Monday, October 31, 2011

Ayam goreng nestum rangup krup krup :p

 Assalamualaikum semua, :p

Puas bercuti smggu sampaikan hampir2 berhabuk sket blog ni,hehe ok, dalam nk draf byk2 entry hr ni, aku share dlu resepi simple yg super duper sedap ni, kot2 ade yg xpenah try lg, aku pun baru buat smlm, sumpah sedap weh, :p


 Resepi :
  • Skeping isi ayam & di hiris dadu/nipis
  • Perap ayam dengan sos tiram & lada sulah seketika
  • Celup telur & lumurkan tepung jagung 1 persatu isi ayam itu
  • Goreng sebentar jgn terlampau garing sgt, angkat & toskan minyak
  • Di kuali lain, cairkan 2sudu butter, masukkan hirisan cili padi & daun kari, gula & garam, dah sebati semua masukkan nestum, gaul skejap, masukkan ayam, tutup api, hidangkan.. siap!
byk mana bahan2 tu agak2 sendiri la, semua dah biase duk kt dapur kot? heheh senang kan? yg xpenah try lg, buat lerr..


 ratah pun sedakk!!
selamat menjamu selera... lalalallalaa :p

p/s: aku xpndai tatarias menu lauk2 ni, kot nk cantik, buh salad segar, 
baru letak ayam ni bru syok kan?? korang ar plak buat, tempek kt blog. hehehhe

3 comments:

  1. nyumm..nyumm sedapnya
    tak payah order kfc boleh buat sendiri kan..

    ReplyDelete
  2. Adoiiii...terus lapar...huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. sedapnyer..udah le lapo ni..uhuk

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails