Monday, October 10, 2011

Choc moist & marble cheese kek :)

Boring?? sorry ini je modal tuk updet blog hr ni, ekekkeke..last week dpt sketui je order, haishhh bisnes xbrape kencang la skrg, maklumla, semua geng2 aku dh pndai buat pavlova sdiri kan skrg, *hint ann alias, fadilah ramlan , jue rayyan & evyn, kehkehkeh :p

senang kan? sape yg xtry lg, di syorkan try ler, mmg senang sgt, tgk derang semua dah bley buat, dr korang asik ckp trliur je kan nk merasa, yg ni hint *siti sharena rusli plak :p huhuhu


ini yg dpt order last minit, pg tu member comfirm order nk ptg tu jugak, sempat berperang ngn ank bujang smbil kukus kek, smbil brebut dapur ngn abg yg tgh nk masak, wallah! apsal kek ni dlm gmbar nampak itam legam sgt ehh?? hahahha tabur ngn choc rice & badam hancur, badam tu aku goreng tanpa minyak bg rase krup krap sket, itu nmpak perang2 gtu kaler, tp sbenarnye sbb gune nset low kualiti, tu gmbar pun xsemengah tsk tsk o.O


lebihan adunan choc td aku bakar & taruk cheese kat atas, jadikan choc marble cheese kek, hahaha yg ni utk mkn2 sdiri & agihkan pada2 yg trdekat, sedekah jariah, ekekekkeke choc kek tu ekceli nipis je,sbb balance yg tggl lepas kukus sbiji kek tu ha,so cheese la yg tebal & monopoli keseluruhan kek ni, perghhhhh mmg sedappp, sesedap lemak2 yg bertempek kt perot kan, sbb tu aku rase mkin berat dah perjalanan hidup aku skrg, eh i mean berat nk berjalan, berat bwk bdn, tiap2 mggu mkn kek, aiyohhhhhh !!



8 comments:

  1. sempat lg mu nak hint setepek kat aku yerp T_T sadis

    seb baek dah pandai buat trifle. xdelah terasa hati sgt...hahaha =p

    ReplyDelete
  2. bila la merasa kek awak plak ni.. =)

    ReplyDelete
  3. sedapnyer..belum sempat nk try buat pavlova ko ")

    ReplyDelete
  4. whoa...teruja lee tengok na mampu buat semua kek kek nie..plus nak handle mika lagiiii

    ReplyDelete
  5. na...aku nk jadik jiran ko ahhh...ari2 dpt mkn kek sedap..

    ReplyDelete
  6. ekekek terasa jgk ni.teringin pavlova tp tak terbuat2 smpai laaa ni.pemalas betoi

    ReplyDelete
  7. ok kita tak try lagi pavlova tu. mesti cuba tp kena cari oven dulu. agagaga.

    ReplyDelete
  8. sedapnye..awok jd lpar tetengah mlm ni

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails