Friday, August 21, 2009

slamat berpuase yo !

trima ksh sesangat kat korg2 yg titipkan ucapan takziah & kata2 smangat utk aku, terharu... :) alhamdulillah, kami sekeluarga dah bley terima kenyataan yg ayah dah slamat disana, amin : ) , cume kdang2 kalau tringat tu......errr lupekan.. ha ! pg ni plak dikejutkan pula dgn berita my fil plak xcident, adoi rase nk luruh jantung ni td, trus bergegas ke hospital, tp alhamdulillah, cume kecederaan ringan je, seb bek xde ape2 yg teruk, just luke2 kesan jatuh je byk kat tgn, bahu + kaki.. setan betul la sape yg bawak lori tu, dah langgar lari plak tuh !! xbertanggungjawab btl ! sian abah :(

abes citer tu, nk citer psl mak plak.. owhh yer, skrg ni aku dah xmenyewa umah lg, huhu, sebagai ank bungsu of course la aku dipertanggungjawabkan utk menjaga mak setelah ketiadaan ayah, nk bt cmne kan, [mase sedara mara yg dtg dr jauh2 nk balek lepas tahlil hr tu, semuanye tepuk2 blkg aku, mintak jg mak baek2, owhh amanah tu :p, ramai btl yg berharap, xley hampakan huhu ] tp alhamdulillah la laki aku faham, hr isnin lepas dlm ms sehari je kami clearkan terus umah sewa & pindahkan kesemua brg2 kerumah mak sparuh, rumah mil sparuh, lega dah settle sume : )

Ape yg penting? lepas ni kami dah save 4rat xyah byr sewa, hihi.. hope laki aku slesa la ngn kediaman baru kami ni, huhu.. ehh sbenarnye bukan aku je diamanahkan cmtu, abg aku [man] pun kene same, hihi, ye la, die kan ank lelaki bongsu, patotnye die lg bertanggungjawab kene jg mak kan? so nk fair, 2-2 kene duk umah mak, hoho, so skrg rumah mak dah ramai penghuni, hepi je org tua tu ank menantu ramai duk kat umah dia skrg ; ), hope xde pe2 mslh la klu duk ramai2 cmni, aminnnnnn ~

ok la.. alang2 dah bt entry ni, wlaupun kat entry2 korg pun mende yg same je aku jumpe, aku tetap gak mohon maaf dgn korg2 yg mengenali aku, andai ade terksr bahasa, terguris hati sape2, aku mintak maaf byk2, semoga ramadhan kali ini akan memberi keberkatan utk kite semua, amin ~ slamat berpuase yer ; )

p/s: mlm ni laki aku ajak tido umah family dia, so 1st bersahur kat umah sane, trase asing je bile pertama kali xberpuasa dgn mak ayah sdiri, hope bini man msk sedap2 la tuk mak bersahur pg sok, aku xley nk pantau, huhu.. xpe luse kite bersahur same2 plak yer..

17 comments:

  1. selamat berpuasa ye na.
    kalau tak larat, jangan paksa diri. awak tu bawak budak ok.

    kite pon kalau gastrik datang serang, takleh nak buat apa. gastrik pon satu, time2 pregnant la sebok nak bertandang. huhuhu~

    take care dear! mmuahhh!!!

    ReplyDelete
  2. jaga mak baik2...hehehe..bg tambah amanah lg..erm samala nak mnta maaf sepanjang perkenalan ye..

    ReplyDelete
  3. na...selamat berpuasa. jaga mak na baik2 ye. nurul selesa sepanjang perkenalan kita di duania blog ini. take care na.

    ReplyDelete
  4. salam..

    nano..salam ramadhan juga buat kamu n keluarga..semoga tabah menghadapi bln puasa ni tanpa ayah tersayang erk..

    sa..yang kamu:p

    ReplyDelete
  5. hehe
    bini man reti masak dak yang? :P
    org sana nak merasa air tgn menantuu.. mu tu masak sedap2 tawww..

    camat berpuasa yang

    ReplyDelete
  6. Nano, Selamat Berpuasa....Semoga tabah menghadapi segala dugaan. Yg pergi tetap akan pergi..Saya juga tiada abah...Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin...

    ReplyDelete
  7. Selamat menjalani ibadah Puasa na. Opss...ko puasa tak? Semoga baby dalam perut sihat2 ajer.

    chowww...

    ReplyDelete
  8. selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak utk nano sekeluarga..

    meriah kat umah nano..terubat kerinduan mak nano bila ayak dh takder kan..

    take care nnao..klu tak larat nak pose jgn paksa diri nak pose tau

    ReplyDelete
  9. the more..the merrier :)

    selamat berpuasa na..

    ReplyDelete
  10. saya pon risau kalu2 tokleh posa abih satu ari ni...
    tapi,alhamdulillah...

    yg tak sonoknya,kami sekeluarga dikejutkan dgn berita kematian bapak sedara pada jam 7pg semalam-hari pertama puasa...

    ReplyDelete
  11. Selamat puasa....!
    wat kueh raya tk thun nie?:D

    ReplyDelete
  12. selamat berpuasa na...
    take care of ur baby yaa...
    seronokkan dapat berbuka puasa beramai2...hehe

    ReplyDelete
  13. hi..salam ziarah,jemput singgah & jom shopping wit us!! kain pasang & shawls murah..murah.. :) @ http://gorgeous-ground.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. selamat berpuasa...

    yg pnting nana jaga kesihatan juga baby dlm kandungan nana k..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails