Wednesday, July 22, 2009

Simptom2 skrg ni..

Nak story psl simptom2 yg aku alami sejak kebelakangan ni , tp xde yg teruk2 sgt la, smpaikan ade mase2 yg aku terlupe yg aku ni ngndung rupenye.. so kalau ade tersilap langkah tu, maafkan aku, tidak prasan same skali :p

Antara slh satunya, tp ni tabiat buruk la, ske tido petang, bila da dpt tido petang, mula la bgn, trus rase xsedap bdn, nk masak pun xlarat, xde mud nk buat pe2, cam nak demam & mcm2 lg yg x syiok.. nape ntah, tp seboley mungkin aku cuba gak elak dr tido ptg, balek kerja g jenjalan umah mak dlu ke, umah mertua dlu ke.. magrib bru blk, hee..


eh sebut psl rumah mak, hr tu.. errmm mase tgh lepak2 kat laman umah mak , nampak kambeng masuk kebun mak.. ape lg *ini adelah tugas aku disebabkan terlupe tutup pintu pagar,hihi * trus berlari kejar kambeng tu utk halau kluar, jgn smpai mak nampak, nanti bising 1 kg pokok pisang dia ancur kene makan di kambeng, huhuhu.. dah la kswn kebun tu mcm lecak sket, laju plak tu berlari smbil pegang kayu ni, hehe bajet kambeng takot la gtu :p, pas halau kuar, tutup pintu pagar.. mula la tercungap2 ni, smbil berjalan2 tu trase senak kat perot, pegang2 bawah perot, baru la..

OMG !!!

sumpah aku xtringat lansung time lari2 tu, mase tu rase cam nk ketuk je kepala ni sbb boley trlupe keadaan aku skrg cmne, xley ganaz.. lari2 buatnye tersngkur ke ape, tp seyes aku xtringat time tu.. hope xde ape2 la terjadi kat kandungan ni :( ishk bahye betul.. tp tula.. kadang2 aku terlupe yg aku ni ngndung, nape eh? maybe sbb baru2 lg kot, perot pun xnmpak, still xtive mcm dlu2.. tu kadang2 bley terlupe.. hihi.. i'm sorry ! :p

Slain dr tu, aku skrg ni xminat nk layan org berborak pjg2, coz skrg ni slalu je tercungap2 time berborak, nape ntah? tgh borak2 bley stop jap, tarik nafas, lepas, tarik lepas..mcm org bru lepas berlari, pastu smbung borak lg..tp mcm penat je nk berborak tao..fuhhh~

*tp klu borak dlm ym xpe.. xpenat yehh :p

Loya.. ni normal la kan? tp stakat loya2 je la.. xde lg la muntah2 stakat ni, alhamdulilah.. kdang2 bley bau tumis2, kdang2 xley, kdang2 bau sabun pun xbley, kdang2 bley.. time tunduk tetibe rase nk muntah cpt2 bgn blk.. ishk mcm pelik je.. huhu

bab struktur badan, xyah ckp la.. bagai di pam2, tp timbang still cmtu gak beratnye?? tp part breast la yg plg ketara perubahannya, dah beli bra saiz baru pun still sempittttt.. actly bukanye sempit, maybe disebabkan proses pembesaran tu, kalau boley xmo pakai lsg, boley??

lagi.. ermm jeans mmg aku xusik da.. takot ketat, bahye jer, skrg ni hr2 aku belasah baju kurung je la g ofis, itupun, ngah drive pun kena bukak kancing ngn zip kain, hehe.. kat opis pun same, baru legaaaaaaaaa.. klu x, susah nk bernafas, huhu.. byk da yg xmuat ni, cmne??

lg ape eh?? bab makan xde hal lg buat mase ni, ckp je tringin nk mkn pe.. insyaAllah dpt la jap g..err tu je la kot, ke masih terlalu awal utk aku rasai ape yg org2 lain alami tu eh??

* ehh korang dah g tempah baju raya blom?? aku confius ni, xtao nk buat baju cmne, ikot saiz cmne, agak2 2bulan akan dtg perot aku bsr mane dah ek?? nk buat baju ape?? idea..ideaa :p

13 comments:

  1. beli je baju maternity..takyah nk tempah2 baju raye dah =P

    bila lagi nak merasa saat2 pregnant di bulan puasa & raya :)

    ReplyDelete
  2. babe...semakin u loya..semakin elok..doktor mmg suke if u ckp u loya..tu maksudnya ur pregnancy hormon tinggi and ur baby is growing...so nothing to worry..sediakan crackers..if nak hilangkan loya,mkn sweet yg mint tu..or u ambik lemon and u hisap..
    eee..jgn lupe berhati2 tau..once u sakit,sedih or whatsoever,ur baby will feel it too...

    ReplyDelete
  3. eiiii..bestnyer...kawen terus je pregnant...org nnt pun nk cam ni jgk..tak kisah la org nk kater aper pun..yg pnting kiter happy...kan nano kan...
    happy sokmo:)

    ReplyDelete
  4. eiiii..bestnyer...kawen terus je pregnant...org nnt pun nk cam ni jgk..tak kisah la org nk kater aper pun..yg pnting kiter happy...kan nano kan...
    happy sokmo:)

    ReplyDelete
  5. aku yg tak preggy nie pun rasa brest makin besar
    nape??
    ahakss ;P

    laa..mu nih
    camne leh lupa?
    cian baby tu tau
    pasnie buat note tampal kat dahi
    ok??
    ngegee...

    ReplyDelete
  6. haa sama la..time tu ada bengkel kat kat opis..siap lari2 rebut tpt kosong..bila pikir2..la aku pegnant rupanye :)) hahaha
    yup time tatau pegnant tu..evyn slalu sgt ngantuk ..selalu tido kt opis..haa tido kejap dlm 5/10 min jadi r...rupanya2 itulah salah satu sindrom2 pegnant..:)bra pun yg dulu pun dah xmuat..hahahaha harus beli baru....:P no sama ngan evyn x da muntah2 ek?cuma mual2 je la tu pun dah x da lg...:)
    apa2 jgn lari2 ek :P
    jaga diri n doa kan me juga ya:P

    ReplyDelete
  7. buat lah baju kurung pahang
    baju kurung pahang kan kembang kat bawahnye
    mesti muat
    erm.. kain dia pulak..
    buat ala2 pareo ke..
    senang ikat jek
    tak yah takut muat ke tak.. hehehe

    takpun beli aje baju org mengandung
    :P

    ReplyDelete
  8. ekeke
    ampes mu zuris.
    :)

    na,
    bestnyeee.
    :)
    as tumpng hepy sekli.

    ReplyDelete
  9. eyh beli bju pregy ar.
    comelnyee.
    xsabr nk tgk.

    na kejar kambing xper ke?
    hihi.

    ReplyDelete
  10. na...rasanya kandungan na time skrg nie akan wat na cpt tercungap2 dan sesak nafas. kdg2 rasa nak pitam. tp akan hilang bila kadungan dah 3 ,4 bulan bila jantung baby sudah dpt dirasai. tak silap jantung baby akan mula kita rasa denyutan bila kandungan masuk 9 mggu. nanti leh laa na scan utk tahu tahap dengutan baby :)

    ReplyDelete
  11. beli la kain pastu buat ala2 baju dress tp buat la lengan dia panjang..ala2 baju materniti tue ehehehe

    ReplyDelete
  12. beli je baju ngandung..tak pun wat baju kurung yg beso skit..sebab setengah org 1st ngandung perut kecik..he no komen le..

    p/s:n3 sebelum ni na kata makan nenas ek..iza ada baca, kalo mam nenas dapat anak laki..hiks! ntah lew

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails