Wednesday, March 18, 2009

Paper beg mini

p/s: entry ni terlampau sarat dgn gmbar coz photoscape aku xlepas lg nk install kat pc ni, so xley nk combine2 gmba ke edit wutever la.. hope korang xmuntah tgk gmbar2 ni eh.. hiks :p

Edit smula utk entry lama ni.. huhu actly ramai da yg mintak tunjuk cara2 nk buat paper beg ni, tp aku xsure korang blh fhm x kalau tgk gmbar je, mcm dayu & safia, aku dah pos contoh2/step by step.. utk senang fhm..
tp ada gak yg aku janji nk pos, xterpos2 lg ehh..i'm corry.. last2 surrender la, aku try gak la amek gmbar td, kot korg blh fhm, klu xfhm gak...belasah je la ehh, aku pun mula2 buat ni main test2 je, huhu

bhn2 : a4 color, tali jerami, gam, stiker time kaseh & sejemput bunge tuk hiasan..

Untuk A4 color tu..kalau korg rasa mcm koman sgt, beli la a4 yg tebal sket ke @ yg berjerami/ corak

Step 1 : skeping A4 potong ke 3 bahagian

Step 2 : gamkan hujung A4 & jdkan serombong
[apekah??tgk je la gmbar atas skali tu..huhu]

step 3 : lipat je serombong tu jdkan skeping leper
[ayat apekah aku guna ni? buat2 fhm je la ehh]
step 4 : tengah2 korang lipat anggaran 1inci kiri dan kanan
pastu jd cmni kan..segi 4 tepat
step 5 : ruang yg korang lipat seinci td, lipat plak ke dlm tengah2 tuakan jadi cmni kan
step 6 : pastu lipat bahagian bwh dlm stengah inci
step 7 : pastu bukak semua lipatan td, korang akan nmpak garisan2 kat stiap lipatan td
step 8 : bila dah ada garisan, senang la nk bentukkan..
lipat bahgian tgh tepi ke dlm

step 9 : di ikuti depan blkg tu.. pastu gam, siap !
pastu pandai2 la taruk tali, bunga, tag tenkiu bagai tu kan..
buat la cantek2 skit, jgn tiru cm aku ni.. hampeh jekk !

tag trima kaseh pun beli yg murah je.. bunga pun yg murah, klu nk nmpak
grand sket, korang print sendiri je tag tu buat cantek2 sket.. yek?

pastu ske ti la nk taruk gegule ke.. wutever..
actly, aku dpt idea ni masa abg aku plan nk kawen, time tu aku xdpt status tunangan org lg..so bley la bersenang lenang mencari kerja yg rumit2 cmni, bila dah dpt tittle baru, aku plak sebuk nk uruskan hal aku, bye bye2 la mende2 ni semua yer.. xkoser dah nk melipat2 bagai, huhu bunga dip lg byk nk kene settle.. ehhh bakul telur byk lg xsiap la.. alaaaaa..mcm penat je, skrg ni nk jait langsir plak.. iskk sempat lg meh?? waaaa...

p/s: bak kata zuris.. ishk pe susah2 nk buat, beli je dah siap.. ermm mmg la klu xnk buat akan ckp cmtu..tp lain plak bg org yg 'trase' mcm semuanyaaaaaaa dia nk buat, xtao la napa, walaupun xcantek mana, tp mcm puassss je kalau tgk ape yg dihasilkan dr tgn sendiri eyh?? zurissss.. ko jgn nk trase2 lak aku ckp gni.. sepak ko laju2 kan.. hihihihi

18 comments:

  1. na, cmne buat ni??
    *huhu,benda senang pun kena tanya*
    ajar eh na..

    ReplyDelete
  2. mu mmg kreatip la..owg lantik mu jd owg pny wedding planner nnt T__T

    ReplyDelete
  3. hai

    sgt excited tgk paper beg ni.
    jz nk thu. cmne nk buat sdri ek?
    yg kertas pink dan biru bulat2 tu apa pulak?

    hrp dpt bls dgn segera sbb my majlis bln 3 ni..

    thx =)

    ReplyDelete
  4. safia,
    sy xdpt msuk blog awk la..
    psl step nk buat paper beg ni..
    boleh kasik addres umah x?
    nanti sy pos contoh..
    nk amik gmbar takot susah nk fhm..
    k

    ReplyDelete
  5. ok... bg sy ur email dulu. nti i email my home address ASAP

    thx =)

    ReplyDelete
  6. hai

    saya pon macam excited tgh paper bag nie....erm...cemane nak buat ek...bleh xbgtau...thanks (",)

    ReplyDelete
  7. Nano kasi la tusyen kit psl beg ni..nano tulis je..insyallah kami paham....

    ReplyDelete
  8. oh akhirnya dikau post juga entry cara membuatnya ye..
    tengkiyu tengkiyu
    ;p ;p

    ReplyDelete
  9. Waahhh.. syiok2!! Ada kelas DIY bersama Nano!! =D

    Errmm.. klo orang jauh di sini nk goodies bag tu boleh post kan tak? ;P

    ReplyDelete
  10. na mmg kreatif r...besh gilerrr...klo r na dkat..ley order kt na...uhuuu...

    ReplyDelete
  11. alahai na kreatif nyer kamu :)

    ReplyDelete
  12. kite tak kreatif macam kamu. memang fail la bab2 deko2 ni. hehehe.

    tapi nice la na. ok je kite tgk.

    ReplyDelete
  13. siyes aku terasa
    yelah..aku nie takde kreativiti
    kang buat bunga telur..jadi bunga ape lah pulok kan
    hahahhaa...;P

    actually kan na..
    ade gak rasa gatai nk wat tgk korang dok buat suma tu
    cam besh je
    tp...zuris kan dh beli suma tu
    membazir lak aku kang
    hehheee...

    ReplyDelete
  14. aritu teringin jugak nk wat.tp penyakit M dtg menyerang.penyudahnya beli uncang kecik je

    ReplyDelete
  15. walaupun xcantek mana, tp mcm puassss je kalau tgk ape yg dihasilkan dr tgn sendiri eyh??

    i like your sentence..
    hahah..
    biar pun tak cantik mana, tapi puas ati dpt wat sdiri..
    ;)

    ReplyDelete
  16. wah..awak ni superwoman la..mmg rajin...!! chaiyok2..

    ReplyDelete
  17. akak..
    kte nk blaja juge
    post kt kte leh x

    ReplyDelete
  18. kirenye...1 A4 paper bleh buat 3paper beg ke???

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails