Thursday, April 5, 2012

Mini Zoo Kemaman

 

Akhirnya sampai jugak sini setelah sekian lama nak pergi, almaklumla Kuantan kan xde zoo :( 

Last week somi xkerja ahad, so plan nk picnik kononnye, cuaca plak xmengizinkan, skrg ni setiap petang hujan. Tp hujan2 pun tetap selok nkg zoo, mcm zoo tu semua berbumbung kekdahnye, kehkeh, xpe la, belasah je, nk tggu hr lain ntah bila lagi laki aku dpt cuti ahad T_T hujan pun hujan la, otw berdoa semoga sampai kt sni hujan dah stop, & akhirnye doa aku dimakbulkan, tp still renyai2 lg ^_^

Tiket masuk RM10 per person yer, Mika free uols.


Sampai2 je tgk buggy yang angkut org tu dah full, so kene tunggu, but sokay sbb buggy ni 15minit sekali dtg pikup & kalau malas naik buggy sokay je berjalan kaki, tp haku malas ler time tu kan hujan renyai2 lg. Oh yer, tempat menunggu ni ade sangkar burung besar, ade la burung kat gmbar atas ni, burung ape yer? gembala kerbau ke kambing? haishh lupe daratan tol aku ni ^_^, masa nakg jenguk tu skali dia HYE!! fewittttssssss ~ oh Mak! tersipu2 kejap ai kt ctu kene ngorat, kehkehkeh :p Mika pun xcited burung tu boley bercakap2, jenuh la duk ber-hye hye ngn burung ni, haha!

 Ok buggy dah smpai dtg utk pikup kami 3beranak :)
Dia akan turunkan kite kat 1 port yang mana situ byk cabang & signboard
so pilih je kamu nak melawat binatang mana2 dulu, Mika kan suke sgt fish, so g sini dulu

 rugi je g Aquaria KLCC, kt sini pun ade ikan naga rupenye, bapokkkkk besor!!
 banyak ler ikan2 kt ctu, but maaf! xdpt nk tunjuk semua gmbar, kualiti gmbar teruk,
just guna nset c3 je, camera still dalam wad :(

 Ok jom kite g jalan2 kt lain plak :)


Ok nama je MIni Zoo kan?? tp aku rase luasssss sgt kawasan dia & cantik sgt tempat ni, xmacam zoo je, eh, aku pernah g Zoo Melaka yg org ckp syiok sgt tu, tp xley lawan zoo kemaman, lg syiok weh!

 ^_^

 lawa kan tempat dia???

 ini tangga nak naik ke jambatan gantung :)

 lawa kan?? err tempat ni lah!


 Ini bapak pimpin anak or anak yg heret bapak??? :p
best yer naik jambatan gantung ni, dpt tgk binatang2 kt bawah, tp sedikit ngeri,
sebab bawah jambatan ni ade rimau & singa, jalan smbil berdoa jgn putus jmbatan ni T___T


Oh jumpe lg tempat cantik dlm zoo, cepat2 ambik gmbar!
 Ini mini air terjun je, jap ade lg besar..

 Jalan jalan lagi, still bunyi deruman air terjun, xcited ko! dalam zoo ade air terjun?? waaa..


 sekali nampak signboard ni!! wahhhh ade waterpark plak! rugi giler weh xbawak baju!!

 Inilah kolam air terjun tu, ade kolam utk org dewasa & budak2
Syok sgt sbb kami pergi hr Ahad, Kemaman kan hr bekerja hr tu, so xramai org kt sni,
memang syok la kalu nk lenjun sampai lebam, grrrr.. xpe babah cakap nanti nk repeat sini, tggu camera kuar wad dlu :)

playground ni betul2 depan kolam, tu yg terjojol bijik mata budak ni tengok, geram nk terjun kot :p

Haish, serius puas hati la dtg sini, nak jadikan xtvt riadah setiap minggu pun ok kot?? hahaha ewahh mcm dekat je kan :p

Ok lah, untuk warga Kuantan, sape yg xpergi lg, aku syorkan sgt dtg sini, maklumla, Kuantan mcm xde tempat nk tuju dah, balik2 pantai, balik2 mall, balik balik rumah T_T

Kuantan ke Zoo Kemaman ni makan masa dalam sejam setengah je if xsinggah mana2, tp mcm kami ni, pantang g kemaman, kejap2 stop tepi jalan beli jambu, jap2 stop kt cerating beli sata, jap2 singgah kat kemaman beli kopok T_T

Oh sebelum tu baru aku teringat, kat pintu masuk kan ade tulis taman rekreasi & mini zoo, no wonder la tempat ni xgaye mcm zoo pun kan?? Ok tu jer, bai! 

13 comments:

  1. macam menarek.. boleh masuk dalam list nie...

    ReplyDelete
  2. Bukan budak2 je suka, mak and ayah budak pun suka ni kalo g zoo.. haha Insya Allah one day g sana ye, then dpt jmpa Mika.

    ReplyDelete
  3. hai..tgh BW jumpa blog u

    best kan zoo kemaman nie? ai pernah pegi 2 tahun lepas tapi masa tue water park dia bru nak bina..skrg bru perasan dah bukak waterpark tu :-)

    ReplyDelete
  4. bestnya beb! ok tetiba teringin sata. jaat tau dok sebut2!!!

    ReplyDelete
  5. Next time pi Kemaman leh la singgah.

    ReplyDelete
  6. Nor dah g... baru akak akan menyusul.. tu pun tunggu bb beso

    ReplyDelete
  7. amboi
    besarnya tayar buggy tu mek
    ^__^

    ReplyDelete
  8. aku baca entry mu nie dengan kysha.
    Sibuk je dia.."apa nie mommy?" "apa nie mommy".
    Paling best, dia tunjuk muka mu sorang tu and ckp..."anT shinyum sorang". Hahaaaa

    ReplyDelete
  9. akan ku terjah jua nnt..nnt nak kena g lama skit..nak g cherating..husband maria dok nak p sana..nnt leh jumpa na..haritu kejap sgt..

    ReplyDelete
  10. wey aku macam seram je nk jalan atas jambatan gantung yang bawah dia ada rimau ngan singa :|

    P/s Maya kelakar lah !@!

    ReplyDelete
  11. dlm 1 negeri yg same la kite ahad lepas yerk?

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum. kak, sy nk pg sgt kt cnie. tp xtaw jln nk ke sini mcm mne. bleh x tnjukkn kn jln die? secara ringkas la. huhu. mintak tlg sgt. huhu.thanks!.

    ReplyDelete
  13. datinrock!
    dik, ahkak pun xtao jalan sgt,
    tp if dr kemaman tu, tgh2 bdr akan nmpak byk signboard ke zoo ni,
    so xperlu risau tgk signboard je, hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails