Tuesday, October 27, 2015

JJCM KUANTAN - ANIQ STEAMBOAT

The best steamboat in Kuantan!

Entry ni juga bertujuan untuk promote kedai saing kite :D

Yang sedia maklum, owner blog ni mmg hantu steamboat, pantang dengor kedai steamboat mana yg best2 kt Kuantan ni sure terjah, kalau dah berkenan dihati, memang situ la slalu pergi. Dulu2 pernah jadi pegunjung setia Lilawadi, East Coast Steamboat Beserah, Hotel City Times, (byk entry yg lepas2 tp malas lak nk cari tempek link :p)

Tapi bila geng ni dah bukak kedai dia plak, harga pun tersangat la murah nak banding dengan yg lain2 tu, harusla cubaaa!!

Awal2 pembukaan tu yg menarik minat nkg sni sbb kedai dia lawaaaaa, decoration bagai..



cantik x? ^___^

Dan yang paling best kat sni, pelbagai menu pilihan untuk bbq grill steamboat beserta beberapa jenis sos, ade jugak desert, ais krim utk bebudak & menu utama yg berubah stiap hari mcm nasi lemak, ns dagang, nasi kerabu, spegetti, laksa penang, ns minyak.. oh maiiii tengah type pun boleh terliur2, ishk.. ade jugak pelbagai variasi air, abc pun boleh buat sendiri kalau nak, air panas pon disediakan, bancuh je nak air apa, air gas pun ada... terlalu byk lah! korang tgk la sendiri..
















Fuhhh~ penat tempek gambar 1-1, hahaha mengiurkan betoi! meh tgk kite g mkn sana plak..haha

 Hari 1st kite pergi menu utama dia ade nasi berlauk, ayam gulai. Elok sgt la hr tu xmkn lg nasi, sedap2. Yang bapak eh jaga si kecik, so mak eh yg ke hulu hilir duk angkut segala macam harta karun yg nak di steamboat & grill tu, pastu semput. mmg xambik byk la. haha




Ni lah tokey kedai tu, Ida a.k.a customer tetap cheesetart oren kiter ^___^

 Lawa kan suasana kedai dia.. tp ni awal2 pembukaan, skrg dh meriah, meja pun bertambah2, org ramai, fuhhh.. lepas ni kalau nkg, better g awal2 start pkul 5.30 petang kalau xnk bolok ngn org ramai, hehe. 


 siap ade photobooth lg kaw!

 2nd time pergi :D

kali ke 3 pergi untuk celebrate birthday kakNor, yg tu next entry la,
byk sangat gambar haha... 


 Ais krim malaysia pun ada!
Memang puas hati, yang nak pergi xtahu kat mana?

Ok kedai ni betul2 berhadapan Giant Kuantan, ade rumah flat depan giant tu, so kedai ni blkg rumah flat tu je, sila la try. makan la banyak mana pun, harga kat bawah


 Untuk tokey kedai, slamat maju jaya, murah rezeki anda yang sememangnye pemurah sgt tu, xde lah cuba cuba je ni.. hehe ayat tokey masa awal2 pembukaan :p


12 comments:

  1. murahnyaaa,,kat sini tak dapat la harga camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah! g cherating xnk dah singgah kuantan!

      Delete
  2. murahnya na.. ala nnt turun kuantan suh ko bw g sini la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tahun bila plak nk jjcm pantai timur tu? meh meh

      Delete
  3. Jelousnya tengok harga dia Naa!. Murah. Lagi jelous sebab dah lah harga murah, tempat makan pun cantik berseri lagi

    ReplyDelete
  4. naaaaaaa..murahnyaaa
    dah la byk pilihannn
    hana pernah mkn kt satu kedai.rm25
    fishball ada la 6jenis
    ayam dgn daging saja
    mee kiewtiawbihunkering

    pastu nasik goreng

    pitam!

    nengok kedai kopegi nihh rasa nak gigit ko sekali ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha xyah la gigit aku, kenyal xlut ! :p
      meh la jenjalan sni.. hehe

      Delete
  5. murahnya...berbaloi sgt..klu la dekat kajang nie dah lama singgah...

    ReplyDelete
  6. Cantiknya cafe. Meriah pula tu mknnnya..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails