Wednesday, October 5, 2011

Karamel kek & pavlova again !

Maaf la, nafsu memblog mggu ni merundum sket, nape ntah?? tskk.. btw hr ni nk citer psl order yg aku dpt last week, 1st time trima order tuk keramel & pavlova ni, masyukkkk..ekekekke cume aku awal2 tu neves skit bila cari buah2 segar dr ladang, semua stok campak dlm tong smpah dah, kebetulan time aku tgh cari tu, msuk 2-3pasaraya gak, ade yg xde stobery, ade yg lebam, ade yg besar penumbuk sbiji2, kiwi pun byk yg lebam, bluberry mcm xsnggup nk ambik, mahal giler, alih2 amik anggur hitam ganti bluberry, hihi trkilan lg skali, harap2 customer ai berpuas hati even buah2 tu semua xbrape nk segar dr ladang sgt T___T


Ekceli dpt order 3biji je, dah kebetulan pengantin baru nak turun kuantan kan, aku sah2 xdpt nk tung tang kat dapur masak bagai tuk tetamu, so buat sesiap pavlova sbiji lg tmbah tuk hidang kat dia kan, hihi special punye, suruh tetamu tu sdiri pilih buah nk cmpak atas pavlova tu :p


Next, karamel kek, sebiji je, kebetulan ade lebihan buah peach dlm tin tu yg aku taruk atas pavlova, so bley tambah2 hias atas kek ni jugak, xde la nmpak kosong sgt, skali g hantar, cust tepuk dahi...hahahha sbb dia nk cucuk2 huruf happy bufday bagai atas kek tu, dah xde space kot, hakhak :p


btw, ni 1st time aku buat karamel kek pelangi, request dr customer, tp xde la smpai semua kaler, asalkan nmpak pelangi sudah, so aku taruk 5 kaler je, purple,biru,hijau,pink & oren, so xcited la nk tao camne layer pelangi tu lepas potong kan..masa hantar tu dah pesan siap2, ko potong kek sat g mms aku tao, nk tgk pelangi aku tu menjadi ke dok, hehe

otw balik, xsmpai 5 minit dah dpt mms, skali bukakkkkkkkkkkkk.....

" sedappppp baiii !! "


Comel kan prangai kawan aku ni sorg?? ko hagak2 la, aku kenkonon nk amek gmbar slice kek yg dah dipotong ni, menampakkan layer pelangi tu bg tujuan marketingggg.. huhuhu skali ini yg dia kasik, dah la comot, pisau potong kek sure bekas potong pavlova dulu sbb nmpak putih2 whip cream kan? ahahahha so bwk laju2, sbb masa tu mika dah tdo dlm pangkuan ibu dia yg tgh drive, so xdpt nk reply meses kawan ni suruh mms gmbar yg senonoh sket, smpai umah, taruk mika atas katel, laju2 meses kwn ni smula mintak mms gmbar lain, skali dia reply......

" memang x dpt laaaaaaa nk tolong!!, dah abis licin! "

erk. mcm la jauh sgt umah dia ngn umah aku kan. kejap sgt? huhuhuhu... xpe la xde rezeki, next time nak buat utk makan sdiri la, nk tgk menjadi x pelangi tu, hihi :p
 

15 comments:

  1. menarik! tak penah try buat pavlova sbb takde saper sgt nk tolong mkn huhu

    ReplyDelete
  2. na... tlg buatkan sy 1kek pavlova ni bleh? ai da ngidam tgk pavlova u tau... huhuhu... leh pos mai perlis ke?? :P

    ReplyDelete
  3. lepas ni leh ler tempah jugak :)

    ReplyDelete
  4. mek
    ai nak jugak kek karamel pelangi
    sob sob sob

    ReplyDelete
  5. mekaseh syg, pavlova mung mmg best. mekaseh sbb layan I dengan Iim. walaupun busy :P

    lebiuuu

    ReplyDelete
  6. wah..tokei baru ni..masyukk..
    rezekii..
    ayu nk wat gk mende2 cmni..tp mikir takde org nk mkn huhu...bg jiran2 pn kdg2 bersisa lg..

    ReplyDelete
  7. mung nk bawak kek mende sempena gath nnt nih?.....hehehehehe

    ReplyDelete
  8. Bnyk dpt order, bertambh2 rezeki.. agak2 ada delivery service tak ke gambang? ekeke

    ReplyDelete
  9. rsa nk try buat pavlova tu hikss

    ReplyDelete
  10. oi na geram nye aku tgk kek pelangi ko tu..meh anata sini sikit!

    ReplyDelete
  11. karamel kek pun aku gagal
    pavlova boleh ke buat>>

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails