Friday, January 21, 2011

dada burung

pernah dgr psl baby berdada burung x? aku pun xpernah dgr dlu, tp start lepas beranakkan ank bujang aku tuhh..sgt kepelikan lah aku bile tgk dada dia lain mcm, ms dia lahir kecik sgt 2.5kg, so aku bajet sbb dia kecik n kurus dada dia tggi gtu..lame2 dah bsr, bdn smangat pun still dada cmtu gak, bile tanye2 org, baru aku tao, dada ank aku tu org pggil dada burung, dia mcm tggi n tirus sket, alahh susah nk xplain, tgk sdiri arhhh.. :p


alamak..malu la sy kene xtray ngn kwn2 ibu :p


gitu la yer dada burung, aku pun xtao knape, tp x mendatangkan sebarang masalah pun, cume aku je awai2 tu cuak smacam je tgk dada ank aku tu gtu gaye.. huhuhu ksian pun ade, tp alhmdulillah stakat ni sehat walafiat :) pernah jumpe x korg?? :)

p/s : rasenye aku xde cederakan burung atau kenan ape2 burung pun, xtao la..errr

21 comments:

  1. Mmg ade sepupu yg berdada burung ni...so mmg x pelik la nengok nye....dak tu pn cm ok je tgk smpai beso...mmg x de prob....heehehehehehe

    ReplyDelete
  2. ni baru 1st time tahu
    selame ni x penah dgr pulak ade jenis2 dada.

    ReplyDelete
  3. oh xpernah tengok pulak.
    tak perasaan dada adif gane.
    nnti balik tengok plak.
    :D

    ReplyDelete
  4. mya pon berdada burung jugak tau.dia dh la tembam.so nampak mcm ada lurah je kt dada dia.sepsii

    ReplyDelete
  5. dada pon ade berjenis-jenis yerr??

    tak tau pulak den. 1st time dengo & bace..heheh

    asal xde mudarat, ok jelah..=)

    ReplyDelete
  6. aku pun baru tau sbb ada makcik tegur.ckp kysha dada burung.katanya kena hati2 sebab senang dpt penyakit lelah/cepat sejuk.
    aku pun risau gak lah time tu.tup2 lama2 bila belek balik,takde ar kysha dada burung.mebi time tu nmpk cam dada burung sbb kysha kan kurus kurang susu.

    ReplyDelete
  7. na..jgn pikir yg bukan2..yg penting anak sihat n cergas

    ReplyDelete
  8. uihhh nie kene balik cek dada mirza nie..tak tahu pulak ader jenis berdada burung....tapi tkt pulak bile tgk komen zuris tue yang budak berdada burung nie senang dpt penyakit lelah....

    ReplyDelete
  9. gletek tiak diaaaaaa..

    tp aku x perasan plak jenis2 dada ni yg..

    ReplyDelete
  10. dada burung klu pompuan bila dah besar nanti seksi you

    ReplyDelete
  11. baru tahu. eh na asalkan zarif sihat alhamdulilah

    ReplyDelete
  12. bla diamati tgk gmbo tu bkn cm mika je heh..

    *xtau la psl dada2 ni

    ReplyDelete
  13. oh mak.. seksinyer.. heheh.. anyway ada prnah dgr sapa budak2 yg bdada burung tu.. kmungkinan ada Asma.. so far awang dondeng ni ada tah masalah asma?

    ReplyDelete
  14. salam...dada aku pun gini juga...mak aq tak tahu dada aku gini sehingga aku b'umur 11 tahun...mak ak bwa pegi hsptal...slpas kene xray n mcm2 lg...dktor kata takde ape2 .

    ReplyDelete
  15. ok pe dada mcm ni....ak pn dada mcm ni jugak....bile dh besar, nampak segak semacam je...awek aku pn ske sgt ak dada mcm ni.. xyh mnysal la dpt dada mcm ni...ok pe...hahaha

    ReplyDelete
  16. dada ak pn mcm ni jugak..ak sedar pasal dada burung ak ni start ak form 1.... tp xd mslh pn dada burung ni...bg ak, ok pe dada burung ni.....ble dh besar nnti, segak semacam je...awek aku pn ske gile dada ak mcm ni...hahahah....bergaya beb ble berjalan...hahaha.....so xyh menyesal la dpt dada burung... stiap benda yg Allah bg, ad hikmah..

    ReplyDelete
  17. ak pn dada mcm ni jugak... ak sedar ttg dada burung ak ni since ak form 1.... tp dun worry... xda mslh pn dada burung ni... awek ak pn ske gile dada ak mcm ni... bile ak berjalan kn,,, nmpk segak smacam je....hahahah... stiap benda yg Allah bg, ad hikmah

    ReplyDelete
  18. saya ingat saya jer ada baby berdada burung baby sy masa baru lahir pun pramatang tak nampak sgt dada tue skrg baru nampak.. tp so far sihat mcm burung gak kelincahan dia

    ReplyDelete
  19. saya ingat saya jer ada baby berdada burung baby sy masa baru lahir pun pramatang tak nampak sgt dada tue skrg baru nampak.. tp so far sihat mcm burung gak kelincahan dia

    ReplyDelete
  20. anak saya pun baru saya perasan dada burung menurut pendapat yang saya tahu akibat dada burung adalah kekuarangan vitamin D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails