bahan2 : bawang,cili api (xckup pedas lg ni) & belimbing buluh yg direbus hitam
Bilis
bahan2 yg ditumbuk kasar semua
Tumis kesemua, letak perasa &kicap kalau nak manis skit, xperlu garam dah & masak hingga warna bertukar gelap, makan masa agak lama jugak la, yg aku ni dekat sejam kot atas dapur, tu pon belom betul2 kick, sbb malas sgt dah nk berlama2 depan dapur gas tu, huhu..
daaaaaaaa...
sumpah terliur ..makan ngn nasi panas huaa dap
ReplyDeletemmg sedak mkn ngn nasi panas2,
Deletexyah lauk lain dah xpe..huhu
makanan org pahang
ReplyDeleteyup, nurul pernah try?
Deleteternagkat! aku retibeli je..buat tunggu tua dlu la kot kalo anak2 nk makan...hahahhaaa
ReplyDeletehahaha beli mahal gler weh,
Deleteaku dh 2x beli semua xbest,
tu yg gigih buat sdiri gak, huhu
1st time dgr dan 1st time tgk
ReplyDeletemmg tumbuk semua bahannya ker na
nampak sedap
na jom join contest di blog ena :)
ha ahh tumbuk then tumis/msk semua berjam, hehe
Deleteok annti na tgk :)
terliur.. ibu mandong ni.. camne?? kihkih
ReplyDeleteaiseyyy..gane ni? errr errr kne turun ktn kot? hehe
Deleteju suka sangat sambal hitam ni na, tapi ju selalu beli di pasar tani je. senang. & kalau nak betul - betul kick punya sambal, biarkan atas api perlahan selama 8 jam. phew lama tu ! ju dengar macam tu, terus malas nak buat.. gi pasar tani je lah. hihi =)
ReplyDeletepernah beli kt psr tani xbest la jue,
Deletetengik skit
ekceli smbal ni msk sejam gtu je,
yg 8jam tu masak belimbing jue, hehe
belimbing mmg kne lama nk bg dia hitam/turun air semua..
KLU MU DTG SINI WAJIB BAWAK SAMBAL NI..SPECIAL REQUEST DR MAK YONG HEHEHE
ReplyDeleterasenye brape kali dh mintak ni kan? kehkeh
Deletedtg sni ahhh..
Masa pantang dulu mama aku buat camnielah tapi taruk peria katak tu.
ReplyDeletePerghhhh..sedap hingga menjilat pinggan!huhuuu...
tak pernah try lagi weh datang KL bawak laaaaa
ReplyDeletePerghhh dah banyak kali kot mu up gambar sambal?
ReplyDeleteTapi x pernahnya dapat rasa
sobs sobsss!
sedapppnyaaa ko ada jual tak sambal hitam ni na. jual lah na aku nak beli. nak buat malas. hehehe
ReplyDeletetak pernah tenguk dan tak pernah rasa..dah tentulah tak pernah buat..nampak sedapnya
ReplyDeleteperghhh ini mmg pure original punya sambal itam nih...meleleh air liur weh
ReplyDeleteNa,
ReplyDeletekalau belimbing buluh tu xde, ganti asam keping buleh ke?
Na... Ikan bilis tu pun kne tumbuk gakke? Dh nmpk gaya cm rendang tok aje... Kome nk kena blajo ni klo nk tackle org JErantut.. Hahaha..
ReplyDelete