Thursday, April 23, 2015

Kelas Menjahit Kolej KOMUNITI Kuantan

 Kelas menjahit anjuran Kolej Komuniti ni dinamakan kursus jangka pendek, mmg pendek sgt, 2hari je kan.. hahah, 

Oh maii...bru tringat, sijil dia smpai sekarang takkkk g collect lg.. haha,


18-19 Oct 2014

yerr, tahun lepas, maklumla, blog ni kan dh lama suriramram, now nk updet semula semua kisah2 basi dulu kala supaya tak ditelan zaman...rasa mcm rugi je kalau xup cerita2 tu kat sni, nanti lupa cmtu je, sbb xde upload kt mana2. Kenangan semua tu, ecehhh...


OK kita start kelas dgn memilih kain, 1st pilih kaler biru ni, dh ambik benang ape semua, baru trfikir, kaler ni gelap, nanti nak tanda tak berapa nak nampak sgt. so tukarrr...ambik kuning lah :)


oh yer, yg baju biru tu cikgunya, muda sgt kan, ahdik ahdikkk sgt ^_^

"ukur cmni yer ahkak ahkak semuaaaa...nak labuh mana then lebihkan seinci.."


pastu baru2 belajar memang kena lukis pola kt kertas minyak ni dulu la kan..
lps lukis, gunting pastu tekap kat kain, pin, then gunting kain lak...

serius sgt muka studentnye :p 






mok mokknyeee sy dlm gmbr ni!!

ok siap bajunye, sembat je belom lg, kain pon xtao kt mana, semua sibuk nak bergambar dah,
 kahkah, nmpak je mcm senang, tapiiii... haihhh lecehnye, lepas kelas ni,
tak praktikkan, sebab mesin jahit takde, lepas tu banjir, note ngn kain segala bagai taktao hanyut kemana dah, so gambar2 ni je la kenangan yg tinggal...haha

tp lepas ni ingt nk belajar jahit jubah la plak, senang skit kot, leceh nau baju kurung pesak ni, -______-

5 comments:

  1. Aku pun ada masalah nak jahit baju kurung especially nak sambung tangan dan ketiak. Allah payahnyeeeeee rasa nak stapler je bahagian tu boleh?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnn, stepler je la gtu, gud idea!!
      sbb part tu yg byk kali jahit tetas sbb xsama, arghhhh!

      Delete
  2. Anto tempah kat ko je la pasni boleh kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. boley, tp baju je ah xsiap sembat sbb boringgg... kain pon ko gulung2 je dah la, hahahahha

      Delete
  3. Aku yg mmg kerja kolej komuniti ni pun manjang takde masa je nak join kelas menjahit. Ade jugak masuk kelas jahit manik, tapi takleh gi la. Tak kena dgn jiwa rock ku ini. gituuuu :p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails