Menu baru utk anak tekak ngetes, ni gara2 slalu tgk kt blog Kak Nannie buat shepherd pie ni, sokay lg.. tp bila tgk kak Ana plak buat, tgk step by step kemain senang, bahan2 semua yg ada kt rumah, so..apelagasss.. JOM!
kentang yg didadu & rebus empuk
Lenyekkan utk dijadikan mash potato
taruk garam skit,susu segar..lada sulah n serbuk blackpaper tu, butter skit, siap!
*bahan2 tu anggaran sdiri*
*bahan2 tu anggaran sdiri*
oihh senang je rupanya nk buat mash potato ni, mika ske sgt klu g kfc
ok lps ni ibu buat sdiri je..kne try buat sos blackpaper plak pasni, kahkah! :p
Ok next utk inti daging dia..
Tumis bawang holand yg didadu, kemudian masukkan daging kisar..
Masukkan sos spegetti,aku gune sos kimball dlm botol tu je,cmpuran cendawan
taruk serbuk lada sulah n blackpaper, perasa skit, settle!
iols xde remekin, so taruk dlm cup ni pon sokay, senang pakai buang, haha
1. Alaskan cup dgn mash potatoes td..
2. Masukkan inti daging td, suke hati la nk byk mana, haha
3, Tutup dgn mash potato td semula..
ini kire dh settle part utk shepherd pie ni sblm bakar, tp aku tiru kak Ana, nk letak jugak cheese, hehe
Tp sbb iols xde cheese yg disagat tu, belasah je la cheesedale yg ado..kehkeh
bakar dlm 20minit cmtu, suhu 160c, api atas bawah. TING!
omm nom nommmmm~
Makan panas2 mmg mabeles wehhh, sedap sgt bila dh masak, mashpotato tu dh sebati ngn inti daging, lembut2 masuk mulot, perghhhh..xpuas, apesal la buat skit sgt hr tu?
3cup je, 1 ckup bg sil merasa, 2cup aku belasah sorg, kehkeh..
sokay lps ni blh try lg, bahan2 pun ade lg.. zasssssssss~
meh nak bg pinjam remekin sayee.. hehe.. ;)
ReplyDeletemcm sonang jo..nak try gak la..nak2supermarket baru dh de betul2 depan umah..so senang nk g beli brg..
ReplyDelete@Fazlinil Irma auuwww terharuu hambe sifu nk pinjamkan remekin dia, kehkehhh..
ReplyDelete@Tengku Fauzianakahkah senang la hidup, supermarket depan rumah je? ahahha
ReplyDeletesedapnya..lepas ni nak trylah senang sgt hehee
ReplyDeleteaku sgt gila akan shepherd pie. tapi buatnya malas...na, buatkan :P
ReplyDelete@Zumiehehe slamat mencuba! ^_^
ReplyDelete@wardah @ fie shahaihhh nipu sgt la ko malas buat, rasenye ko rajen bako2 ni, nak2 ala western gni :P
ReplyDeletealamak...nampak sgt lazat...kene cube ni
ReplyDeletewaahhhh...simple je buatnya
ReplyDeletearitu member opis aku buat, punyalah berebut masing-masing.. mudah je
nak try la
yg takde sos spaghetti je
ok.. buat banyak-banyak2.. bakar trus dlm pyrex..
nak makan korek je pakai sudu
wei teruja nak try buat..yg xda kt rumah sos sphaghetti je aku rs..
ReplyDeletebila dh siap masak...baru nampak betapa sedapnya...
ReplyDelete@MaR
ReplyDeletewajib cuba! :p
@Norhidayu Abdullah haha klu buat dlm cup kecik2, xde la hancur, time nk mkn trus ceduk je dlm cup tu, senang nk bwk bekal, kehkeh
ReplyDelete@Maria Rajabsila g beli trus, kehkeh
ReplyDeletesedappppp ada jual ke??/
ReplyDeletepernah buat ni...sanagt besh!
ReplyDelete