Monday, April 18, 2011

Nasi dagang

ini cerita 2mggu lepas, celebrate bday mak aku
abg aku yg duk putrajaya tu blk sni pun sbb tringin sgt nk blaja
dr mak aku buat ns dagang,
sane payah nk jumpe ns dagang yg betul2 kaw, kire 1st time la ni buat,
alang2 nk celebrate bday mak tu, kire ni juadah utama la mlm tu,

tp kebetulan time derang buat ni, mika kene campak,
dengan aku skali kene pantang xley makan, takot gatal, tsk tsk..
smpai sudah tgk gmbar ni pun trliur lagi, adehh..
org pantai timur mmg xdpt dipisahkan dgn ns dagang, kan?
tp xsangka plak org perak pun ade yg hantu ns dagang, kan AS ????

13 comments:

  1. haha peberet tuhhh..
    tiap kli pasar mlm. gerai nasi dagang ak terjah dulu. tp ske mkn dengan aym goreng berempah...

    RM4 sini na.
    semue ni gara2 mu la.
    hahah

    oh smpi sekrg ak belum pernah test masak sendri lagi...
    sebb rase cm ssah saje.
    :DD

    ReplyDelete
  2. sy suka gak nasik dagang. yg paling sedap penah rasa time rombongan ke ganu dulu.terbaikkk nasik dagang daun pisang 3segi nya

    ReplyDelete
  3. sedapnya!! aku dah la laporrrrr ni x mkn lg. grrrr

    ReplyDelete
  4. ehh..aku pon suke tau nasi dagang. selalu beli kt psr malam tuh. org kelantan yg buat. sedap tp manis ahhh..tu je x tahan sgt..huhuh =p

    ReplyDelete
  5. oh my favourite too! suka gila nasi dagang dengan nasi kerabu. nak buat sendiri tak reti. huhuh

    ReplyDelete
  6. BESTNYAAAAAAAA...NAK NASI DAGANG JUGAK...DAH LAME TAK MAKAN NIE.....
    LELEH AIR LIUR....

    ReplyDelete
  7. BESTNYAAAAAAAA...NAK NASI DAGANG JUGAK...DAH LAME TAK MAKAN NIE.....
    LELEH AIR LIUR....

    ReplyDelete
  8. dulu masa duduk kuantan selalu juga makan nasi dagang kat tanjung lumpur tu..

    sekarang ni tak tahulah..
    masih ada lagi tak kedai tu..

    kat johor ni payah nak cari nasi dagang..
    kalau ada pun tak sesedap pantai timur punya..

    ReplyDelete
  9. Fav cik abe aku nasi dagang ni...

    ReplyDelete
  10. sedap.. sedap...
    last akak buat open house raya bile ntah..
    nak wat lagi.. pengukus tadak.. hahaha
    nak kena carik pengukus nih...

    ReplyDelete
  11. jue yg kahwin dgn org pantai timur pun gila nasi dagang...sedap wei :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails