Friday, January 8, 2016

Kecur liur

 Dilarang keras sama sekali ibu ibu mengndung tgk entry ni, hiks :p

Karang jenuh mgagau nak jugak sbb terliur kan, ampunnnnn!! ^____^

Yang sedia maklum, iols mmg hantu jeruk asam rojak buah & buah2 masam segala ni, kalau mkn kt luar, kedai2 masakan siam, slalunye mesti ade rojak buah,wajib order! Member2 yg dh tahu fav kite pon, asal nmpak jeruk je comfirm belikan, hiks syg uols!

Tapi tu semua tabiat dulu dulu kala..since masuk spital 2-3x, gastrik semua, insaf dah skit. Usahkan mkn, tgk pon terase2 perot ni pedih, kalau blh elakkan la. Tak tahan kalu, rase gak la sbiji dua buat lepas ngidam :p

So ni semua gambar2 koleksi yg dulu dulu, moh la tayang pada tontonan umum utk kasi semua telan ailio sama, kehkehh :p

epal hijau kot? ni kalau dlm tupperware, comfirm utk bawak bekal ke office -_-


 aaaaa, tolongla! suke sgt buah keranji ni. If time musim dia, suami yg lebih2 ajak g memborong walaupon dia xmkn pun :p


Yang ni punnnnn! fav sgt ni, bukan selalu ada. setahun sekali je ade musim buah stor ni. sedapnye jeruk buah stor!! Jeruk stor ni ade 2 versi, pedas ngn xpedas.



Ni buah stor tu kalau ade yg xkenal


belah dalam buah stor, gebuuuu je isi dia, sedap hoii!!

 Ni jambu air pokok tepi dapur je, pon boleyyyy..

jambu keling org panggil, ke ape nama dia? sukeee sgt! tp bermusim gak yg ni. 


 ....... aaaa telan ailio jek laa...



biasanya, kalau dlm plastik bunjut2 cmni, geng kite kat bawah sana rajin belikan,
tq sooo much mami caca coz sokmo ingatkan org atas ni ! :p
 

 Ni antara buah yg rare jugak ni, payah nak dapat. Buah katak puru, buah namnam, mcm2 nama ada. Sedak masam masam manis, lemak2 cmtu rasenye. aaaaaaaaa *telan ailio lg*

 yang ni xde la rare sgt! tp kalau kt umah ade limau kasturi & asam boi, maka terjadilah cmni. Sedapnye nyot nyot niii...

 ni potongan epal hijau ngn asam boi, wallaaaa~

 makan dengan kicap boley, mkn dgn garam pon boley!

  tabur dengan serbuk asam pun sedappppp!!



semua sedap, tapi apekan daya, semua ni penyumbang asid dalam perot, penyebab juga sakit gastrik, beware!! no more again. kehkeh :p

 ni baby nenas yg viral hr tu, sempat gak rasa, mmg bestttt sgt!

Ok dah cukup pengalaman semua di atas, now dh start blaja kurangkan mknn yg menyumbang asid, asam + pedas panas berminyak semua kne kurangkan, seeloknya xblh mkn langsung kot. huhu mak insaffff -___________-


 Bila dah insaf skit tu, kita amalkan kudap2 ni je bila memerlukan, kurma kismis buah tin zaitun semua, mknn sunnah lebih baik. Ecehhh ^___^

ok bai!

16 comments:

  1. Replies
    1. yezzza, sbb tu yg manis2 aku xleh in :p

      Delete
  2. hahhahaha yg bawah skali tu rare kehkehkeh.. aku telan airlior kecur perut tgk gamba seme masam... aihhhh

    ReplyDelete
  3. Na, semua yg awak sebut kt atas tu, ada je kat pasar kg hana. So, xde la terliur mana. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha senang dpt sana ehh,
      bestla. nak2 buah katok puru tu kan? rare!

      Delete
  4. aku pon telan air liur tengok haaaa

    ReplyDelete
  5. kijam kijam kijam

    tpp ku tetap happy tgk post ni na
    ahahahha

    ReplyDelete
  6. Adoiii naaa. Tang buah setul tu, manalah nak mencari. Sekarang semua pokok stor kena tebang dah ;(

    Aku time pegnant ni, terbau2 nenas. Memanggil2 betul, tapi tahan je lah.

    ReplyDelete
  7. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

    Thanks :)

    ReplyDelete
  8. Msam2 x termakan kita. Hee.. Tp klau yng bawah tu sdap jgk. Nak2 buat tin.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails