Monday, July 20, 2009

Geng baru..

1st of all.. nk wish congrats kat yun & iera yg baru je dpt berita gembira itu.. hehe welcome to the club ! yeaaa... bertambah lg geng! & aku maseh menunggu khabar berita gembira dr geng geng yg seangkatan yg lain ok.. amin~

Untuk geng baru mcm yun ngn iera,mesti xbuat lg buku pink ni kan? haa..pi bt cpt2, hehe.. utk ibu2 mengndung, buku ini tersgtlah penting, smpaikan wajib dikepit kemana saje nk pergi.. dah same penting dgn ic da kewujudannye.. huhu [aku simpan buku ni dlm dashboard kete je, coz aku bukan jenis kepit hbag klu g mane2 pun, hehe :p]
eh jap..ni sbb aku dah daftar kat gomen, klu kat private, dpt buku cmni gak ke eh?? err... xtao..yg pasti xkira private ke goment, semua ibu2 mengndung wajib amek folic acid tu kan? slain vitamin2 tambahan yg lain..
dan ehsan dr jiran sbelah rumah mggu lepas, buah kundang.. sluurrppppppsss...maaaaaassyammm tp sedap ! *aaaa..kecur liur*

Ramai yg tanye, aku xde ngidam ape2 ke skrg ni? ermm.. alhamdulillah stakat ni xde kot? tp ok la.. xde la nk nyusahkan laki aku klu ngidam yg pelik2 kan.. yg pasti skrg ni, rase nk makannnnnnnnnnn je.. tp xmkn byk la, makan sket, dah stop, sbb loya, kena cari asam tuk ilangkan loya, bila dah bedal asam, perot jd xsedap, kene makan sesuatu plak tuk alas perot, dah mkn tu, loya plak, cri asam lg..haa sila ulang ayat tu berulang2 kali yer.. huhu, tp kalau kat opis ni, asal loya je, aku g serang kedai buah sbelah opis ni je, beli jambu air ke, epal ijau ke.. nyum2 :p

dan2 plak rase ngntuk yg amat, mentang2 bru lepas belasah ns goreng ikan masin + epal ijau td.. aaaaa Z z z z Z z~

p/s: baby dah berusia 6 mggu, sebesar sbiji lada itam je baru, hihi kecik tuek agi :p

21 comments:

  1. nano...nurul buat buku pink tu pun awal2 pregnant. excited sgt. sampai kena tegur dgn doc. doc bgtahu awal lg buat buku pink. tp excited punya pasal tak pe rasanya buat buku pink awal2 kan?

    tp skrg nurul ada bukak buku di private juga. sbb nak tahu lebih detail. sbb gomen check up hanya amik darah, ujian air kencing, ketinggian rahim dan lain2. tp private menerangkan secara detail ttg baby kita. tp...mmg sgt penting buku pink gomen nie. nurul pun hanya letak kat dashboard keta jer. hehehe :)

    ReplyDelete
  2. bertambah lagi geng ker?
    alahaii...
    tahniah2..

    banyaknye ubat nk kena telan,na
    jenuh ar aku nanti
    dah ar susah nk menelan ubat2 nih
    huhuuu...

    take care yang
    g tdo ek
    baby ngantuk tu
    hehehe...

    ReplyDelete
  3. 'kecik tuek'..lama dh x denga ayat tu kekeke...

    meriahnya ubt itu..hik..jgn skip mkn ye...

    ReplyDelete
  4. awal-awal memang excited nak makan ubat na... dah lama-lama, jadik perkasam je ubat tu semua... hahahaha....

    ReplyDelete
  5. wah..jaga diri baik2 yek..bila evyn baca pasal nano makan nenas tu..rasa ngilu plak:P nasib x da apa2 kan..:)

    p/s kita lagi lum wat:P may be bln dpn kot...:)

    ReplyDelete
  6. rasanya buku kat private sama jugak. sebab diorang nak seragamkan. tapi, ada lagi private yang masih guna buku diorang, nak abiskan stok. hehehe.

    nak beranak kat private ke? kite nasihatkan, buat 2 buku. senang diorang nak wat rujukan. tapi, kite la susah sket, sebab kena pi 2 tempat.
    :)

    ReplyDelete
  7. Tahniah nano... seronok baca entry awak pasal mengandung ni..

    Ehh.. nape saya tak leh nk link awak ye...

    Tukar link dgn saya k, sy ni amatur lagi...

    http://ina-arlinasdiary.blogsport.com

    Saya pun tak sabar nak mengandung jugak tapi belum ada rezeki lagi..

    Tahniah & jaga kandungan elok2 ..

    ReplyDelete
  8. waa semakin bertmabah anggota club..nk masuk jadik ahli jugak tp xtau biler..huhuhuh

    ReplyDelete
  9. ya ya ya..aura na telah disebarkan...pas ni meh kita ingat mengingat mamam ubat ek...kui kui kui

    ubat oh ubat terlalu banyak tuk di telan

    ReplyDelete
  10. jge dri mu baik2.
    jgn lasak sgt.
    tdo pon kene sopan.
    ingt org dlm tuh.

    ReplyDelete
  11. kalau g private die guna buku die sendiri..tp buku tu tak boleh guna kat tempat line..tp utk buku merah/pink ni boleh guna kat private atau goverment..=)

    p/s:terliur tgk buah tu awak..

    ReplyDelete
  12. aaa..awal lagi kot kalau nak ngidam2 ni? :P

    ReplyDelete
  13. bes nye jd ibu... be4 ni cemut xde minat ag...tatau la sejak akhir2 ni ase nk cepat dpt bebi plak

    ReplyDelete
  14. 6 minggu besar cam lada itam je ke...isk kecit kan...tp jaga baik2 ye naa....tahniah sekalii lgg..

    ReplyDelete
  15. jaga kesihatan baik2 yer na.

    tak ngidam makan burger McD ke? hihihi...

    :p

    ReplyDelete
  16. babe...obimin tu utk tambah ur blood..preparation utk deliver nanti..its good u ambik neurogain for baby's brain..

    ReplyDelete
  17. eh eh silap..u xle ambik obimin lagi coz u baru 6 weeks..obimin akan buat u muntah..once u reach 4 months baru bole ganti ur folic wif obimin...jgn ambik b complex tau..nanti ur weight over coz b complex tu utk tambah selera mkn..
    erm..kalo gov,check up dia len skit and hanya 3 kali je scan sepanjang ur pregnancy but private,everymonth dia akan scan to see ur lil inside growth...so for me,i do both la...gov,u'll get free medicine..hahahahah..cuma dia xbagi la neurogain tu..if u nk mkn,beli kat watson.guardian xde jual neurogain PB..it's really gud for ur baby's brain..mmg baby akan aktif...

    ReplyDelete
  18. sedap giler buah kundang wehh

    hehee
    happyyy laaa denga orang peknen niee

    ReplyDelete
  19. ya allah.. kecur air liur aku tgk buah tuuu!!!!!!!!!
    cicah ngan sambal kicap or gula.. weh, sedap gila!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails