang tajuk sbb aku anak dara lagi. auww :P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails