Friday, December 24, 2010

kenapala slalu ade prasaan cmni

xceli hr ni pil g muar utk amek bil yg bru abes blajar di ikbn pagoh,
so klu dah mil pergi, of course dak tecit tu ikot skali kan..
inilah 1-1nye mslh yg plg aku xske pikir tp xley lari dr berprasangka cmni,
aku mmg xske kalau2 org2 penting dlm idup aku (suami/anak) g travel jauh2 tanpa aku,
sbb?? xtao la knape aku slalu sgt pkir yg negatif2 if terjadi ape2 aku akan rase nyesal sgt2,
kalau aku ikot skali xpe, if jadi ape2 kami same2 ye x.. fhm x maksud aku?
bukannye aku mintak..tp kalauuuu..
nauzubillah mintak jauhkan :(

bukan aku nk pikirkan sgt mende2 cmni, aku pun xske, tp tula yg aku bencinye,
tiap kali jd cmni, kepala otak dah set pikir bukan2,
fil xsehat smlm, saket dada (ade jantung gak)
aku dah bgtau laki aku psl ni n dia volunteer nk pergi amek bil tu,
siap kiteorg pergi tdo umah mil smlm coz nk yakinkan derang,
tp fil tetap berkeras nkg amek jugak..aku plak berat je nk lepaskan ank aku ikot same,
sbbnye dak tu kalau dgn aki nye dlm kete, mmg xley duk diam,
ske sgt nk manjat dekat akinye yg tgh drive tu..tu yg aku rungsing sgt ni :(
haishh ntahla, mintak2 derang slamat sampai sane & slamat sampai ke rumah smula,
mintak dijauhkan dr perkara2 yg xelok sepanjang perjalanan tu,
hope dak tecit tu pun behave je dlm kete tu, amin


*dlm cubaan tuk elakkan dr pikir bukan2*

slamat bercuti krismas bg yg slame ni kerja hr sabtu tu..
bg org laen xde pe la., hehe
g maen salji kat mane korg sok???

11 comments:

  1. nape na tak amik cuti je? temankan fil pi sana

    ReplyDelete
  2. mun pon kdg2 ader jugak perasaan mcm na tue..cubalah slow talk ngn FIL tue....susah jugakkan bile keadaan mcm nie...

    ReplyDelete
  3. holiday!hahaa..
    main salji atas katel.ok?;P

    hmm...doa banyak2.mudah2 diorang selamat pergi dan balik.

    ReplyDelete
  4. jgn fikir bukan2....harap2 sumenya selamat pergi dan selamat pulang ook...aminnn...

    jom main salji kt genting sudah...hi3...

    ReplyDelete
  5. insyallah xde pape...amin.

    esok naurah & family main salji kat johor...gunung ledang atau gunung berlumut...keh kehh =p

    ReplyDelete
  6. alahai...ciannyer, tp xpelah..insyallah xde pape...kiter doakan yang baik2 saje ok...

    ReplyDelete
  7. insya allah lah na
    takde pape
    kita ni mmg suka pikir hal2 mcm ni
    org pompuan kan

    just be positif
    doakan segalanya baik2 je

    ReplyDelete
  8. be positif ..

    esok akak main salji atas katil je laaa :))

    ReplyDelete
  9. oh. padan dok cari mu kt fb tak jmp. rini cuti rupanya :D

    yunk, biasala tu ske pikir bukan2. aku pun sama. tp insya allah takde apa2 tu ekk.

    ReplyDelete
  10. jgn pikir lah na.
    mu tuh selalu je gni.

    :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails