Thursday, March 7, 2013

Happy 3rd Birthday Mika!

Isnin lepas kot, bru nk wish hr ni kah? bhahahaha... ekceli last week, plan nk celebrate kt mana la, mmg tahun ni xbuat mkn2 kt rumah, bersebab, org2 trdekat je tao  kesnye, hahaha..so pikir2 & bajet nk walk in ke Gold Coast Morib, sbb nk bwk Mika main air je.. mcm best waterpark kt sana.. tp Mar plak ckp, if nk walk in weekend mcm susah jer, takot dah full.. so buntu..mmg xtao nk kemana lg, Kuantan mcm biasa dah kehabisan port nk g, huhu..

Kebetulan ptg khamis tu Mil bgtau weekend dia nkg jenguk ucu, naik bus ke kL dulu katenye, oh mcm ksian plak nk biarkan Mil naik bus, alang2 dah tu tlg bawakkan mil ke sana lah, dan disebabkan masa suntuk sgt, sbb sabtu full order dr pg smpai ke ptg siapkan order org, dah siap2 hantar kek semua,mkn & lewat mlm gak bru gerak ke kL.

So plan pg ahad kite beli kek je la celebrate kt mana2 sbbnye ptg tu nkg nilai plak jenguk ucu, sedih kan Mika, ibu sibuk buat kek org lain, kek anak sdiri beli jek, kecik plak tu, bhahahahah.. jadi lah buat syarat kan!



Tengahari ahad tu, menujulah kami ke Lubuk Manggis, HUlu Langat, boley mandi sungai! Berendam dlm stengah jam, Mika dh mgigil2 sejuk, so ajak naik & potong kek, yeayyy! sbenarnye bufday hr isnin, tp celebrate awal sehari aci kan? ye la isnin semua dh kerja acane? huhu..







owh kat sana sil ade sewa pondok kecik, rm20 kauuuu..tp struktur pondok tu yg amat hazabbbbb..sedihh! aku nk salin baju pon trpakse menumpang pondok sbelah, hahaha..


 tikar buruk giler, duduk atas tikar abis semua tikar yg reput2 tu melekat2 kt 1bdn, hahaha dah 1 hal kne g basuh balik, sabor je lah.. nasib sil ade gak bwk tikar, huhu..

 xsempat nk masak beria2 sgt, so sil tapau ns lemak smpai 20bungkusssss!
cancel nk beli kepsi..huhu

 nampak x dinding tepi tu??? bhahahhahaha hancurrr weh,
teruk gler, patot pondok cmni rm5 je pon xpe, tskkkk T__T

Balik dr picnic sana, singgah kt area kg2 tu beli rambai, gler mahal! dlm duk ralit mkn rambai otw tu,,skali berdentummm kt blkg kereta, trkejut nauzubillah, ksian kt Mil sbb betul2 kena blkg dia, dah la mil ade sakit jantung, tskk..



nasib la kete ibu kan.. slalu bufday Mika ibu yg dpt supriseeeeeee, coih!
keadaan mangsa, agak teruk ler, bangla plak tu, adoihhh ntah cmne dia blh sondol kete ni,
hancur gak la mukenye, nak claim ape2 pon xdapat.. sah2 la xde ic lesen bagai kan?
xde rezeki ibu..sobss..menanggung la sdiri segala kerosakan ni semua, waaaaa


tp tp..babah offer nak gantikan bonet & bumber tu sokay la, klu harapkan aku, 
selagi kete boley berjalan, apedehal, biarla bontot tgelam, rebeh sbelah, ekzoz heret ke jalan pon..hahahaha

Hadiah MIka?? xpayah la..lps babah ganti bonet baru nanti, yg lama ni ibu kasi awk, awk kan ske pomen2, bhahahaha...sorryyyyyyyy!!

 daaaaaa~

13 comments:

  1. Happy belated befday Mika.. Aunty doakan Mika jadi anak yg soleh dan cerdik pandai.

    Na, kalo buat kat kuantan ari tu, kompen i datang tau.

    ReplyDelete
  2. bagla tu langgar dgn apa na..
    mcm teruk jea

    ReplyDelete
  3. kesian la pulak ngan korang 2beranak nih.
    kesian kt mika sbb celebrate besday dlm pondok usang huhuuu.paling kesian kt mung lah sbb keta dh kemek kena sondol

    ReplyDelete
  4. Bahahahaa nasib la ye Mika. Happy birthday ! Nanti ajak ibu datang KL tengok adik Kasih ye

    ReplyDelete
  5. Eh, dah tiga tahun ekk.. Ya Allah.. cam baru jer lagi duk baca entry Na citer bersalinkan Mika.. Kejap jer kann..

    Mika,
    Happy Birthday.. mudahan2 jadi anak yang soleh yer cayunkkk...

    ReplyDelete
  6. hepi besday....
    seronoknya pergi piknik...cantik lubuk manggis...
    nasib baik kemek sikit saja, kalau tidak sedihnya...

    ReplyDelete
  7. x tau pon tmpt ni wujud..hihi
    nasib la baba mika pemurah nak gnti bru ye dak??

    ReplyDelete
  8. mika happy besday..sian ibu ye...takpelah babah dah ganti bu,mper tu adala kan..hehe..

    ReplyDelete
  9. Besh ah ibu dapat hadiah besday mika eyh.ngegeee,,,
    Takpelah...laki mu kan lh wat. senanglah.jimat ;p

    ReplyDelete
  10. happy belated birthday mika...sorrylah aunty lambat wish....seronok tengok uolls seme g piknik.....

    ReplyDelete
  11. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. salam ziarah... :)

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Salam Mesra & selamat berkenalan. Jemputlah berkunjung ke CemmomileNiaga untuk melihat pelbagai barangan.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails