Kehkehkeh suke2 je bagi nama, ekceli smlm beli roti, sosej ngn sardin, kononnye nk buat bekal mika pagi ni sardin & sosej roll, skali mlm td babah dia tringin nk mkn lauk sardin plak.. abis stok sardin tin kecik tu, huhu
So sparuh roti je la buat sosej roll + makaroni goreng tuk bekal mika, utk ibu, ade lebihan roti tu, trus dpt idea nk buat ais krim goreng, sbb ais krim dlm peti dah berzaman xde org nak tlg perabiskan, kehkeh :p
sbijik dah rupe karipap, cume aku xreti nk kelim karipap je kt tepi tu, kehkeh :p
Silap besar neh, goreng pkul 8pg, pkul 9 otw nakg kerja baru ngap, mmg dah cair la ais krim tu, hahaha, tp serius sedap eh, crunchy gtu kat luar, dalam sejuk :p
ramai gak yg teka cek mek molek kat fb td yer, mmg ade rupe sbb ais krim yg dah mencair tu, if sesape nak try, boley la buat,
taruk je sejempot aiskrim atas roti, telangkupkan, kepit kemas2,
goreng dgn minyak yg panas xsmpai 1 minit, trus angkat sejat, siap, senang ork? :p
Kalau version adik aku buat, dia telangkup guna dua roti tu la kan. Pastu bekukan dulu dalam tpt beku tu. Pastu baru goreng. Lagi terbaikkk aku rasa sbb aiskrim tu lambat mencair :D
ReplyDeletemu memang creative lah...ade je idea..nicey :)
ReplyDeletexyah celup2 dlm telur dulu eh roti tu
ReplyDeleteNi cair pun sodap ni!
ReplyDelete