Thursday, August 27, 2009

berkejar sane sini tp still bley msuk opis awal..

Pg ni terlajak bgn sahur, wlaupun mak dah kejutkan [wahhh mcm bujang lg jer bgn sahur pun mak kejutkan :p] tp syiok tido punye psl... da terjaga kol 7lebey.. adeshh xpsl2 skrg ni dah perit je perot ngn tekak ni, tp xpe la.. dah name pun pose kan, adat la tu :p

Terjaga kol 7 trus suruh mak bsiap, ketuk pintu bilik akak [bini man] lak, suruh dia siap cpt2, errr..eksen je tu..padahal derang dah siap2 pun, tggu aku je yg bru tersedar dr tido ni, huhu

kol 745 kuar dr umah trus g kinik dlu, mmg nak smpai kinik awal hr ni, coz kinik bukak kol 8, so nak dpt no yg 1st, kene la berebut, huhu.. bukan pe, klu dpt no yg ujung2 alamatnye smpai tghari la tercongok kat kinik tu..

owh yer...hr ni kali ke 3 dah aku bt cekup kat kinik gomen ni, dan kali ni ..akak pun ikot same coz dia baru nk bt 1st cekup + buku merah.. yerr.. dia bru disahkan +tive peknen.. tp terlewat sbulan stengah dr aku la, agak2 kami bley berpantang same2 x nanti eyh?

angka giliran? 001, hoho dpt gak hasil berebut di muke pintu kinik :p ,, g bt urine test, timbang, jumpe doc, cek perot segala, kol 845 dah settle, cpt kan?? hehe, tp akak lmbat lg siap coz die bru nk buat buku merah tu, amek mase la skit, so aku tgglkan die kat kinik tu dlu coz nk antar mak kt pusat zakat dlu, [biasenye awal puasa tiap2 taun mak akan ke sane tuk byr zakat emas.. tu la..sape suruh pkai mas byk2 kan? kan dah kene cukai :p ] lps letak mak kat ctu, aku bergegas lak ke opis tuk buka pintu, pastu g antar kunci opis kat misslo plak yg tgh mkn kat kedai mamak [trliur jap tgk dia mkn tosei :p] pastu g pikup mak smule kat tabung haji [yerr lps g pusat zakat mak g tabung haji lak bank in duit] pastu g kinik lak tuk pikup akak yg dah settle sume, singgah beli ikan plak tuk masak petang ni, n antar derang berdua blk umah, dlm kol 10 aku blk ke opis smule.. giler berkejar aku hr ni, penat wohh..tp seb baek still bley msuk opis awal lg.. :p

* eyhh ehh? da mcm personal driver lak aku skrg ni eyh? :p *

11 comments:

  1. mmg multitasking la ko ni. Tabik!!

    ReplyDelete
  2. sabor je la aku ngan dak na ni.
    terpaksa baca laju2 tau. sebab takde perenggan. huhuhu~

    ReplyDelete
  3. sehat na??
    alhamdullilah.. na boleh aktif ke sana ke mari
    na, bila nak kena buat buku merah ni??

    ReplyDelete
  4. ya ampun..aktifnya dia..
    kesana sini..non stop..

    ni klu aktif sampai perut dah membulat sikit, tak tau la nak kata apa.. =)
    tp klu aktif2 ni senang bersalin kan..hehe, apapun take care tau..

    ReplyDelete
  5. hikhikhik a ah le. kite baca pun rasa cam berkejar cam nano gak.

    ReplyDelete
  6. mmg na nie aktif orgnya. ari basuh bilik air segala nie jadi driver sambilan pula. wahhh baby pun nati aktif mcm na.

    ReplyDelete
  7. pehhh..nampak macam seksa jek sempat ek masuk ofis kul 10

    ReplyDelete
  8. cian nye kat na byk tanggungjawab skrg.terbeban ngan mcm2 benda ngan family kan.insyaallah besar pahala nya

    ReplyDelete
  9. berkhidmat utk mak aper la salahnya kan..

    ReplyDelete
  10. wah! bestnya terkejar2 pun sempat masuk ofis awal.

    tak jem ke di Kuantan tu na?

    :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails