Tuesday, September 27, 2011

Checkup 18bulan

Last week hr ape yer yg aku xmsuk office sbb dah gaji tu? hahahha sakan yer, ekceli pg tu aku bwk mika g cucuk tuk 18bulan, spatutnye kene pergi 6hb lepas, tp ibunye bz sgt smpai terlupe2 dah ujung bulan bru nk bwk, heheh pg2 dah smpai klinik, kebetulan pg tu xde org sgt, bebas lepas budak ni ke hulu hilir, xduk diam smpaikan semua tegur,semua bilik dia nk masuk monitor, tp dah biase..lantak ctu :p tao2 ade misi bgtau, eh anak awk naik atas kerusi roda tu main2, jg2 kan jatuh, adehhhhh budak ni!

So cek berat 10kg & tggi 84 kot..kurus & sederhana tggi budak neh, part nk cucuk cuak sket la, misi tu ckp pegang kemas2, jgn bg gerak, if tgh cucuk, tp budak ni xduk diam, nanti peha tu akan bengkak, aku rase dah pelok kemas2, tp ternyata kekuatan anak tu melebihi kekuatan ibunye, hehehhe merasa lah bengkak peha tu, sape suruh xduk diam yek :p

Otw balik, sebelum antar budak ni ke rumah maktoknye, ibu bwk g jenjalan dlu, tp smpai selekoh, ade JCB tgh korek2 longkang time tu, budak ni mmg ske sgt tgk mende2 alah cmtu buat kerja, exited bukan main jerit2, tit tittt ti tikkkk! motip ko pggil tit tikk?? sbb jcb tu kan ade bunyi titt titttt tittt bila bergerak. hahahaha

abuuuu..tik tikkkkkk titt tittkkkk!!
(xtao la dia nk pggil abu smpai bila...T_________T)


 dahh nape plak buat muke kerek ni? hahahhaha 

arghhhh bosannnn!!!


ibu plak monopoli,,,hahhaha geli2 je bila amek gmbar sdiri, dulu2 ms bujang ske la snap gmbar sdiri, tp bila dah kertu ni, cm malu2 je..motip??? o_O

btw aku nk tunjuk tudung fav aku neh, hahahah tgk atas2 kepala tu, byk dah batu tertanggal, tu belom keliling tudung tu, tepi2, semua dah tanggal, suke sgt tao, tgh2 drive budak ni dtg geget2 tudung ibunye, motipnye hanye 1, nk geget smpai trcabut batu tu, pastu main geget2, ngilu je bila dgr, ape ke peel ntah gtu?? abis rosak tdung ibu...hummm seb bek ibu dah cekau selai fareeda yg xberbatu2..hahahha motip ko nk citer???? lalallalalala :p

10 comments:

  1. eh cucuk yg 18bln ek? aisya bln 11 ni... xnanges ke mika kena cucuk? demam x?

    ReplyDelete
  2. mesti pergi setiap chek up tau, utk mika juga..

    ReplyDelete
  3. cantik na.berseri2.mcm ank dara jer lg hehehe.ehhh nurse marah tak lambat2 bwk ank pegi cucuk? ni mya dh lewat sebulan niha.cuak

    ReplyDelete
  4. semoga semuanya baik2 belaka...amin..

    salam kenal..terus follow sini...

    ReplyDelete
  5. amboi...da cekau 1 rupenyerr =.=

    apesal mika makin hensem pulak nie?

    ReplyDelete
  6. mun tak pegi lagi patotnye ari isnin baru nie..huhuhu..kes terlupa

    ReplyDelete
  7. ahaks
    mek dh sambar selai ke
    abisla mek sila siap sedia tadah telinge
    :P


    btw mika sama mcm kakak
    tp bezanya kakak takut dgn jcb tu
    masa kat umah anT ena dulu
    melalak2 takutkan jcb yg dok tgah sodok tanah depan umah anT ena
    hahaha

    ReplyDelete
  8. ada ek cucuk 18bulan...tak ingat la plak akak hehe...

    tudung akak yg ada batu2 pun selalu kena kutis dek anak2 huhu

    ReplyDelete
  9. Haha..comel, mika panggil abu...macam hazim jugak..tetap panggil abu walaupun diqjar sebut ibu...xpelah, yang penting dia kenal ibu dia...

    ReplyDelete
  10. abu pun abu la...jgn mbu sudah :P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails