Tuesday, October 13, 2015

Bukit Tinggi, Pahang

Throwback last year, tak ingat dah bila, anak dara tu kecik sgt lg hehe yg pasti baru beberapa bulan lepas branak, sbb bdn skeping lg ms ni, skeping kerrr??? kehkeh, skeping la nak banding dengan yang skrg, 50keping dah ^___^

Otw naik ke atas, Colmar Tropical kot namanya, kiteorg singgah dlu ke Japanese Village & Botanical Garden. Sampai kat parking tu tgk ramai gak la org. Kiteorg lepak kat kereta dlu makan2 skit bekal yg bawak dr rumah, bebudak dh nyusu semua, baru naik atas. OH yer, nak naik atas ni xde transport disediakan. Memang kne mendaki bukit, panjat tangga, nak menapak dengan jalan yg membukit tu, mengahhhhh giler weii! 

Budak pon reti semput, apetah lg kite ni. penatnye, hazabbb -_____-

Tapi dh sampai atas, aaaaaa...lawa kot walaupun bagi mika yang xgemar pokok2 & kedaiaman semua ni, agak membosankan, bhahahahhaha...



Nak tgk pokok2 semua pon kne panjat2 tangga kot? mengah lagi...haha :p

Jumpa pondok cecepat masuk duduk, fuhhh~




Tak lepak lama kat atas ni, sbb excited lg nkg kat Colmar tu... 


So, turun bukit & tangga tu lajuuu je kan, tinggal derang kat belakang :D


Nak masuk sni kne bayar xsilap RM 10-12 dewasa, budak dalam rm7-8 cmtu kot,
Kena parking kat 1 bangunan khas ni, lepas parking, kne turun lak ngn lift, dekat lift tu dah nmpak muka depan bangunan2 dalam ni, lawaaaaaaa~


























 Susunan gambar dah berterabur, haha sokay la. Overall, mmg puas hati g sni hanya untuk bergambar je la. Lain2 xde ape pon, haha. Serius lawaa... nak mkn xpayah la, stakat cafe western roti2 je ade, mahai plak tu. huhu. Duit lebur kat atas ni sbb beli pistol belon ke Mika je, pastu ujan renyai2 kejap. Lepak..lama tu dah reda skit baru gerak balik.. 

Settle edisi jenjalan di Bukit Tinggi yang diperam hampir setahun lamanya, kahkah. daaaa~

9 comments:

  1. Kurus sgt dia time nie..tapi kte nampak ada satu yg x kurus²..eh eh..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape la tuuu, tapak kaki kot, kohkoffff :p

      Delete
  2. aku pon dh 2x k 3x tah pergi tak pernah mkn kt sana pon..mahai..
    pastu turun pi mini zoo kt bwh tu..
    tp sejak arfan ada xpernah jejak lg rasa nyer..ok harus jejak lg kalini ber4 lak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. stakat mkn roti2 gtu xkenyang weh, ade kepsi ke pizza bes gak, haha

      Delete
  3. nampak muka mika hepy.....yang penting aku xpernah sampai lagi hahahaha

    ReplyDelete
  4. aku pun pergi bukit tinggi masa raifa kecik tapi tak ingat time tu raifa berapa bulan pastu kemain gigih panjat naik atas nak pergi taman jepun tu. serius bosan kat situ. setakat nak amik gambar boleh lah kot.

    aneem masa kecik terserlah kecomelan dia. aku kalau tengok muka aneem masa kecik ni memang teringat raifa sebab bentuk muka bulat tu sama je aku rasa. yang perasa ummie ngah diaorang lah kabo eh aneem ni muka sama macam adik lah kaklong. tapi sekarang raifa dah besau muka pun dah cengkung sejak tak sihat demam on off lepas raya hari tu

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. lamanya x pergi bukit tinggi...dulu pergi sejuk jer...skrg dah panas

    ReplyDelete
  7. Cntiknya. Klau pergi kna bergmbr puas2..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails