Monday, May 28, 2012

Rainbow cake & mini Pavlova utk Aisha

Cerita 2last week, ade pembaca senyap blog ni yg kebetulan nk balik Kuantan order rainbow cake & pavlova kes ngidam katenye, hehe salam kenal utk pembaca senyap itu :)



 Lately dah berapa minggu susah nk dptkan stok strwberry kt kuantan ni, kalau boley nk cancel je if org order pavlova, xtao la nape, tanpa stobery, mcm xmeriah je pav tu :)

Ok dah pikup kek tu, smbil salam kenal & borak2 ramah mesra gtu, kereta parking sbelah menyebelah je, time aku nk hantar kek ke kete Aisha tu, mika still dlm kete & aku xmatikan enjin pun sbb ingtkan skejap je, skali trborak panjang lak, haha sampai xsedar mika matikan enjin & amek kunci siap main lock & unlock pintu (tekan alarm tu), maybe pintu terlock & dia nk start enjin smula, trus alam berbunyi, if kete otomatik lock xley start keje yer, aku bru tao ni, dah start kete baru blh lock pintu tu, so bila alarm bunyi, kete terlock, enjin xley start, mengelabah la aku kt luar ni, skali dgn Aisha skali megelabah kan, takot wehh..

Haaaa sudah xtao nk bt cmne, naseb la anak tu dah besar, dah boley dgr arahan, walaupun tgk kiteorg kt luar ni mgelabah, mika steady je kat dlm, & buat ape yg aku suruh, memula suruh dia tekan alarm hijau utk bukak pintu, tp bila dah terlock td, bunyi alarm smpai abis bunyi, means alarm pun trlock jugak xley pakai, hadoihhhhhhhhhhhhhh pecah kepala mikirkan.

Rase nk pecahkan cermin kete je, tp sayang plak, hahahahha, nak call suami kan, jauh time tu, so usaha lg, ajar mika bukak pintu sdiri plak, suruh dia unlock manual kt tempat kite nk bukak pintu tu, dia xpernah2 bukak pintu ikot situ so xpndai cmne nak tekan or tolak mende yg lock pintu tu, so puas la aku ngn Aisha ni duk bising2 kt luar ni suruh dia tolak lock tu ke belakang, dia mcm tolak ke depan, suruh tarik ke blkg, *siap tunjuk arah lg* then akhirnye, dia tolak kebelakang, & terbukak la lock pintu tu & cepat2 aku bukak pintu tu, 

Alhmdulillahhhhhhhhhhhhh....naik semula jantung yang dah luruh sebentar td, haha pengalaman weh, mmg silap aku la kan cuai, tp xbajet blh jd cmtu, lps ni mmg xboley nk tinggal dia dlm kete yg belom dimatikan enjin, sebelum ni, if nk tinggal kejap mcm time aku g isi minyak, aku akan bukak tingkap skit bg ruang udara msuk & kunci pintu, tp lepas kes ni, dia dh pndai bukak manual  lock pintu tu, lg laaaa bahye, mmg xley tinggal dah la dia sensorg dlm kete pasni, nak kemana2 kejap  dukung je lah dia, pasrahhhhhh.. hahaha 

23 comments:

  1. mesti mengelabah masa tu kan...pengalaman ye...

    ReplyDelete
  2. bahaya betul mek. Lain kali jgn cuai mcm ni dah. Anak bujang mu tu dah makin besar, makin panjang akal diaa nasib baik takde pape

    ReplyDelete
  3. comelnya mini pavlova...

    takut tinggalkan anak dalam kete, takut jadi gitu..cemas dibuatnya..

    ReplyDelete
  4. uishhh..y membca ni pon suspen gak

    ReplyDelete
  5. mu nih mek
    berapa kali dah kes gini?
    lain kali jgn tinggal lagi mika dlm keta, sbb dia dh besar
    bukan setakat dia tekan alarm, lebih dr tu dia boleh buat tau
    T___T


    ok. aku sekarang tengah mengidam buah markisa atas pavlova
    tp matila mana nak cari buah tu kan
    sedih sampai terbawa2 dalam mimpi
    T__T

    ReplyDelete
  6. weh, aku mmg gabra kalau bab2 camni, tak penah terjadi lagi tapi aku mmg terfikir2... kalaula jadik kat aku ntah ape nak jadi gaknya, lagi husna tak reti sangat lagi.. haih. Nervous!

    ReplyDelete
  7. ish seriau ja baca sal keta terlock... meber penah kena, dia tinggal anak dia dlm keta time tu singgah pasar sbb time hujan... tpaksa pecahkan cermin keta...

    BTW teringin ja tengok rainbow cake tuh... nak tanya harga brapa ea?

    ReplyDelete
  8. seb baek mika pandai..klu x ade yg nanges2 kt situ hahaha

    ReplyDelete
  9. sama kes ngan mya la wei. almost terkunci dlm keta dah last friday.sementara kuarkan si adek, elok je mya tarik pintu kasi tutup pastu tekan lock manual. mujur ada simpan kunci spare dlm umah.kalo tidak xtau lah nk mintak tlg sape senja2 tu.dah la hubby kt JB huhuu.mmg nk kena beringat sentiasa la pasni

    ReplyDelete
  10. @risanur mmg gelabah xhingat la kak, rase nk nangis je time tu,

    ReplyDelete
  11. @sweethOneY baekkk! hr tu xbajet nk tggl lama, just nk angkat kek je time tu, huhu

    ReplyDelete
  12. @Qhaifa Nur tu la, jdkan pengalaman as pengajaran :)

    ReplyDelete
  13. @Ann Ilias baekkkkkkkkkkk!!
    hr tu just nk pass kek je kt kete sbelah, xde niat nk tggl,
    sbb nk dkung nk pegang kek lg, hahaha
    ok2 lps ni xley tggl lg, huhu

    ReplyDelete
  14. @ღnFashyaღ mintak jauhkan la beb, aku hr tu gabra tp buat2 rilex je sbb segan ngn org, hahaha sempat lg :p

    ReplyDelete
  15. @mama irfan hr tu pernah gak trjadi skali ms nk bungkus nasi pg, hujan, so trpakse tggl dia dlm kete, naseb dia bukak blk pintu lps tu lepas tekan alarm, huhu

    rainbow with cream cheese topping rm65 :)

    ReplyDelete
  16. @sharEnanak anngis dh time tu, kaver sket depan aisha, hahahaha

    ReplyDelete
  17. @antalya owhh aku time ni, kunci spare pun dlm kete, brg2 dlm beg kan, nset bagai, mmg trpinga2 la..

    ReplyDelete
  18. Nasib baik tak apa2 Na. Mika good boy. Hehe

    Wahhh dah jumpa pembaca senyap Aisha yerppp

    ReplyDelete
  19. nasib mika dah pandai dengar arahan......lepas nie buat sebagai pengajaran leeee....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails