Tuesday, March 15, 2016

Habuan joran terbesar

Ceh kemain riak tittle, bhahahahha. Actly, ni 1st time la aku masak ikan sebesarrrr ni hasil dr joran org tuuuuuuu -_- walaupon kadang2 nyampahnye la asik g mancing, masuk hutan berhari2, hitam sunburn muke tu xyah cakap laaa, tp bila tgk habuan yg dia bawak balik, aummmm jugak!! :p

As usuall, slalunya ikan hasil dr mancing ni aku xmkn, so nk sentuh pon geli la. Sorry, awal2 suruh dia  export ke rumah mil. Tapi kali ni, kebetulan kt rumah ramai lak ummat. Dan anak2 buah laki pon ade yg kaki pancing, excited la derang tgk ikan bsr bawak balik, makanya, terpakse la hadap ikan ni kat dapur hr tu.

Menu kami hr tu atas undian ramai, Masam manis.. ape nama ikan ni pon xsure la, i'm sorry :p


tengok mcm biasa je ikan ni, tapi besarrrr ok, hampir sedepa pjgnya, tapi mmg xnak potong kecik2 sbb xfeel la kan, haha. Masa goreng baru tringat, eh nk hidang atas ape ikan bsr sgt ni? mane ade piring sebesar tu, even dulang/talam/loyang semua xlepas gak, adoiii!!
Bila selongkar2 baru tringat nak guna tray oven yg bsr tu.. oven 70liter, hambekk, ukur2 naseb ngam2 muat ngn ikan ni tergolek atas tu, fuhh slamat. 

 siap tuang rencah diaa, tadaaaaaaaaaaa....


 Ikan sekor tu je dapat jamu berbelas2 org, kehkeh ok ler tuu, xpayah nk masak byk menu dah, goreng sayur skit dah. Siap ada balance lg ikan tu, pakat2 ratah semua smpai abis. 


Last week dpt siakap besar gak, tp xde la sebesar ikan atas ni kan, potong 2, blh la 2kali masak stim limau... kemain suka MIka biarpun aku buat pedas2 tu,sanggup ratah smbil berulam air, haha. Babah dia tgk gitu, lg ler xcited, hari2 mancing, ahhhh annoying betoi!!


3 comments:

  1. hahha okay what.. siakap sekor kecik ja dah rm8 tuuu

    ReplyDelete
  2. Untungnya dpt yg besar..ramai merasa

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails