Thursday, February 14, 2013

Tamatla riwayat kesan degil T_T

ape yang degilnye? kahkahhh, ingat iklan sabun ka T____T 

Skrg ni blh kata semua (kot) anak2 kite ni dh didedahkan ngn gadget2 yg bersepah2 skrg ni, ewahh ayat aku.. (puiihh) termasuk Mika, tujuan utama belikan utk dia sbb nk mengisi masa lapang dia, kot boring2 kt umah maktok or kt umah, sambil2 blh la belajar serba sedikit, abc, mengira, mengenal itu ini kt dalam tab tu kan, walaupunnnnnnnnnnnnn lg byk main game kot dr belajar, muahahahhaha,,, kdang2 terase tab ni mem'behave'kan dia utk satu2 keadaan tu, seriusss!


  juga behave dikedai mkn..kahkah


 Tapi,.... eh kejap, ni sbenarnye entry frust yer, bukan entry show off, kehkeh.. frust sgt ni, sbbnyaaaa...

1st...skali retak, ok kasi repair/tukar screen baru, sbb sayang la xkan nk buang cmtu, retak sbb ape xtao, dia bwk g rumah maktok, sedar2 ptg tu dah retak, lepas repair, skali lg retak, ade kesan gigi tepi screen tu, xsure kesan gigi sape, sbb tuan dia xnak ngaku, tp ade citer yg dia brebut tab ngn org, wallahualam.. kasi tukar skali lg la.. walaupun geram jugak time tu..

Nak tukar utk kedua kali, mmg dah warning bykkkkkk kali kot, sila jaga tab lps ni elok2, xmo la buat pecah la, klu kos tukar screen 5hengget je xpe nak oihh.. so lepas tu dpt bertahan lama jugak la hayat tab tu.. skali charger dia plak rosak, frust betul, nak hantar warranty jauh.. pergi plak cari charger baru, sbenarnye bukan rosak charger, tp yg dalam, mcm aku kate td,,jauh nk hantar warranty, so layankan je la, nk cas pon ade style dia ler..nk kne sandar/tolak ke dinding charger tu baru masuk, kahkah.. ok settle part tu!

Baru2 ni, bcuti2 kat Kelantan, duduk rumah ank buah aku, 2tingkat, dan MIka asikla main turun naik tangga.. ntah cmne blh terlepas tab tu dr tgn, dalam keadaan terbukak plak tu dr covernye, gung gang gung gangggg kecepehhhh jatuh bawah,. maka... sodakoallahullazimmmmmm... tamatla riwayat tab itu, aku dah xkuasa nk repair lg dah, kos repair utk keseluruhan dah sama hrga beli tab tu dlu, puihhh!

 nangis la ko situ.. k bai T__T

20 comments:

  1. takpela mika. mika dok la taska. ramai kawan2...leh main.

    tab tak best. percayalah!!!

    ReplyDelete
  2. alola sian nya mika... x pe lah Na.. start ajar dia tulis, lukis, warna ja... macam Faqihah.. tab sudah letak tepi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far dia xde pon meminta2, tp time dia nmpak org punye, mcm nakkk je, risau tkt brebut tu xsyiok.. silap g kenalkan kt dia la dlu, haishh

      Delete
  3. tab raina pun dah sengal-sengal ayam. aduhaiiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. gunalah sebaikknya selagi boley, haha

      Delete
  4. kehkehkeh sama kes mcm umairah...umairah pergi basuh tabnya
    lagi haru biru..nak marah anak ckp tab kotor
    nak menangis nak gelak pun ada jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahh sakit perot aku gelak part ni,
      hahahah so cmne?? blh guna lg x tu?

      Delete
  5. adehhh baru berangan nk belikan tab utk anak dara tu. ini mcm kalu kena pikir juta2 kali lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah ade positive negativenye weh, pikir masak2 dlu, huhu

      Delete
  6. aloh sian nya mika yer,mmg ade baik n buruk nya bg bdk pakai tab biasa nih...ank2 ain pon,ade gak tp dh tamat riwayat sudah...x kose nk beli lagi sib baik x melalak2...:)

    ReplyDelete
  7. hahaha ibu kijammmmmm takpelah mika, banyak lagi benda lain boleh main k

    ReplyDelete
  8. mika debbnye dr bulan 9 beli smpai skrg..alhamdulillah..walopon charger dia mmg rosaak banget...dh charge gune charger samsung aku je...ikut lubang ala2 usb tu...hahahhaha...

    tp tuan dia ala2 boring dh..dok request nk yg beso..mane la mak dia nk cr fulus plak..hahhaa

    ReplyDelete
  9. So far kakak punya masih lagi bertahan
    walaupun pernah dua kali jatuh sampai kemek sikit body ipad tu
    stress je rasa
    kalau harga dua tiga posen sebijik takde hal lah kan

    aloss sedih btol aku tgk rupa mika nangeh gitu
    haha

    ReplyDelete
  10. eyh..tab aku dpt free masa dinner ritu bijik tersadai je kt rumah. xde sape kesah kahkahhh
    yg gune cume netbook yg laki aku dpt tu je..tu pn sekali sekala utk Naurah klu dia nk tgk Pingu kekekeke
    tab lama2 x gune rosak kot ekk? let go ke mu je bagus..kasi murah2 hehehe

    ReplyDelete
  11. hahaahah ingt tamat riwayat ape...tu la risikonya..last2 nangis tak berlagu..alahai

    ReplyDelete
  12. olololo.. sian menantu ummi nih.. meh sini umah maryam meh.. leh main ipad sesama.. joget lagu waka waka sesama yerrrr....

    ReplyDelete
  13. akak baru niat nak beli kat kat Ikha.. tapi hubby tak bg.dia ckp cepat rosak.. suh beli ipad.. huhu.. ibu sedang giat kumpul duit..

    ReplyDelete
  14. tragis siotttt. Sian Mika. huu

    ReplyDelete
  15. alololo....cian die....takpe nnt bli baru ye mika

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails