Tuesday, February 2, 2016

Kenapa ahkak sado? Ini jawapannya..

Ni entry khas untuk Hana berkenaan entry dia post pg td, bila tgk2, eh! eh!!! knape sama sgt ni!! patot la masing2 smangat yer! kuikui ^___^

Tp semua ni kenangan dulu, biasala org kata, selagi xterhantuk, xtergadah *betul ke ayat ni?*

Dulu asik nak mkn sedap je, langsung xpikir ape effect dia dr segi kesihatan. Bila dah keluar masuk wad, baru sedar yg perot ni dah tak boleh terima mknn yang berminyak, bersambal lebih2 lg, bercili ber berr ape lg ntah. blurr plak!

Tgk dalam folder td, byknye gmbr mknn dlu2 yg sedap2nye lahai. Lepas kuar wad, dh sihat skit, mmg jaga la skit pemakanan tu, nasi lemak mmg takkk la nk ambik sgt, sbb sambal dia tu mengundang, ishkk. Sape yg ade gastrik+angin teruk tahu la cmne traumanye nk mkn mknn yg xboleh mkn. Huhu. 

So nah kite cuci mata je yer, semua ni hidangan/tapau untuk sarapan/lunch waktu office hour, wow sgt!




Setiap pagi, selalunya rutin sarapan aku sama je, nasi berlauk, well, kata pantai timur kan, pepagi dah mengelupur ngadap nasi, hehe -____-
Dapat ayam goreng & sambal lempong, sambal belacan pon dh best sgt.

Lunch. Mee ape nama ntah, kuah ala claypot tu blackpaper bagai, tp mtk yg dalam kuali siap, sedappp. Kalau kt Kuantan ni, nk mkn claypot hotplate ni, comfirm aku jejak fcourt Giant je.

 Ni lunch kat luar kalau ade keje luar, sesambil jjcm... sesekali je mkn cmni, xsesuai dgn slera poket amber sgt, bhahahhaha :p

 GPC? kudap2 ptg, omg! *telanailio*

 As usuall, kalau bungkus nasi berlauk cmni, opkos la utk sarapan yang berkhasiat :p

 Yang ni pon sarapan, nasi minyak :D

yang ni kudap2, sedapnye roti butterscooth ni, bila la blh bt roti sdiri ni -_-

 Ni lunch kat Sara Thai, menu fav, nasi padped udang kot. Pedas tebaboooo!!

 nasi berlauk lg, omnommnommmmm ^___^

 lagi,.,,

 lagii nasi berlauk, nmpak sama sbb beli kt tempat yg sama, dan menu pon sama je, aku akan mtk ayam goreng, sayur goreng ngn sambal lempong tu je.

 Sesekali layan nasi kerabu plak..

 Haaaa mee claypot Giant! sukeeee!!

 Lunch, tapau kt Sara Thai. Nasi goreng udang berlada -____-

 pisang goreng cheese lagi!!

 nasi berlauk utk bfast ;)

 Nasi dagang for bfast ^___^

 mee claypot extra blackpaper :p

 nasi berlauk again!

 nasi berlauk for lunch! hazabnye nengok selera mak gajah ni duluuuuuu -_-

 nasi + ayam goreng kunyit.

 nasi lemak sambal lempung, telo separa masak gitu, awwwww sedap!

 ayam goreng berempah, sayur nangka, pajeri nenas, nasi tgelam, bhahahahha :p

 nasi berlauk, ikan tongkol goreng, sayur campur & sambal lempung.

 sambal lempong, sayur campor, ayam goreng ;)

 nasi lemak sambal ikan tongkol. mabelesss!

 mee ni lg, sedapnyeeeeeeee....

 nasi berlauk, ayam bakar, sambal lempong, kacang goreng.


 kue tiow hot plate, auummmmmm!

 for lunch! ulaman, pari kukus air asam & ayam msk lemak cili api

 lagi..
 bfast lagi..

 lunchh... kuat gler mentedarah ni!



 tapau lauk saje, sbb lauk pon dh bykkkkk, sedap2 plak tu, at Warung aja!

 ommm nomnommmm!


Dahh, penatnye scroll gmbr semua yg bikin menjejes ailio kannnn. Ni semua menu dulu2 la tika sihat walafiat. Sendiri tuan badan pon maklom, bdn bagai di pam pam lately, tp skrg bagai tersedar dr mimpi, aku xboleh nak amalkan mkn sedap2 ni lg, berat dah terlebih2 sgt dh ni, sedarla diri, makan secara beserdehana, jaga mkn, jaga badan, semua nak jaga, mari la diet secara kecil kecilan, semoga istiqomah, semoga mencapai berat idaman semula, InsyaAllah. ;)


Kalau hana gigih g jog kat taman, kite ade cross trainner beli dh dekat 4tahun jadi perhiasan dlm bilik tu, mari la gunakan sebaiknye, tgh mlm pon blh jogging lg.. ok kasi kite masa 2-3bulan nk tgk ade prubahan ke x yer, huhu ke xckup masa tu? errrr -________-

12 comments:

  1. amboi gambo makanan sesaja.. sila naik cross trainer pasni yeahhh

    ReplyDelete
  2. hahaha Na tak boleh blah, ada entry berbalas.

    weh insaf je mu ckp kena jaga makan, kesihatan tu. Ritu na masuk wad sbb makan mcm ni eh. Takutnya.

    Terliur gila tengok hotplate and yee mee claypot tu. Kat sini tak jumpa lg sedap. Rindunya yee mee claypot kat giant tu

    2-3 bulan nanti kita update ye, sado lagi ke idok. bahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha saje nk tunjuk, menu bfast kite sama kannn :D

      Delete
  3. hoiii banyaknye gambo makanan..ko saje nak mendera mata aku ke ape ni?hahaha...teros lapor nasi weyhhh...rosak diet healthy mak

    ReplyDelete
    Replies
    1. lek laaa, kite sama2 diet kan skrg, ni semua perhiasan smata mata bahahahha :p

      Delete
  4. nasi kerabu pun ko layan juga ya naa dgn ayam sambal

    ReplyDelete
    Replies
    1. belasah je ape2 lauk janji ade lauk, haha

      Delete
  5. tips untuk sado, kasi chance cheq yang keping ni try test..:)

    ReplyDelete
  6. patut la sado...muaahahahha..lepas nie mohon minum nestum je pepagi ok...kihkih

    ReplyDelete
  7. Tgh gmbar mknn tgh mlm & tgh lapar mcm ni. Aduihai.. Nangis.. T____T

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails