Wednesday, December 29, 2010

Berdua adelah tidak baik!

knape knape knape??? hehe xceli ni kes last week la,
biasenye hr mggu yg ditunggu2 coz laki aku cume cuti hr ahad jek,
time tu la nk berjalan pusing 1 pahang pun kannn..heheh
cuti2 prayaan krismes ke deepa ke hape dia xlayan mane,
maklumla kerja sdiri ni, xde kerja xde masyukkk,
byk kerja, byk la masyukkk kan. hehe
tp nk dijadikan criter, pekerja kesayangan dia benti kije plok, adehhh
tgh byk kerja lak tu, nak xnak dia trpakse bkejar siapkan ,
sudahnye ahad pun tpakse g kije :(

so tggl la hr mggu yg suram coz aku berdua ngn anak je,
time dia nk g kije tu, budak tu nanges2 nk ngikut,
owhh dak tecit tu dah pndai nk ngikut babah dia g kerja skrg,
time aku g kerja xde lak dia nanges2, apekahhh??? grrrr....
so bile tgk si anak neh nanges, si bapaknye suruh aku siap2,

owhh gembira la jugak dia suruh aku siap2,
tp dia pkai baju kerja?? knape?? rupenye dia suruh aku siap
coz mintak aku bwk anak tu g jenjalan, dia terpakse gak g kije,
huwaaaaa...baek aku tdo cmtu!! bukan xnk bwkkkk..tp adelah sgt sukarrrr yerr...
hero tu bukan nk duk lam car seat, slama ni aku hr2 hantar hero tu umah mil
aku drive smbil pegang or layankan je dia maen 2 lam kete tu tanpa duk
lam car seat dia tu yekk.. boley bayangkan x? haaa mmg ler bahaye,
tp mandangkan jarak umah aku ngn mil 1km je, so redah je la bwk slow2,
dr ko dgr dia meraung?? hehe

oowhh gmbar ni hanya lakonan smata2, xdenye dia nk duk lam neh,
huhuhu...tgk dah start buat muke tuhhh..hummm

try gak letak kejap lam neh sbb nk pikup ank buah (along) aku sorg ajak teman,
smpai umah along, dia lsg xmo g ngn along tu..adehh parah
stay kan lg dia lam seat tu..psg cd azan tu kuat2 bg dia insaf n duk diam2, :p
tp dlm 15min perjalanan gtu trus huru hara dah lam kete aku,
ngamuk2 nk kuar dr car seat tu, so suruh along amek dia,
alg amek pun still ngamuk2 lg, adehhh stresssss ibu!!
nak xnak terpakse benti tepi jln, amek dia trus stop nanges, sudahnye???

kebetulan tmpat aku benti tu dekat ngn giant,
xde arah, cancel nk bwk dia jenjalan bdr, ke pantai ke,
g giant je sudah, msuk giant trus cari tmpat mkn dlu, lapoo..
aku nkg order, hero tu lam stroller ngn along,
tp time order dgr dia dah melalak2 plak dahhhhh...xley jd, cancelll order,
aku g amek dia, mintak along je order mknn, owhh yer foodcourt kan,
kene la bratur g order n amek mknn, rumit!
aku?

melayankan je la kerenah ank bujang ni sorg..ok je la klu ngn aku gelak2
geram x?? sakit hati x?? hahahhaa stressss ok!

gni je la..berkepit je ngn ibu ok la dia..haishh
lame gak la lepak dlm tu, smpai dah magrib, nak balek tu
tgk dia cm lentok2 dah..bg susu trus tertido, bru la ley letak lam car seat dia smule,
trus aman perjalananku, huhuhu
lepas ni comfirm, klu babah dia kerja hr ahad, aku xkan kuar dah bwk dak ni,
letihhh nk berkepit je, ms hr tu aku xtao nk buat cmne dah,
smpaikan aku trpikir, kalau xde choice,
aku terpakse park kete ctu n amek teksi balek :|

9 comments:

  1. Na, mmg respek la orang yang boleh handle anak sorang² sebab saya takleh. huhu. mau bergaduh ngan anak je nanti.

    ReplyDelete
  2. hurmmm..memang susah na kalau kite sorang2 nak handle anak....huhuhu

    ReplyDelete
  3. kalau kysha,mau kena tempik.maklumlah..mommy die kan garang.tp,but penat tempik je.bkn die paham pun.sengih2 g adelah.huhuu...

    ReplyDelete
  4. mmg..p kedai runcit yg x berape nk jauh ngan umah ari2 pn...mmg sakit n seksa je bwk si mikhail ni..huhuhuhu....kalo letak dlm car seat lg seksa...sbb abis tersenget benget car seat....sbb tu la letak kat sit seblah n pakaikn sit belt...t pn berusaha btol dia nk bukak benda alah tu....
    tp demi mengisi perut yg lapo..terpaksa la usung dia...

    dulu2 x de la cenggitu....behave je...skrg nk balik s.alam tanpa daddy dia pn mmg meremang je...

    ReplyDelete
  5. hmm...awang aktif sangat eh. susah nak dok diam. hehe.

    awang jangan buat ibu susah hati tau. cian ibu.

    ReplyDelete
  6. oh mika dah pndai ye tak nak dekt org. sian ibu die.

    eceh gmbr last mcm org beso jer die tu.

    ReplyDelete
  7. ank lelaki ekk beb..cemane lerr aku nti agknyerr..mau bperang2 gn si kenit.....

    ReplyDelete
  8. noty boy. nk kena babab nih tau

    ReplyDelete
  9. amboiii manja betul si awang dondengg nie

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails