Wednesday, January 12, 2011

was was

tiap2 kali g giant mmg susu ank, vitagen, calcium, jajan & hash brown neh brg wajib aku amek, tiap2 mggu ni stoknye lah yer.. hash brown ni mmg favourite laki aku la..dia blk kerja kol 3-4pg kejut aku suruh goreng, bukan byk pun, 3keping pun dah kenyang, skadar dia buat kudap2 smbil layan fbook dia tuhh..huhuhu adelah skit stress yer..tgh2 lena tdo tibe2 dikejutkan suruh grg mende ni, huwaaaaaa tp xde la mengeluh bagai, dah nama pun isteri yer..wajib taat perintah suami, huuhuu~ :p

ok berbalik pd mslh aku skrh, hehe xceli sblm2 ni aku ske amek brand double snack neh, sbb ade xtra skeping lg dlm tu :p..tp ntah cmne last week aku gatai g amek 1 lg brand lain, saje2 nk tukar slera, sbb tgk brand 1 lg neh : cavendish (rujuk gmbar yer) lg mahal dr brand double snack neh, so aku bajet lg mahal lg sedap la kan... smpai umah ms nk msukkn lam peti tuh, saje aku belek2 kotak dia, & aku prasan, barang jauhhhhh punyerrrrr... PRODUCT OF CANADA, perghhh trus belek2 tgk mmg xde lsg cop HALAL, aisehhh..guane ni?? sudah was2 adekah hash brown neh halal/x?? tp klu nk pikir hash brown ni kentang je smata, ke cmne yerk?? tp aku still simpan, cume bukak yg ade cop halal tu jekk..agak2 klu korg ckp sah haramm...blk kang aku buang la senyap2, n kene ganti yg baru la..takot la laki aku tao, nanti dia slhkan aku plak sbb aku yg gatai nk test brand baru tu kan..hihihi :p hoh guaner awokkk eiii???

11 comments:

  1. tak tau la dear.
    mkn pon x pernah.huhuh
    sadisnya kene kejut soh gorng benda tu jer. tsk tsk...

    ReplyDelete
  2. ptot nye kene ade cop halal kn na
    pelik betul.

    buang diam2 lepas tuh pi beli tak pon mu ckp mu dh abiskn.
    :D

    ReplyDelete
  3. kalau dh was was xleh ah mkn. kalau confiden boleh mkn.

    kalau i terbeli yg xde logo halal, tgk ingredient balik. kalau masih was was buang je ah. kalau nampak occay, mkn je. huhu.

    ReplyDelete
  4. kalo was-was jadiknya jatuh hukum haram kot..ayokk dh xleh mkn haa

    ReplyDelete
  5. kalo dah was2 terus jatuh haram..
    so better x yah makan..

    kentang kan tumbuhan2.. so perlu halal gak eh?

    ReplyDelete
  6. kalau mu dah waswas,memang kena masuk tong sampah je lah yang oii.
    lain lah kalau takde logo halal tu tp mu yakin,ok lah kan.
    senyap2 sudah.
    aku pun penah wat.dari kena bebel,sakit tinga ooo ;P

    ReplyDelete
  7. tak pasti.. klu tengok bahan asas kentang je kan.. tapi klu ade yg lain lain tu im note sure...

    ReplyDelete
  8. i like hash brown cicah mayo n black pepper sos..nyummeh yoo

    ReplyDelete
  9. klo xde cop halal tu mcm ragu2 sket la yang..

    ReplyDelete
  10. adehh..kdg2 meat jekk kte check halal haram kan..bnde2 cmni pon kne check jgk..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails