Wednesday, April 1, 2009

Ketakdekan kerja..

Bahasa pe aku gune tu? huhu.. actly mmg hr2 xde kerja pun kt sni, nk pintal riben pun cam muak da.. lapar sbenarnye, tu cam mls nk buat pe.. smbil2 belek2 blog, xdpt idea pe.. last2 gugel je la..

Pulut kuning - acara memotong kek pulut kuning

lapo..lapoo

cam xbes je..

ishk siap taruk lam talam.. agagaggagaa.. tggi ngat weh !

haaaaa.. yg ni comeyyy !!! lapo larr.. ishk..

Bila la printer nk ok ni, nk print gmbar ni, sok2 senang tunjuk kat akak aku, mintak die gubah ala2 cmni tuk acara motong pulut kuning sok, yup ! knape pilih pulut kuning?? sbbnyeeeee... errr adat2 kat sni cmtu la. cam tradisi gtu, dan yg pentingnye.. errr pulut kuning teramat la ciput kosnye, hiks penting tu ! dah name pun kenduri kan, mesti la ade buat pulut kuning, so alang2, bek mintak sket, buat 2tingkat sudah, taruk serunding sket tepi2 tu, pastu rembat sket hiasan tuk masakan lauk pengantin tuk hias kat sni, nk hias pun senang, slain dr jimat kos tu..[lg skali ulang :p] pulut kuning ni juge peberet aku & man, dr order kek bertingkat2 kang, kosnye pun bertingkat2, ishkk lain la klu ade org nk sponsor ehh? hiks.. arrr lapaaaaaaaaa... jum lunch !

21 comments:

  1. oo..tradisi ekk yunk pulut kuning tuu...tp sgtt menarikk ok..nk gk r nti..nti..nti..nti...hahahahaha

    ReplyDelete
  2. a'ah la na..pulut kuning mmg jimat kos kan..naper la xterpkir pasl ni dlu bfore tmpah kek ni..ishk nyesal2..unik ckit potong plut kuning

    ReplyDelete
  3. comey na
    siap ade burung2 lg.
    :)

    ReplyDelete
  4. Nano...kita pun akan wat acara potong pulut kuning ni..tp wat lepas akad nikah... :)
    Pulut kuning + rendang perhh cedapnye..!

    ReplyDelete
  5. ooo..potong pulut kuning ek?
    yg last tu lawa na

    ReplyDelete
  6. apa yang penting..?
    jimat kos..yey..!

    ReplyDelete
  7. nano..
    kalu tak silap majalah pgntin
    nov2008 or dis2008 da cite pasal
    pulut kuning ni..mmg chntek²
    decoration nye...comei jek sume..

    mebi kite pun wat pulut kuning
    nnti ;D...

    **nano add kite yek, sbb aritu
    terbagi emel laen laa ;(
    azuran.san@gmail.com

    ReplyDelete
  8. ok gak kan potong pulut kuning ye na

    ReplyDelete
  9. huhuhu..na kalo pulut kuning tingkat tinggi tu harus pakai tangga na..

    xpun kan na wat cam menara berkembar so xyah mu ngan abg man mu tu berebut nak potong yang atas sekali...

    sekali lagi ..haku merasa jelesss hahahahaha

    ReplyDelete
  10. princess N
    hahah buat2,
    mane de mknn xsdp kan?
    xkesah la kek ke hape..
    :p

    nurul aziyana
    hiks..
    tu lar..ishk akak buat 2 lar
    pas potong pulut kuning, potong kek lak,
    err?

    chik star
    tu la..senang je ehh,
    gune telur puyuh jd burung :p

    ija 1202
    hehe ok je bila2 pun,
    dapnye..nak2 rendang lemak cili api..
    hihi :p
    aaaa lapo lak.haish !

    darlee zuris
    ha ahh mmg nk mek yg tu
    :)

    ReplyDelete
  11. hariza akhmar
    yup2,
    tu of course la kan
    :p

    ayzuran
    oowhh ye ker??
    nk kene cri kat psr mlm la gni
    mjlh lame2
    :p

    ok2 da add
    :)

    nurul
    tu larr..
    ;)

    iera
    hamboiihhh idea bernas tuhhh..
    hahahha..
    jgn bru nk potong menara tu dah condong sudahh
    :p

    ReplyDelete
  12. kat sana mmg potong pulut kuning eh
    baguih jugak kan
    jimat pun jimat
    selalu kek lawa2, tingkat2, dapat masuk mulut kita, 2,3 suap je pun kan
    *tp nak kek*

    ReplyDelete
  13. iza mmg teringin nak celeb befday tahun ni ngan pulut kuning pas akad nikah..tp tak pk nak suh sape wat ekh..

    ReplyDelete
  14. haha..pulut kunin alwayz be my favourite, dr zmn kecik, kalau buat kenduri besday, msti mak saya buat pulut kunin..sampailah kini, my besday ritu pon siap bg jiran itu pulut kunin...huwahh..mak pulut kunin satu!!!

    ReplyDelete
  15. best gak buat pulut kuning ni...selain pulut kuning..pulut pink ke ijau ke xleh ke eh? buat kelainan sket..hahahahhaha...

    ReplyDelete
  16. Uwaaa..
    santeknyee pulut kuning yg last tu..
    da nampak mcm design kek..
    hehehe..
    tp mcm best jea kan nak ptg pulut kuning ni..
    ley masok kan dlm list fyda ni..
    ;D

    ReplyDelete
  17. nyum2...pulut kuning! bestnyeeeeee....

    niat hati memang nak jamu bebudak ofis ni pulut kuning. sebab baby dah kat zone selamat kan. dah 3 bulan.

    tapi, ibu kite tak reti buat pulut kuning...uwaaaa!!!!
    =(

    ReplyDelete
  18. nk ptong pulut kunen jugak..tp rasa mcm lg best potong kek..membayangkan bdk2 akan sebok berebutkan kek tu lepas siap potong.meriah kan

    ReplyDelete
  19. na...jadi lapo plk tgok pulut ni..terliur o0oww..dato ct pon pkai pulut gak dlm slh 1 mjlis dia...klu x silap la

    ReplyDelete
  20. Ape nih?
    Pulut kuning bertingkat ke?

    Nano.. nano.. =)

    ReplyDelete
  21. tak penah aku tengok lagiiiii

    weh.. buang la word verification tu
    maleh aku nk bace n tulisnya

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails