Thursday, July 28, 2011

Blogger Pantai Timur

Slama ni, rata2 aku kenal blogger yg dr central, putrajaya, ade la bff beberapa ketol kat perak sana, kuantan ni boleh kira la brape kerat je, selain yana & nini ceklat celup tu, tu pun xpernah jumpe, ekekekke...so mandangkan ramai blogger belah2 central, harusla aku selok nk turun sane je manjang kan, sbb bley jumpe ramas2 mesra ngn korang yg slama ni duk cit cat dlm blog ngn fb je :) *3-4jam meriba anak smbil drive sanggup ku redah, trharu x korang? :p

antara blogger gathering yg sempat aku join dgn geng2 central :)

part 1 : Megakids MV - cuti CNY awal tahun hr tu :)
part 2 : Potluck Wetland Putrajaya - celebrate bufday ank bujang kt sana :)  

part 3 : Party cyrus - mini gath :)

 xcited ok, nak2 dpt jumpe geng gadoh :)     
Kalau boley nak je slalu turun sana, cuma masa xmengizinkan, tao je la aku nk kene ade asstn sorg bru lepas pergi, suami syg nk tinggal bengkel dia, huhu :p
Dipendekkan citer, rupenye aku bru sedar kt ktn ni ramai gak blogger, slama ni aku terlepas pandang la, tp ramai yg femes amos plus senior2 kiter... so agak2 segan aku nk menyapa even aku slalu msuk blog derang2 ni..hehe, pernah dah derang buat blogger gath akhir bulan 5 hr tu, konon nk join, tp malu2 kuceng, tp xsilap ade hal hr tu, keh3 :p

Kali ni, 2nd gath, aku mcm teruja lak nk join, harap2 tahap kemaluan aku berada ditahap yg rendah..hahahha *eh lain mcm je ayat*

So copy dr blog kak ieda:)
TEMPAT : TAMAN GELORA - berkumpul di parkir depan IKIP KOLEJ

JAM : 3.00 PTG

TARIKH : 30 HB JULAI 2011 - SABTU

AGENDA : RAMAS2 MESRA & MAKAN2 

di inggatkan sekali lagi ( PORTLUCK YAAA ! )
means luse la kan? nama dah letak, menu pun dh pikir, 
tp berani ke x nk jejak kaki ke sana tu insyaAllah, nantikan :) 
  

Tuesday, July 26, 2011

Bukan senang nk senang, haha

Tengok org kurus senang je kan, hehe tp part aku mmg liat bukan main, tiap2 pg dh mkn oat tuh, tp kdang2 selang seli breakfast ngn nasi minyak gak, dah cane? :p... g kerja pkai korset, yg sblm tu sapu dgn krim halia atika beauty tu dlu, hehe..tp mcm xde nmpak ape2 prubahan pun... so malas la bt ape2 sbb aku sememangnye cpt give up :p

Tp aku ingt ptg2 blk dr kerja nk buat something yg boley kuarkan peluh, so blk kerja smlm, cpt2 mandikan hero tu, pkaikan dia trus baju tdo, aku sarung tracksuit, msukkan dia dlm stroller, pusing2 kg, tp jalan kg aku tu petang2 cm bz sket ler, byk motor laju2, hummm time xde org lsg baru aku laju2 lari tolak stroller, tp bile nmpak ade org cpt2 jln melenggang kangkung kenkonon duk berjalan ambik angin petang bwk anak berjalan, hahaha lawak betul klu sape2 prasaan kelakuan aku smlm, ermmm T___T

Sempat la 3-4round, pastu bosan..balik umah, pusing2 dlm halaman rumah je, seb bek halaman luas, hahahha mcm org sakai je, tetibe cmtu :p tp aku prasan la agak2 basah sket baju dek kerana peluh, hehe itu yg aku nak sbenarnye, kuarkan peluh dgn cara yg sehat :p

botak kebosanan nengok ibunye duk tawaf keliling stroller dia, haha

comel kan pyjamas baru ni? hehehhe tp size 18-24m dah xmuat la, fit
lepas ni kene amek size 2y-3y la :) *nak pyjamas gni g ushar fb nurul aziyana, hehe
lari topik lak :D

 mcm main layang2 je rupenye, tp aku pun xtao ape motif dia bt gni :p

 Xsabar nk tggu petang, harap2 ptg ni xde byk gangguan la aku nk jog jauh + lama sket berbanding smlm :)

Monday, July 25, 2011

Kek batik & kek coklat lagi dan lagi...

 Macam dh bosan dgn kek coklat, so nk buat kek batik je mggu ni as bekalan sil blk asrama, tp dia request aku buatkan kek coklat jugak, atee... kali ni buat 2bijik,

 bulat (maaf topping yg agak comot, abaikan)

 petak, deco yg amat simple sbb mls nkg cri stobery bagai :p

 kek batik pun dia tapau bwk blk asrama, puas hati jamu kwn2 :)

ok dah dah..betul2 dh jemu ngadap kek coklat tiap2 mggu,
next week promise, kek lain pulak, maybe velvet ombak beralun ngn kek keramel pulak :)
nantikann... 


Penat!

seingat aku, dlu time study, mmg slalu malas bgn pagi, berat je nk angkat kaki msuk blk air,
tp start ada anak ni, mcm xbetah dah, tiap2 hr bgn awal, xcited nk siapkan dia
nkg antar umah mil, siap2 nkg kerja pulak, biarpun hr2 msuk kerja lewat stengah jam sokmo
hahahaha...mcm dah xlame xlayan blues ngntuk2 time kerja,
tp pagi ni, mcm ayam berak kapur je rupe, ngantuk tahap hape ntah.. -.-
smpaikan sil call cakap aku kunci pintu blk air dr dalam, T___T
betul2 mamai la hr neh.. ishkk sat g kene blk umah jap la gtu :|

kejap nk cek blk xtvt smlm, pagi2 dh main air ngn ank bujang tu,
basuh baju smbil sejukkan bdn dia sbb tgh mlm tu dia demam,
so lepas mandi, sarapan & suap ubat, payah bukan main,
last2 aku msukkan ubat dlm botol susu dia, taruk dlm buai..
salamattttt...boley smbung bsh baju, tp biasela demam, xlena mana tdo
asik merengek2 je, sbb trcirit birit,
bila tgk dia cam payah nk tdo, kami laki bini siap2 bwk dia brjalan je la
tp xtao nk kemana, alih2 smpai kemaman, hahaha
beli sata 10hengget, cari port best sket, jumpe la kat area cherating,
mkn sata, kopok lekor ngn air kelapa kat situ...

  

budak demam2 manja, yg baru dibotakkan :p

  

 dia mcm xminat sgt la ngn pantai, asal aku bwk ke pantai
mesti dia patah balik ke kete, hummm..
(data camera lupe lg nk betulkan :p)
 dlm kol 4ptg bru kami gerak blk sbb nkg party bufday anak kwn,
lepak2 smpai kol 6, blk umah.. 2-2hero dh trlentang kepenatan,

aku plak kene msuk dapur nk goreng mee lg tuk surau brdekatan mkn mlm tu
haha, msk bihun 5bungkus, agak2 30org makan ckup kot..
siap semua lps magrib g antar surau dgn kuih muih sket..
blk umah smbung basuh baju pg td yg xsempat siap lg tu,
tup2 dgr mika merengek, g bg nenen smbil baring sbelah dia, trus zzzzz~
tao2 trjaga tghmlm, alamak...baju xsiap jemur lg,
bgn g jemur, gosok gg cuci muka, segar blk..so trkebil2 tgk tv sensorg :|
  ntah pukul brape trlena smula, pukul 5pg,
suami kejut aku ngn anak, dia lapor, adehhh ngntuknye -.-
gagah jugak la bgn, tp bukan msk, hehe siap2 kuar cari mkn,
pusing2, dlm kol 630 dah ade org meniaga bukak gerai, tapau mknn byk2
g mkn kt umah mil, pastu blk umah siap2 nk g kerja
jalan pun mcm heret kaki je hr neh punye la xlarat + ngntuk, cptla ptg
nk balik tido *kalau dpt*

Thursday, July 21, 2011

Majlis doa selamat

Hr ni lewat sket masuk ofis, syukurla dapat jugak pelepasan dr ustaz sekerat hari dr xde lsg kan, nak mintak cuti mmg sah2 payahhhhhhhhhhhhhhh sgt dia nk approve, huhu redho je la :p

Ekceli, pg td ade buat majlis doa selamat sket kt rumah, sbenarnye xterniat pun nk buat apa2 majlis kt rumah, bukannya xnak buat, tp tahu je la, tulang 2 kerat aku ni xmampu nk brtungkus lumus nk handle, lainla kalau semua adik bradik ade balik, boleh la buat kenduri, tp buat ms skrg semua xblh balik, next week sehari sebelum mak berangkat ke tanah suci bru la derang balik sni. sokay la kan, 

Tp mak ade niat jugak nk buat makan2 + doa slamat, cume xbuat kt rumah la, dia mintak aku goreng mee & kopok je tuk 50 org, hantar ke masjid. itu isnin yg lepas, rabu kelmarin goreng mee tuk 30 org tuk org kampung di surau brdekatan, hr ahad ni plak nk goreng mee lg tuk 50 org mkn kat surau satu lg, ehheheh meeee je manjang ek? dah..nk msk nasi kan semput aku nk msk tuk ramai2 cmtu. hahahahah dah la aku sensorg membanting tulang..mak dh lame xmsuk dapur, so itu je la yg sy termampu buat, jadi la..pastu beli air kotak & air mineral berkotak2 T___T

Tup2 2hr lepas ada anak murid mak bgtahu, khamis pg derang semua nk dtg rumah buat doa slamat tuk mak, mmg trkejut la jugak, aku la yg paling gabra, dah la bgtau last minit, nk dtg pagi, aku kerja lak tu. nak masak ape? brape org dtg? 40 org?? T___T

tp belum habis ckp la yer...derang pun faham, mak tu tinggal ngn aku je kt rumah tu, aku plak ade anak kecik, so derang xnk menyusahkan kami, derang awal2 lg dah pesan, xnk susahkan kami, xyah buat ape2, even air sekalipun, semua derang pakat2 bawak dr rumah masing2, ala2 potluck gitu kt rumah aku, hehe syukurrrr alhmdulillah rezeki mak :)
mee goreng


segala mcm kuih muih, ns lemak, roti canai, kopok
byk lg ni, tp xmuat meja, bila dah mkn sparuh,bru aku topap mcm2 lg,

 siap bwk pinggan & gelas pakai buang, syoknye sy xyah basuh ape2 :p

 

 Alhamdulillah, dpt jugak mak bt doa slamat kt rumah :)
 terima kasih yg xterhingga kat derang semua, 
ekceli, ni bukan kali pertama, dulu lepas arwah ayah meninggal
kami buat kenduri dr mlm pertama hingga ke 7, lepas tu nk bt kenduri 100hr
tp masuk je hr ke 50, derang ni jugak, brpakat dtg buat tahlil, bwk mknn,
last year, mak nkg mekah pun derang bt cmni jugak...terharunye -.-
berkat mak mengajar di surau, masjid & berbuat baik dgn semua org
ini balasannye, Alhmdulillah :)
siap2 makan, semua dh balik td, tepat kol 12 aku msuk kerja, hehe

p/s: apa mslh date kt camera aku tu asik nk kene setting je

Tuesday, July 19, 2011

Jgn terlalu mengharapkan pertolongan org!

usaha la sendiri

T____________T






hahaha tu la, gatal sgt kan nk korek2 mane2 lubang yg ade
pastu trlekat jari ctu, malas nk tlg, sape suruh cri psl
pandai2 la usaha kuarkan jari tu sdiri,
wakakaka dlm pd nangis2 tu dia sdiri pun xsedar jari dia dh trlepas :p



Thursday, July 14, 2011

Selamat hr lahir babah!

Ekceli dr awal bulan lg aku dah pikirkan pasal ni,(plan utk suprisekan babah mika 14/7) ekekke sgt2 xcited yer, sebabnye dr awal kapel tahun 2000 smpaikan dh kawen ade anak sorg eh brape belas tahun dh aku ngn dia ek? hehe mcm xpernah pun nk kasi suprise ke adiah best2 ke, plg2 bes, bg Tshirt je, tu pun murah2 je, huhu

Dan disebabkan bajet bulan ni betul2 tersekat2, so mmg selai Tshirt pun aku xlarat nk hulur, nk belanja mkn apetah lg, sedey kan? tp xpe, xbermakne kite xley nk celebrate bufday dia kan, haha..mementang skrg ni rajin nor buat kek..so kite buat la sketui tuk dia, hehe itu je trmampu kot. 

So blk kerja ptg smlm, jenuh la duk menguli tepung kt dapur, siap2 msk kek, kuar g order satay pulak, nk tggu satay siap, g bengkel dia jap ushar2 keadaan bengkel cmne, mcm tenang2 saje mlm td, hahah konon kol 12mlm nk dtg serang dgn kek bagai, tp mcm segan pulak sbb xde geng, & xbiase buat, so betul2 segan dgn org2 kt bengkel tu kan ckp aku selok je nk suprise kt suami, mcm xley kt umah T__T...

So tepat kol 12, meses je wish bufday, tp xreply, meses lg tanye bz ke, dia reply TQ sayang.. gtu je,.. adoi ni betul2 bz la neh klu dia malas nk pegang hset. tsk tsk trbantu hasrat aku nk suruh dia blk umah jap tiup lilin, so satay ngn kek simpan dlm peti la :(

Bgn2 pg, tgk dia xbalik lg, hummm..frustnye, so meses dia lg tanye nk blk kol brape, dia ckp xbley blk lg sbb nk siapkan kerja skit lg, ok sabar lagi, pastu tup2 dia ckp otw balek umah mak dia, so aku kene bwk baju kerja dia ngn mika ke sane je la, sbbnye stiap pagi khamis, MIL ade hal kt balairaya, so babah mika dlu yg take over jg mika, kol 10 mil blk la.. lg bertambah2 stress aku...aku ckp kene blk umah dulu, xpe aku jaga mika kol 10 aku g hantar mika umah mil, tp dia ckp xpe dia nk blk gak umah mak dia sbb nk hulur duit kt mak dia..pastu mandi n tido kat sane je alang2... wargghhhhhhhhhhhhhhhhh lg stresssss aku cmni!!!!

Takkan aku nk bwk kek semua ni g umah mil, xsuprise ler gtu. plus xde mood dah ni, lame duk bertafakur dlm blk ni, last2 dia meses tanye manenye aku xsmpai2 lg?? hahaha aku ckp dia kene blk umah dulu gak, baru aku g sane, dan dgn kepelikan tu trus dia call tanye ngape, hahaha terus aku ckp, kene blk sbb nk tiup lilin nk mkn satay ni semua! ok. kejap je dia dh smpai depan pintu. hahahaha



Sampai2 je buat muke trsengeh2 sbb tgk aku ngn mika duk trnanti2 dia dgn kek yg dah nk abes sparuh lilin yg cair dimakan dek masa menunggu, dgn muke aku yg dah xde serinye lg..hahahah haishh serik! xmo dah lps ni nk suprise2. nyampah.

eh btw, slamat hr kertu syg..sayam mu selamanya, muah! :D



Wednesday, July 13, 2011

W W - mcm kiut tp..



elok2 patern kete, tp tetibe ade bear lak???
rm500, mahal ke murah??

Masa paling sesuai utk dikhatankan anak lelaki

Sbenarnye kan, aku xtao pun yg ank lelaki disunatkan bersunat awal, seawal 7hr kelahiran dia, serius korang tao ke?? ke same mcm aku gak? hahahha


 nah info!


Waktu khatan

Waktu wajib khatan adalah pada saat balig, kerana pada saat itulah wajib melaksanakan solat. Tanpa khatan, solat tidak sempurna sebab suci yang merupakan syarat sah solat tidak boleh terpenuhi.

Adapun waktu sunnah adalah sebelum balig. Sedangkan waktu ikhtiar (pilihan yang baik untuk dilaksanakan) adalah hari ketujuh setelah lahir, atau 40 hari setelah kelahiran, atau juga dianjurkan pada umur 7 tahun. Qadli Husain mengatakan sebaiknya melakuan khatan pada umur 10 tahun kerana pada saat itu anak mulai diperintahkan solat. ada riwayat bahwa Rasulullah s.a.w. mengkhatan Hasan dan Husain, cucu beliau pada umur 7 hari, begitu juga konon nabi Ibrahim mengkhatan putera beliau Ishaq pada umur 7 hari





sumber dr gugel, sgt2 membantu bg aku yg xbyk didedahkan dgn proses berkhatan awal ni, tenxs juge pd geng2 ukhwah blogger (fb).. hehe

tp aku rase, nk tggu mika 10 tahun la kot bru nk sunat, skrg ni tgh melasak, xsesuai..hehehe

Tuesday, July 12, 2011

Genting View Resort

Untuk sape2 yg nk naik genting dgn skyway, boley la cari penginapan area bawah2 tu yer, aku pilih genting view resort, sbb betul2 lorong nk msuk ke sni, berhadapan simpang masuk jalan nkg ke port sky way tu, 

Ekceli sehari sblm g tu laki aku dh ushar mane2 homestay yg dekat2 ngn area genting, jumpe dlm mudah.com, murah pun yer, ade 2 bilik, tp sbb kiteorg ni g bertiga je, so 1 je la bilik guna, so owner rumah tu baik hati offer $150 je la byr utk semalaman..alhmdulillah. klu duk kat first world tuh, bilik sekankang kera dah 3rat lebey, hahaha. dh la mcm nk beku tido kt atas sane, :p


Oh yg aku duduk ni apartment, dikelilingi pokok2 besar, tgh2 mlm lapo, nak kuar cari mknn kene turun kL la jawabnye, nk turun ke parking tu pun meremang je bulu roma, ekekek utk org penakut cm aku ni la..pdhl nk takot ape, ramai je org sane, pak guard pun ramai :p


salah 1 sebab knp kami pilih homestay dr hotel..sebabnye budak kecik ni, laki aku kan kerja mlm, siang tido, so bila travel siang hari, dia trpakse bersengkang mata tahan tido, so bila smpai ke tempat yg dituju, haruslah nk rehatkan bdn, mata..tanpa gangguan, klu bilik hotel, xdenye ley tido dgn aman, klu cmni, senang dia tdo lam blk, budak ni main sorg2 kt luar, hahaha eh bukan sorg la, ibu dia ade :p




boley juge main masak2, tgk mcm kosong kan, tp bukak kabinet bwh tu, serba serbi ada, beras sos cili bagai, haha tp aku xgune la. seram je pkai brg org ni, kite kan bayar utk menginap je, walaupun tahu dia sediakan utk kite jugak kan :p

tp itulah aku xde lak simpan no nye, kot sape2 nk g genting, tp nk lepak kt bwh sbb nk naik ats dgn skyway, boley la cari2 homestay dlm mudah.com, lg 1 nk bgtau, genting view resort berdekatan dgn genting strawberry park tu, tp malangnye ms pg2 nk naik skyway malas singgah lg, nk singgah time blk, tp time blk tu plak dh tutup..haishh bukak smpai kol 6ptg je kah?? xsyok lsg. huhu xsempat nk borong stoberi :p

Celebrate 2nd anniversary

Sbulan yg lepas, 6 Jun,..hiks basi dah yek, plan last minit, so mintak cuti pun mengejut sbb date anniversary hr isnin, ahad petang baru kiteorg brtolak ke genting, tp xnaik atas la, sbb menginap kt genting view resort bawah sane, bermalam kat situ, tgh2 mlm turun kL sebab lapor, xtao nkg mkn kt mane punye psl, huhu

otw ke genting ... auuwww kacaknye abam mika ! :p


Pagi isnin tu, siap2 kami ke port skyway, ingtkan hr isnin xramai la org kan, tp silap besar di situ yek, maklum la, pilih tarikh kawen time cuti sekolah, merasalah tiap2 tahun celebrate time cuti sekolah, so nk bercuti kt mane2 pun, mcm xsyok skit la sbb semua tmpat brcuti tgh ramai org kan? tsk..

 setelah Q lebih dari stengah jam, adui perit sket sbb nk kene Q dgn budak yg nk melasak


 sampai sane dlm tghari cmtu, org dah bersesak..fuhhh ~
babah mika beli tiket untuk outdoor & indoor, dlm sratus lebih kot,
tp..kang aku citer T____T


 ceria bukan main aok yer..

 gmbar kontroversi...koi xngndung lg yek,perot ke baju trlipat ntah tu :p




 dan satu satunya game yg kami rasmikan hr tu :)
sakit hati x? beli tiket outdoor indoor beratus
tp sketui ni je main, hahahah tp bukan salah sape2 pun
sbb kami yg xnak main, kalau ikotkan hati, semua nak main
berbaloi dgn ape yg dibayar, tp nak buat cmne,
dah pergi time cuti sekolah, stiap game yg kiteorg nk main
tgk org beratur pjg , ishk xsnggup, cukup la hazab bratur pjg nk naik skyway
xnk dah, hahaha makanya, seharian kat ats sane skadar jln2 tgk org ramai je la :)

 ksian mika xdpt nk rasmi byk2 game kt sane :)
ibu dia lg stress kot sbb xcited nk main semua tu, tp...




akhirnya, dlm pukul 5 cmtu surrender ajak balik sebab dah bosan, huhuhu
 tapi sekali lg lalui pengalaman perit, sbb dah petang, lg la org berasak2 nk balik
bayangkan kene beratur adelah dekat sejam, yer 1 jam ! perit ohh


 tgk org beratur sesak ni...fuhhhh
ksian mika penat sgt smpai terlentok tido atas bahu babahnye, 
yg mak paknye mcm nk trcabut kaki lenguh, huhu

bayangkan bratur pukul 5 lebih, tgk ni ha otw naik skyway nk blk,
dah nk gelap, pkul 7 lebey kot

 tp xpe lah. masing2 puas hati sbb dpt luangkan ms brsama, 
xde yg indah selain dpt berkepit cmni stiap masa, huhu :p

maybe next trip anniversary, kene hold dulu
jgn g mane2 time cuti sekolah, sgt2 xsyokkk yek
btw, ms kiteorg pergi ni, cuaca kt ats sane xsejuk lsg pun
sebab tu masing2 berlenggang je xde sweater, 
mika pun gamble je pkai suar pendek :)


Monday, July 11, 2011

Cerita sedih

ni cerita bila punye ntah dh lupe :p
kesnye sakan tgk org2 sekeliling berdiet bagai kan,
aku pun mkn hati jugak & kalau boley nk kikis nafsu mkn mlm tu
tp kalau yg dh biasa mkn mlm, tiba2 xmkn, mgigil lutut bukan main lg
haishhh..xley jadi ni

pi dapur ushar2 ape yg ade, jumpe hot dog.. rebus


cicah sos & mayonispun jadi la..buat alas perot

eh prasan x ade smbal hitam di situ :p
kalau ade ns panas2 tu maunye 2x tambah nasi..
seb bek xtanak nasi mlm tu :p

Padahnya bila selalu jerit2 kat anak

Dulu aku pernah cerita yg 2x aku terkunci dlm bilik air kan? gara2 anak bujang aku tuh, dia dh pandai kunci dr dalam bilik, (pintu bilik air aku boley kunci dr dlm & luar - luar tu dlm bilik aku la) makanya, start dr kejadian tu, asal nk msuk blk air, terpakse la usung dia skali, xley tinggal dlm bilik lg, dia mmg suke khianat kat ibu dia neh. nasib baik kebetulan 2x yg aku trkunci tu ade org kat bilik sbelah, so aku kuar dr bilik sane n msuk bilik aku, picit2 ini budak T__T


So start mandi berdua ngn dia, xde mslh besar sgt la, lg senang kot skrg, skali jirus, basah bersama, hahaha eh itu pun nk citer ke? hehehe.. bukan2, nak citer ni, aku ni kan suke sgt jerit kat anak bujang aku tuh, ade je buat aku hangin, nasib baik duk umah kg, kalau duk umah teres ke flat mmg bengang je org2 sbelah umah sebab asik dgr aku jerit2 kan, hahaha tu baru anak sorg =p

So nak dijadikan citer, last week, hr ape ntah, aku balik keje, lepak2 kat depan dlu, mika main2 dgn wan dia, so aku masuk bilik sbb nk g bilik air, tengah shi shi tup2 aku dgr org kunci pintu dr dalam bilik, herghhhhh mcm dah boley agak je ek?? aku xbajet pun dia boley ikot aku msuk bilik, eeeeee sabor je lah, bile try bukak xdpt, mmg sah, dia dah kunci senyap2...ini budak haaaaaaaaaaaa bikin ibu hangin taoooooo!!!

 eleh buat muke xbersalah plak dia!!

aku try la panggil2 dia suruh bukak balik, lansung dia xlayan, makin lame mkin tggi suara aku, bile dah jerit2 marah dia, mule la start nangis2, lg dia nangis lg aku jerit2, eh aku jerit bukan ape, aku sbenarnye jerit panggil mak aku kt luar sane, tp mak pun bo layannnnn, aku jerit dah tahap nk trkeluar anak tekak dah, boley bayangkan x?? perit ohhh, mak ni pun 1, saje2 buat xdengar ke ape?? lg hanginnnnn aku ni. skali aku dgr mende pecah plak dlm bilik aku, adoiii baru tringat smlm punye cawan aku lupe keluarkan, mesti dia nk capai sudu dlm cawan tu buat main, pastu jatuh, bunyi kaca pecah lg la buat aku ngeri, takot jd ape2 kat mika, takot dia main kaca, takot dia pijak kaca, :(

menggelupur aku nk keluar dr bilik air tu, tp apekan daye??? jerit2 mcm org histeria dah aku dlm tu sorg2, huwaaaaaaa smbil2 tu aku suruh mika kuar bilik g kat wan, pesan jgn main kaca bla3, nak nangis dah time tu, lepas tu dgr dia nangis2 kuar bilik, fuhh lega, aku?? humm xtao nk buat ape, terajang pintu, kuat kuat kuat sekuat hati!! boley plak mak aku dgr aku trajang pintu, cepat2 dia lari msuk blk tanye apehal, aku ckp bukak pintu ni duluuuuu!! tercengang org tua tu tibe2, hahahah lepas dh bebas tu, aku termarah2 la mak nape xlayan dr td panggil, mak cakap mane la tahu aku jerit panggil dia, sbb aku ni slalu je jerit2 ke mika tu, ingtkan aku jerit ke mika la sebab tu dia xlayan, adoiiii tekanan prasaan x???? huhuhu salah aku ler tuu..sbb ske jerit2 kat anak, dah time emergency, org xlayan ingt kes yg same :p

adoi penat ek?? xkan nk shi shi pun nk angkut ank bujang tu same, cmne ntah nk buat, agaknye kene bukak kunci tu letak kat atas paras2 kepala kite ke ?? bru dia xsampai nk main2 T___T

owhh btw, kaki mika ade darah sket tp xteruk la, maybe dia terpijak habuk kaca yg pecah tu je :)

Friday, July 8, 2011

Jawatan kosong


masih lg ada 2 kekosongan jawatan di tingkat bawah
dan 2 kekosongan jawatan di tingkat atas untuk memenuhkan kuota
Company Pergigian Mika
sekian terima kasih :)

p/s: apsal muke big bos ketat sgt tuhh??


Thursday, July 7, 2011

Terselit


 disebalik sayur sayuran yg segar, trselit kumbang jantan di situ
eh kumbang ke lebah?? same je kot, xjumpe cari bunga, sayur pun jadi :p


p/s: nmpak mcm xde idea sgt nk updet blog?? T_T

Mika harus jenguk blog ni bila dah bsr nanti yer

meh ibu nak citer skit.
awak mase kecik2, masyaAllah, bukannye buas yer
tp melasak, kuat main, pastu bajet hero,
nk turun tangga pun xtengok bawah,
slumber hulur kaki ke lantai konon dh boleh bajet, 
xsedar kaki duk kat bucu anak tangga, maunye x berdebok jatuh??


 kemek idung, lebam setompok


awak tidur, xley nk duk setempat, nk kesot sane kesot sni
berpusing2, ibu tgh brguling tgk tv kat bwh katel,
tup2 bunyi barang jatuh, ape pulak la tuhhh..
skali dgr awak dh meraung, halalalallalalalalaaaaaa...
yg awak g guling2 smpai ke tepi katel tu ngapenye??
ibu dah siap sendal2 keliling dah bantal kan?? tsk tsk

dah bertanda kat dahi

so..nanti jgn nk salahkan ibu xjaga awak lek lok ekkkkk..
ini kecuaian awak sdiri, hihihihi :p

cayanggggggggggg anak ibu, ye ye ibu tetap gak salah tp 10% je kot? :p

Wednesday, July 6, 2011

Sila jaga perilaku anda di depan anak yer

 budak yg nak membesar ni
byk belajar dr org2 sekeliling dia
suke meniru tu yang xtahan, hahaha
terus aku serik nk buat ape2 yg xpatot depan anak :p

agak2 ape yg dia tgh buat ni??

haha maklumla nset cikai ni, lmbat lak shoot,
time kaki dah jatuh sparuh lak bru nk snap..haishh
 xpe la, korang bayangkan je la budak ni nk tutup tv tu dgn kaki,
yerr dgn kaki yerrr... hahahahhaha
salahkan ibu dia yg malas nk menunduk dan tutup dgn jari tgn
aku kalu nk kuar bilik, tgn mesti ade pegang ape2 brg,
so angkat kaki, tekan kat power tu haa...settle
xsangka lak mika nengok aku buat lagu tu, dia nk ngikut
tsk tskk..nyesal seumur idup berkelakuan sumbang dpn ank :p

owhh btw, bukan xde remote, tp remote astro & tv manjang sembunyik
kdang2 aku pun lupe taruk mane, sbb mmg xley nampak ke budak ni
kejap je hancur, selagi xhancur selagi tu dia lempar dinding,
ahdoiii saborrrr je lahh!!


Tupak sotong ku :p

Hari tu kan kecoh aku duk mengidam2 nk mkn tupak sotong tu, tp mmg betul la payah nk cri sotong size yg aku nak tu, klu cari kt psr mlm, ade yg bsr tp panjanggggg sgt (itu sotong jantan yer) so xsesuai.. rejek! cume 1 tempat je lg aku xushar, iaitu pasar pagi, mslhnye xde masa nkg tuh, hr kerja kol 830 bru kuar umah, nkg antar ank lg, pdhl waktu kerja start kol 830, cmne tu? hahaha 

So mengadu la kat my mil, hehe sbb tahu dia tiap2 pg lepas subuh akan ke pasar dlu cari brg2 dapur kan.. saje buat2 ayat simpati ckp tringin lame dah nk mkn ketupat sotong, tp payah betul nk cri sotong bsr2, kalau2 mak ade nmpak kt pasar, bgtahu yerrrr (ayat kene susun elok2, padahal....faham2 je la)

tup2 pg esoknye masa antar mika, mil ckp, dah belikan sotong, uit?? hahahha , so blk kerja ptg tu la bru aku ambik, mil siap basuh & siang bersih2 dh pun, bagusnyeeee, tao2 je menantu dia yg sorg ni memang bab siang2 ni....errrr :p

so pagi sabtu aku dh msuk dapur utk agenda mengketupakan sotong ni,
ni je bhn2 dia, bwg merah, halia yg dimayang & sdikit halba

beras pulut yg direndam dlm santan dan sdikit bhn2 mayang td
















hampehhhhhhhh, tetibe xbley nk transfer gmbr seterusnye.
eeeeeeee stress betul sejak2 pkai nset yg satu neh,
rase nk baling ke dinding dan2 ni jugak!! grrr...
nanti klu dh ok, aku updet smule step by step buat tupak sotong ni
hahahahha...maaf entry trgantung, tp nk updet jugak :p



Tuesday, July 5, 2011

Reunion mat rempit

maaf, skrg ni aku mcm 8tahun skali je updet blog, smpaikan mcm teragak2 je nk buat entry baru, coz xreti nk mulekan cmne dlu, wahhahaha..xley blah :p

ok2 nk citer xtvt last week, laki aku ajak g reunion geng2 zaman mude mudi dia dlu, mean geng2 masa merempit dulu, hehe

oh yer, buat kat cherating, memalam kt sane sgt2 meriah yer, aku ni nama jer org sni, tp xpernah dtg lepak cherating mlm2, biase dtg time siang2 hr, xde la meriah mane, bile g mlm bru tao suasana kt sane cmne, woaaa mcm best je hanimun kt sni (motif???)

ape nama tempat ni, lupe dh, derang2 ni brmlm kt sni,
chalet tu betul2 berhadapan ngn laut, pastu kwsn dpn chalet ni luas, 
bley main2 bola pantai ke, guling2 ngn pasir ke, galah panjang ke *tetibe*
mmg sesuai sgt utk buat family day ke, ape2 day ke kt sni..hehe

 mcm biase klu xde agenda berbbq, mcm tiada serinya..

 segala mak nenek ade, ikan keli bakar, kerapu, kembong..
ayam, daging, hot dog, kerang, eh mcm2 lg la, xtersenarai aku nk taip :p
mee goreng, bihun, ns goreng, kuih, puding, air 3 tong,.snek, kopok

eh aku smpai ke hr ni masih xpercaya, laki aku ckp byr 10hengget je sekepala
yer dok ni?? mknn punye melimpah ruah tp byr 10hengget?? bia betik???


 rajen betui tukang membakor ni..pas bako bako..
smpaikan xtermakan dah mknn tu semua sbb byk sgt,
tp dia masih setia membako..haha

 owh kek ni aku mcm xsempat nk rase je? hahaha
ekceli, mlm tu mika xtive gler, 
agaknye ramai geng2 sebaya kot, so mmg xdapat la nk mkn dgn tenang
nk merasa semua mknn, terkilan sungguh,..huhu

 alih2 babah dia trpakse dukung ank smbil brborak,
kes xlarat nk kejar klu lepaskan dia kt bwh, hehe

haaa sudah, 1 lg simtom mslh aku sbb dh lame xupdet blog,
xtao cmne nk akhiri entry ni.. errr...

Related Posts with Thumbnails