Thursday, July 16, 2009

syukurrr...

Alhamdulillah, demam dah beransur pulih, memula dlu ingtkan aku dah terkena morning sickness yg biase2 pregnant mum kena tu kan, rupenye x, mmg sah jumaat lepas aku kene ujan skit, blk dr kerja, g jenjalan dlu, sopim sesikit brg penting [ oh yer, aku dah start minum susu anmum materna choc, sedappppppp.. ] blk dr sopim, abgzu lak call ajak kuar join derang main bowling, ishk...

Eh.. time tu kan, family aku, sorg pun xtao lg yg aku dah pregnant, huhu rahsiaaaaaaa.. so mlm tu blk dr umah siap2, mintak man dtg amek kat umah, pergi skali la, sbb aku sorg2 je kan, huhu coz mlm tu laki aku kerja.

Dah smpai sane, abgzu suruh g amek kasut, aku cam kaget dah mase tu, errr camne ni?? aku skrg mane blh angkat brg2 berat, xleh kasar2 kan.. nak2 main bowling, bola dah la berat, nak lempar bola tu pun amek kedrat yg byk.. uiiii seram je.. try bg alasan saket tgn, tp diterima, last2 aku surrender, cakap xley main, mase ni SIL dah syak, tehn die tanye sbb "dah ade kan?" ..nak xnak angguk je la.. hihi akhirnyeeeeeee pecah lobang jugakk.... haishh xley nk simpah rahsia lelame sket, :p


7 pemain yg bakal menjadi pengganti kpd shalin zulkifli.. yo yo ooo jekkk :p

dan pasangan ideal mlm tu..

abgzu & kaknor [tukang belanja game & makan mlm tu ]

man & my sil

aku gak keseorangan, sedey..
[ sebagai pemerhati & tukang sorak je mlm tu, huhu ]



Abis game pastu kuar mkn lak, dlm kol 2 pg bru blk, esoknye [sabtu & ahad] terbongkang kat umah xley bgn, demam.. huhuhu.. tp alhamdulillah, stakat ni aku xde alahan pe2 yg teruk lg, time demam 2hr tu je la xley bau tumis2, loya, tp da sehat ni, aku dah bley masak smula, harap2 aku stabil dlm keadaan cmnila smpai 8bulan akan dtg yerk.. doakan.. aminn~

Minggu ke 5:
" Ukuran bayi anda sekarang sekitar sebuah biji aple dan pada minggu ini disebut sebagai embrio. Bayi anda sudah mempunyai detak jantung sendiri, plasenta dan tali pusat sudah berkerja sepenuhnya pada minggu ini. Vesikel-vesikel otak primer mulai terbentuk, sistim saraf mulai berkembang."

16 comments:

  1. kena slalu main boling nih
    bagi baby terror
    ti leh lawan shalin
    hehee...

    yang,ti dah scan bgtau ek
    aku pulak yg excited ;)

    ReplyDelete
  2. hihi
    akhirnye
    :)

    nk tgk gmbr man !

    ReplyDelete
  3. main bowling pun tak boleh eh??
    sgt kena menjaga diri ini
    best ni,klau dha berisi..boleh buat alasan tak yah gi site lagi
    heheeheheh....

    ReplyDelete
  4. eh na.. muka makin berseri la.. seri ibu ke :) seri pengantin baru.

    ReplyDelete
  5. nano: nurul lebih suka annum perisa susu bukan coklat. tak tahu nape minum yg perisa coklat rasa nak terkeluar balik.

    amalkan mkn kismis, kurma juga buah lai dan epal hijau :)

    ReplyDelete
  6. na, citer la cikit camner memula tau na pregnant..special request ni tau.. :D

    ReplyDelete
  7. nano utk dptkan kulit baby yg sihat doktor mmg suruh amalkan makan epal hijau. kalu epal merah manis terlalu kuat tak bape sesuai utk ibu mengandung. sesekali mkn epal merah mungkin boleh.

    kismis tu nurul ari tu kebetulan ke johor bahru beli kismis yg dah dibaca ayat2 al-quran oleh ustaz ismail kamus. kismis minda nama dia. cuba nano cari kat tmpt nano kalu ada jual.

    ReplyDelete
  8. jaga diri..awal² mmgggggg kene jaga..

    *tq dh leh terjah blog nano *wink*

    ReplyDelete
  9. kite tak leh minum susu. so, amek pil kalsium je.

    okla tu kan? alhamdulillah, saket2 kaki dah kurang pon. sebab amek pil kalsium tu.

    na jaga diri ye.

    ReplyDelete
  10. sgt2 bertahniah pd nanoo...weeee...... sonokkkkk

    ReplyDelete
  11. wah...tahniah utk kamu...xterlambat nak wish selamat pengantin baru kan...salam kenal dari nad...

    neway, jaga diri baik2 tau...jaga baby elok2...
    smlm ade tnya pasal pap smear kan...u pregnant, kalo nak wat...kena tggu lepas bersalin nanti...kalo xpregnant, wat setahun sekali...

    ReplyDelete
  12. dh mula terasa degup jantung baby kah?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails