Tuesday, May 4, 2010

sayep dah balik !

balik ke mana???


ke sni la..kembali berblogging dgn jayanya la lps ni..hihi lame dah xlps gian.. skrg da bley xtive smula.. :)

Alhamdulillah, hr ni ckup 2bulan umur bby zarif, ngam2 tu jugak aku da start kije blik, dgn suasana baru di company baru. trima kasih yg xterhingga kat FIL yg tlg dapatkan kerja ni kat aku.. walaupun pd awalnye nk tolak coz aku xde pengalamn lgsg bt acc ni, tp bile tgk basic yg dia bg, rugi lak nk tolak.. terima je la.. bukan senang nk jumpe company nk trima staff yg xde pengalaman lsg ttg acc. ni, so bl da dpt peluang ni, ceduk ilmu btl2 dgn smangat nk bekerja keras utk kesenangan ank tercinta..cewaahhh.. :p

Owh yer, time bkerja, bby zarif kene tggl ngn maktok die (MIL), awal2 lg mil dh pesan, nakg mane2 or nk start kije blk, bby tggl kat dia, dia nk jg.. alhamdulillah, aku pn stuju sgt2 coz byk kelebihannye bile bg mil jg ni, hihi,,,contohnye cam smlm la.. bby zarif kene g klinik tuk cucuk 2bulan, aku bl da kije ni mmg xley nk bg komitmen da tuk tugas2 cmtu, so..mil n fil la yg settlekan tugas tu.. xyh aku susah2 nk mintak cuti, hiks.. (bunyi mcm xnk brtggungjawab kat ank sdirik je??? huhu :p)

Sblm2 ni slalu bc ttg pengalamn ibu2 yg bru start kerja, cmne prasaan derang bila 1st day nk tgglkan ank kan, so smlm aku dh rasa pe yg korang pernah rasa tu..mmg xsenang duduk la..rase cm nk putar jam tu bg cepatkan ms tuk balik...xsbr nk blk peluk cium bby..huhu...dn yg lebih2 lg dasyat smpai nk termenangis xtahan..errr bukan sbb rindu kat ank yg melampau2, tp...... kene bengkak susu !! huwaaaaaaaaaa...sakit !! pdhl sblm g kerja tu da susukan bby lame.. so bajet xde hal la.. bile da bengkak, bru nk nyesal.. puas la memerah blk kerja smlm..huhu n hr ni standby bwk botol, alat ngepam bagai xde yer..perah gune tgn je..huhuhu.. amik masa la skit.. maklumla, nk beli pum cm korang tu xmampu, huhu.. dpt 2btl jd la.. asalkan xbengkak.. hihi cm klakar je :p

12 comments:

  1. yeayy..leh bace update pasal baby lak pasne..hehe

    ReplyDelete
  2. wawawa..pakai tgn je ker perah? dpt 2 botol lagi *applaud*. terer la awak. kite klu pakai tgn ntah 1 oz je gaknyer dapat kekeke.

    beli la pam wak. cepat sket proses mengepam tuhh. anyway congrats on ur new job. keje rajin2 jgn mcm kite :p

    ReplyDelete
  3. HYE NANO..SELAMAT BERBLOGGING KEMBALI..

    ReplyDelete
  4. mu keje balik ek.
    ingatkan nak jd surirumah sepenuh masa.hehee...

    akuu dh try perah manual tp tak menjadi ar.huhuu...

    ReplyDelete
  5. selamat berkerja semula nano

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...na dah kembali bekerja. dan tak kerja dgn datok gatal tu lagi.

    horayyyy!!!!!!!

    yang, i really2 miss u. lepas ni hari2 update eh.

    ReplyDelete
  7. eh peram plak..PERAHHHH...wakkaka!

    ReplyDelete
  8. salute gile kt na...peram pkai tgn!!!

    ReplyDelete
  9. dah lama tunggu entry baru na.. :)
    tahniah..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails