Thursday, June 21, 2012

Practice makes perfect (ii)

Sekarang ni, aku mcm addict dgn cheesetart, ekceli dulu pernah dah buat 2,3kali, pastu surrender gara2 malas nak ngetart part shell tu, mini kan, jenuh la 1 adunan tu dpt dlm 150pcs, makan jammmmmm nak siapkan, lgpun dlu oven kecik, so nk membakar berkali2, naik masak muke duk ngadap oven, sampaikan aku dah give up & letgo cup mini tart tu kat geng baking lain, yana ^__^ hehe

Ntah ape mimpi la tetiba, baru2 ni time aku sakit xbergerak lama tu, mmg stop la kejap segala #projekBaking kan, tp disebabkan aku xboley nak bergerak sgt, tp hati meronta2 nk bermain2 tepung, so decide nak ngetart, sbb buat tart ni,xpayah nak berdiri mix or kacau aduanan lama2, sambil2 nengok tv boley, smbil2 berlunjur kaki, berjam2 smpai abis citer ni, bersmbung citer lain, stop kejap, nak makan bagai, smbung ngetart balik, xde hal punye, ..

 
 Setelah sekian lama stop xtvt ngetart ni, akhirnye ini hasilnya keluaran semula, hiks ^_^.. 

Dan xsangka lak, ade yg berminat,, aku plak naik syiokkk, sebab stiap adunan yg buat, comfirm ade lebih, dpt gak merasa sama, if buat kek sbiji, bg customer, xdenye kite nak merasa ape, mcm rainbow cake, rasanya dh byk kali buat, tp aku bru mkn skali ms 1st time buat tuk bufday mika hr tu, sedey x? huhuhu tp cheesetart ni, tiap kali buat, comfirm ade habuan kat tukang buat ni jugak, naik lemakkk la kau  ^___^


 berkat tunjuk ajar tanpa jemu dr sifu kite Ann tu ^__^, 
makin buat makin naik syok dgn hasilnye..tenxs beb, lap yuu <3

 kite kasi cheese banyak2 gitu..




Alhmdulillah, makin lama makin jatuh cinta dgn xtvt ni, walaupun kdang2 xckup tido, hiks ^__^

21 comments:

  1. sokmo la buat aku terliur.....ish ish ish

    ReplyDelete
  2. oit...oven da upgrade eh?besaq punya..

    kan bile sekali buat sedap jadi terus rase ari2 nk buat

    ReplyDelete
  3. salam..comey2 tart nih,saya tak penah try buat lg..

    ReplyDelete
  4. hohhh ada org tu dh upgrade oven lah. syukur alhamdulilah rezeki homemade baking bisnes ye

    ReplyDelete
  5. Babe
    lama-lama mesti kau dh tak larat nak makan extra cheese tart tu
    agagaga
    aku skang ni dah x lalu beb nk makan apa-apa hasil airtgn sendiri
    penyakit betullah
    kahkahkah

    *nanti dtg sini bwk hasil airtgn mu okay! :P

    ReplyDelete
  6. sedapnye tart..hantar sini sket..

    ReplyDelete
  7. eh na...mun ingat nak balik kijal minggu depan...leh tak kalau nak order kek kat mu

    ReplyDelete
  8. @pja
    har har haww, aku pun trliur gak ni, cmne?? :p

    ReplyDelete
  9. @Luv like this.... lama dah, hahaha xde la bsr mane, tp xde la penat membakor cm dlu :p

    ReplyDelete
  10. @sharEna bungi angin2 jeles je tuu??? wahhahahaha

    ReplyDelete
  11. @antalya hehe boley la yun,skit2 menabung tu, haha

    ReplyDelete
  12. @Ann Ilias hahaha ye la, klu kek dh jemu weh,
    tart ni kecik2, xde jemu lg stakat ni, dh la thn lama dlm peti, hahaha mmg akan ade stok sokmo lerr :P

    ReplyDelete
  13. @deena awanishuhuhu klu xpenyet boley je pos bg merasa skit2 sorg, kasi berkat skit bisnes ni, hiks ^_^

    ReplyDelete
  14. wah nnt turunkan ilmu dekat aku plk k..bg aku ada mixer dlu..dgn bekas2 tart tu..ku suka mkn tart..hehe..

    ReplyDelete
  15. alamak kek ape he..tengok seme cm sedap je..hahhaaa

    ReplyDelete
  16. banyoknyer cheese mu na...akunye acuan member pinjam...hahhaha lame dh xmengetart kes malas nk buat shell tu la...

    ReplyDelete
  17. lebih dari perfect dah ni Na oiii..

    ReplyDelete
  18. Comei2 nye tart ni na..klu dekat mmg sokmo ada function order je kat na.senang..nk buat sendiri cam kurang kerajinan je

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails