Monday, February 4, 2013

Kolej Tengku Kursiah - Snowy Cheese Cake Ombre - Nilai 3

Kemain panjang tittle haa.. random la kiranya, hehe.. 2last week kot, cuti panjang start khamis, teman mil g kL bermalam umah sil bertujuan utk pikup ucu mika kt TKC hr jumaat tu, sekaligus utk celebrate bufday ucu..aku dh siap2 bwk kek dr Kuantan, tp otw mil bru bgtau ucu pesan nak cupcake sbb senang nk agih2 kt member2 dia, lorrr.. kalau bgtau awal2 blh kot, ni xtao pon, itu yg bwk sbiji je kek..

Kek Snowy Cheese Cake yg buat hr tu xpuas mkn lagi kekdahnye, itu yg repeat lg kek ni, hehe.. tp kali ni buat kelainan skit dgn tukarkan pada 3layer & 3tone ombre, 1st time bermain dgn ombre, mmg sukar kot bg aku nak bezakan stiap tone tu.. tp xpe la, practice make perfect kot?


Limpahan taburan cheddar cheese, auummmmmmmm~

Tenghari jumaat tu bertolak la kami ke sekolah ucu, ni kiranya 1st time aku smpai ke sekolah ucu kt NIlai ni, cos slama ni kt Seremban, dah slalu pergi kt sana,start tahun 2013 TKC dah berpindah secara rasmi kt NIlai dgn bangunan baru dalam ceruk hutan kot, dikelilingi ladang getah, wohooo seram mak!


Sampai sekolah ucu, masing2 semua tgh sibuk kemas2 nak balik rumah masing2, cuti 4hr kan smpai isnin, ingtkan blh ajak lepak ramai2 potong kek, tp dlm keadaan cmtu xdapek la.. pastu mika berry plak, dah kne bwk dia g toilet cuci, kuar2 bilik air tgk kek dah sparuh, kehkeh sil dah potong kt tepi kaki lima tu gak utk agih2kan utk geng2 ucu & mane2 student yg trlintas kt situ, hehe sokay la..masing2 tgh sibuk bwk turun beg masing2 kan.. :)


Nasib la ade rezeki aku dapat jugak nk tgk potongan dlm kek ni, xcited sbenarnye nak tgk tone ombre ni menjadi ke x, mmg ketara sgt tone bwh skali ngn kedua tu xjauh beza kan? spoil skit, huhu.


kakak slumber je lepak tepi longkang mkn kek, hehe

Siap bwk turun semua brg ucu & kek dah abis semua agihkan, kiteorg gerak balik, alang2 dah ke nilai, trus balik tu singgah nilai 3 la kan.., walhal dh tahu bonet dh penuh ngn beg ucu.. huhu so xdpt nk sopim byk sgt la, mil la lepas beli tikar 2bidang, itupun sbb nk kasi sil bwk ke asrama,..lain2 cadar ngn comforter murah.. next time nk sopim kt sni kne bwk kete besar lg kot, baru puas, kahkah.

 mika ngn kazen2 dia kt kedai2 brg perhiasan rumah kt nilai 3 ^_^

 Langkah hari, nak pendekkan citer, haha Isnin hantar ucu balik ke sekolah ni smula, & mlm tu jugak kiteorg gerak blk Kuantan.


5 comments:

  1. terliur aku tengok cheese cake..dapnyer..

    ReplyDelete
  2. Alahai, mu datang sini Na.
    Kalau tahu, boleh order kek lagi.

    ReplyDelete
  3. sangat teringin nak makan snowwwweyyyy

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails