Friday, July 24, 2009

suka hati yeay !

ok, tipu je tittle tu !

....


Rasenye mcm terlalu awal je aku nk ngidam2 bagai neh, tp hati meronta2 xley tahan kalau dah ckp nak itu ! nakkkk jugakk ! xdpt nangis..

lepas da dpt durian belanda.. tetibe selera tekak ni tringin nak mkn ikan percik air tangan mak sdiri, rasenye mcm dah bertahun xmakan.. sejak..

tp memikirkan keadaan yg xmengizinkan antara aku ngn mak skrg, aku pendamkan je la keinginan tu.. sedey sgt, tp apekan daye :(

xmo pikir.. xmo pikir plissss.. :(

smlm ade 1 kes yg bt aku down sesangat.. sedey lg ni..

tgk borak lam tepon ngn kazen, aku just nk inform die berita gembira ni, nanti kan klu die tao dr mulot org lain, marah lak ckp aku xmo share ngn dia..

last2 bila dah gtao.. lain lak jdnye.. aku betul2 trase dgn respond dia..

"apsal cepat sgt?? galok [gatal] teh nak ngndung cpt2 tu !"

ape maksud dia aku galok? aku dah 25, bukan 18tahun lg? ape yg cepat? nak kene enjoy 2-3tahun dlu baru nak plan ade anak, cmtu? atau nak aku jd mcm akak dia, umur dah dkt 30 kawen, & dah 2-3taun kawen still xngndung2 lg, pastu bersungut2??

yer, maybe dia marahkan aku, sbb dia cube dptkan kerja yg lg baik tuk aku [atas permintaan aku], walaupun kerja kontrak je.. tp tup2 tao aku ngndung lak..cmne nk dptkan kerja tu?

aku btl2 sedey bukan sbb xdpt kerja tu, bukan rezeki baby kat ctu, nk bt cmne, tp aku sedey dgn penerimaan dia tu.. *nangis*

ekceli, respond dia same dgn slh sorg akak aku,

*aku xciter pun psl ni kat laki aku, xmo dia trase...*

sedey.. tp aku kuatkan smangat, bg aku, rezeki Tuhan bg sebagai penyambung zuriat kami suami isteri, xkan nak tolak?

*sebak*

ahhh, malas ah layan derang2 ni, makan ayam goreng spicy mekdi lg bessss !! nyum2..

29 comments:

  1. sabar la na,
    biar la org2 tuh
    jnji kite hepy sudah.

    reseki kt tgn Allah.
    lambat ke cept ke, dapat keje bgos ke tidak ke, semua ketentuan dia.

    :)

    ReplyDelete
  2. alololo...wat pekak je gn depa.....beb..aku x ngndung pon ngidam gak percik2 ni...

    ReplyDelete
  3. na, sabo yer..
    itu semua ketentuan allah..dah dpt rezeki awal bagus la...
    rezeki tu....
    anak pertama ni x pelu rancang..
    esok klu nk msk 2 baru la pikir..

    pedulik kan kata2 orang yg menyakitkan..janji na happy udah..
    take care dear!!

    ReplyDelete
  4. na..jgnla bersedih ye. anak tu kan anugerah yg kuasa. Allah dh berikan kamu rezeki zuriat dgn cepat itu tandenya rezeki berpihak pd kamu berdua.jgn dipikirkan sgt kata2 org.yg penting kamu sekarang sedang mengendong satu nyawa yg x ternilai harganye berbanding kata2 org..take care dear..

    ReplyDelete
  5. hmmm...jgn sedih2 ek ibu
    nanti baby pun sedih tau
    biarlah diorang
    dah rezeki kau dulu kan..
    suppose kau hepi...sbb diorang kalah ngan kau.hehee ;P

    kitorang kat sini ada kongsi kegembiraan ngan kau tau
    muahhhh!!!

    ReplyDelete
  6. sabar ajer la..betul tu dah kawen nak tggu aper lg kan..

    klu lambat dpt bby pun mengata gak..dpt awal pun mengata jgk..jd buat pedulik ajer la..


    ank tu tambah rezeki tau..

    ReplyDelete
  7. baby tu pun rezeki tak ternilai utk na..
    keje tu, bebila boleh cari lain..insyaAllah..ada rezeki nnti tu..

    yg pnting, xmau sedih2..kesihatan kena jaga..emosi kena kawal.. :)

    take care~

    ReplyDelete
  8. pn nano..pas mam aym pdas mekdi tu num air putih byk² ek..lg² cicah ngn sos..tebakaaaa!!..pdass tu...nt gegel² peyut..ihiks...

    *saba ye..umahtngga kite bialah kite je yg uruskn..dulikkan ngn kata nista mrk...huhu

    ReplyDelete
  9. ermmm pulak...ler kita kawen suka ati kita la kan nk preg bile2 pun bkn dorang yg kena belikan kita ubat ke ape... rileks k na.. xmo tensen2 time2 ceni... be happy k.

    ReplyDelete
  10. abaikan la cakap2 org tu..dh Allah nk bg rezeki cpt..mesti la kite dgn senang hati terimakan..lg pn ibu mengandung mmg sensitip kan..sentap la gak klu org bg respond gitu..congrates yer mommy to be..

    ReplyDelete
  11. babe,xmo sedey2..nanti ur baby sedey..trust me..our baby can feel what ever we feel..we shared everything wif our baby...
    ALLAH bagi u anak cepat...Dia bagi u rezeki..biarlah ape org nak kata ok...as long as both u and hubby happy...
    mengidam tu normal la yang...some people dia mengidam mase early pregnancy..then last2 dah xde selera nk mamam..
    so dun worry k..seems like ur hormone of pregnancy bagus if mcm tu..juz enjoy ur pregnancy to the bits k..

    ReplyDelete
  12. erm gitu pulak..abaikan jelah ckp2 org yg negetip tuu..huhu..

    itu lah rezeki namanya..nano beruntung.rezeki ciare lambat sket kot =P eh tp i mmg galok nk dpt baby...^_- 25 umur yg bgs utk lahirkan baby kan nano :)

    take care eh

    ReplyDelete
  13. ala nano...klu ikut ckp org mmg x abis pnyer..klu blum kawin, tnye ble nk kawen...pastu ble dh kawen, lme sgt tk ngandung pun tnye ble nk ngandung..ble dh cpt sgt ngndung pun org ckp jgk..nnt ble dh dpt baby sorg org tnye x nk tmbah lg ke..
    tak paham kan.....
    so, lantak la org nk kate ape pun...
    ape yg penting....??..:)

    ReplyDelete
  14. na, sabar k.
    na tak citer pon pasal na ngan mak na. nape ni?

    rezeki anak bawa mesti berbeza. kalau tak kat sini, kat situ. jangan risau k.

    dah2. pi makan ayam mekdi tu. (kite pon tadi makan ayam mekdi gak)

    ReplyDelete
  15. insya allah ade rezeki bb kat tempat lain tu..
    sabar banyak2 ek

    ReplyDelete
  16. ader jugak org nk menidakkan kerja Tuhan..ish2..kerja TUhan maner blh nk sekat2..dh la na, jgn peduli pd org yg tidak punya kefahaman..yg penting jg kandungan baik2..ibu mesti ceria..

    ReplyDelete
  17. orang murah rezeki mmg selalu orang dengki *wah kemain lg aku jadik batu api*

    neway, take care nano!

    jgn sedey2 selalu. nanti muka baby masam. heee

    ReplyDelete
  18. sabar je nano...org ni banyak ragam..tabahkan hati ye...bia la orang nak ckp ape..yang penting..nano jage diri n baby dalam perot tu tau! =)) schweeettt nyee dah ade baby!

    ReplyDelete
  19. na.. xmo la sedey2.. pedulikan je ape org nak kata.. sian baby die pon ikut sedey sama kalo mama die sedey..
    baby tu anugerah yg paling berharga skali..keje tu jgn la risau, mungkin na akan dapat keje yg lebey bagus dr tu kan.. :)

    ReplyDelete
  20. iskk..rezeki nana...x pe..biar org x phm...kang kalu die dpt..x kan die x mo lak...

    rezeki tuhan bg tuuu

    ReplyDelete
  21. nano...nurul harap na sabar ye. jgn fikir sgt kata2 org ye. tp masa nurul pregnant dulu pu dinasihatkan selepas 3 bulan baru inform kat org. hanya org yg betoi2perlu jer diberitahu. tp sebenarnyer terpulang kepada individu. hrp na bersabar.

    ReplyDelete
  22. adelah plak kan dorang ckp cmtu...x patot2.Tu kan keje Allah..isshh!na jgn sedey eh nt bb kuar masam jek :)

    ReplyDelete
  23. aisha pon ada kene camtu jugak... tapi lantak ah, bukan masalah diorang pon.....

    =p

    ReplyDelete
  24. apalah.. org dah kawin mesti lah nak baby cepat2
    dah halal..lgpun umur pun dah banyak
    pe lagi mau kasik tunggu

    hirau kan je na
    jaga je baby baik2...

    ReplyDelete
  25. jgn fikirkan sangat na, nanti stress. biar lantak la org nk ckp apa.yg penting na n hubby hepi nk sambut org br kan.insyaallah murah rezeki baby nanti

    ReplyDelete
  26. jgn fikirkan sangat na, nanti stress. biar lantak la org nk ckp apa.yg penting na n hubby hepi nk sambut org br kan.insyaallah murah rezeki baby nanti

    ReplyDelete
  27. sabar yer...
    biasdalah sume tuh...dugaan...
    mase nad dulu pun org dok kater gitu...
    tp, dah rezeki Allah yangtentukan kan...
    dah sah pun...bkn kite wat jahat...yang penting skrg, jaga baby dalam poyot tu k...

    ;)smile...

    ReplyDelete
  28. x payah pikir pepe...
    rezeki yg tu terlepas.. rezeki bby dlm pyot tu.. 10 yg datang taww!!

    ReplyDelete
  29. tuhan lebih mengetahui ape yang Dia lakukan..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails