Wednesday, June 23, 2010

nebes sekejap..

last week mil ade bgtau aku dia nkg cabut gg..
pergi ngn fil..so dia nk bwk awg dondeng skali la..coz xde org kt umah,
time cabut gg fil la tlg monitor awg dondeng..

skali aku cam berminat gak nk ikot sbb cam da lame xservice je gg aku ni, :p
last g service ms awal2 ngndung dlu..
so, fil xjd ikotla dah aku ade kn..
maka pg2 nan bute lg kami pun berpergian la ke klinik tu 3branak ni..
hehe awg dondeng la ksiannye, bru bgn tido, xnyempat2 mandi trus kene usung kesana..
dah la sejuk gler kat klinik tu.. seb bek ibu awal2 da standby simut..

taruk dia dlm stroller je..elok je duk ctu main sorg2..
tp time lapo..gelepor gak ibu ni nk cari port yg trsorok sket coz nk bf,
padahal ade je bwk susu, tp tetap gak nk bg yg fresh dr ladang..hehe

dah kenyang pun still nk nyonyot itu jari..haishh

2-2tgn nk sumbat..humm

owhh ekceli nk citer psl no giliran, ye la..dah aku ngn mil pun nk g service, sape lak yg nk jg mamat ni kan? so masa nk daftar tu aku pesan kat misi tu tlg kasik no aku ngn mil jauh2 sket coz xnk brtembung, kan mane lak nk campak awg dondeng klu 2-2 msuk jumpe doc..hehe. so dia kasik no aku dlu..selang bape org bru no mil.. lepak2 punye lepak smpai la no aku..g service pe2 patot, kejap je..kuar je tgk mil dah xde..aik?? mane pulak org tua ni..dah la stroller tggl kat kusi menunggu, tp owner stroller tadek pun, mane perginye?? tgk2 kat no angka giliran kat pintu no mil..maknenye mil dah kene pggil td, tp msuk blk lain.. sooooo?? awg dondengnye manerrr?? uishh xsenang duduk dah time ni.. jap kiri jap kanan..xtao nkg mane.. nk tanye sape2 ade nmpak ank saye x?? td ade dlm stroller.. haaaa..takottt wehh ! tp misi yg kat kaunter pndaftaran tu prasan aku ni gelisah skali kot..dia pggil..

kak..cari anak yer??

ha ahh..

ada..td mak akak kene pggil da.. dia xnak lg msuk sbb akak xkuar lg..
tp sy yg nak tlg jaga ank akak..tu dia masuk.. ehh kejap yer..

misi tu masuk smula ..pastu kuar blk bwk awg dondeng smbil gelak2.. oowhh rupenye dia letak ank aku lam bilik misi2 tu kot.. leganye lahai.. seb bek la awg dondeng xmeragam lsg duduk ngn org yg dia xkenal.. huhu..

papepun, terima ksh sgt2 kat misi poliklinik tu yg sudi jg awg dondeng wlaupun skejap..kerjasama anda amat sy hargai... *eceyyy..mcm ayat dlm surat rasmi lak :p*

12 comments:

  1. eii ngeri le skt gigi neh dulu2 pnh rase..tak sanggup heheh, comel nye awg dondengggg :))

    ReplyDelete
  2. Hohoh..seb baek x hilang itu awang..klu x, bergegar 1 poliklinik ade org menangis memekik..ekekeke ;p

    ReplyDelete
  3. wah3..suka budak tecit tuh ade awek tolong jagakan dia ek..hehe

    ReplyDelete
  4. xpe na..klu kt kenek kompem slamat..hehe...sbb misi slalu suka bdk2 bby..

    ritu sy nk tulis form claim panel..dukung bby, paknya g cri parking..elok je nulis, misi dh offer "kak meh saya dukung"..pastu dia bwk lari g kt mber2 dia ckp "aku ade bbyyyy"..hehe
    bosan gknya dorang..haha

    ReplyDelete
  5. uii..memanglah gabra kalau camtu

    haihh..memang lah tak meragam.
    awek2 kat keliling.
    amboi awang dondeng nih.hehehe..

    ReplyDelete
  6. Aleeya,
    hehe nmpak sgt sy ni xpndai jg gg eh :p

    Sharena,
    tao xpe..bukan stakat klinik tu, 1ktn blh jadi :p

    nads,
    ermmm mmg dasar lelaki :p

    @yue,
    ye la..kebanyakkan misi2 ni kan bujang2 lg..tu derang ske je nk jg2 budak ni kan..hehe

    zuris,
    tao xpe,
    hehe biasela..tunjuk hero :p

    ReplyDelete
  7. hoho..naseb bek awg dondeng bek laku..bagus2..

    ReplyDelete
  8. huhu..memang nebes...
    pasni kena hati2 tau..

    to awang dondeng: budak tomei2 jgn nakal2 tau...

    sangat tomeiiiii

    ReplyDelete
  9. Princess N,
    tu la psl..sbb awek jg kot, hihi

    Mama sara,
    itula..pesan dah awal2,
    tp xsngka kena nombor giliran same turn lak..
    hehe

    ReplyDelete
  10. yang.. bila nak bawak anak mu jmp aku :(

    meh la KL mehhhhhhh. anto along tu nnt dtg taw!

    ReplyDelete
  11. kalau kite, dah kalut2 kot. hehehe~

    ReplyDelete
  12. Izza,
    tu la..aku ske sgt jln2 ni..
    cume tggu kementerian kewangan luluskan je..ku on trusss..haha

    Intan,
    hehe kalot la tu :p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails