Ini tips bg org yg selok nk buat kek walaupun xbyk perkakasan yang ada, tp xperlu kot, lgpun buat skadar suka2, utk ngetest, lain la kalau betul nak buat bisnes dlm bidang ni, wajib ade la bahan2 segala tu..
Ok berbalik pada cerita asal, baru ni kan aku buat red velvet, & biasanya kek ni org akan potong berlayer2 tuk sapu krim tu, ade sesetangah org akan bakar berkali2 tuk buat layer2 tu, tp aku malas kot, buat skaligus je, nanti potong la, masa mula2 nk buat tu, terfikir gak cmne aku nk potong kek tu sbb xde pisau pemotong kek yg panjang, guna pisau biasa boley ke? tp mcm xde pisau pjg je kt rumah tu, gugel2 trjumpe tips potong kek ni dekat fb JOM MASAK, nampak mcm senang, tp belom try xtao..
So aku try la , mula2 mmg cuak la, risau je kek jd senget benget nanti, tp tawakkal je la
ini model red velvet sy yg masih bogel belom dipakaikan baju lg
dan selepas membuat kajian, ini hasilnya. terbaikkkkk! heheh
kemas je potongan dia kan?? xde senget x bergerigi, memang kemas, maybe sbb benang kan halus, xtao plak potong kek guna benang ni senang je, wahahhaa :p
tenxs pd yang share tips ni, sgt2 berguna :D
gud tips..
ReplyDeletetq na..^_^
Senget tak Na?
ReplyDeletePasni nak try la. Selama ni gigih la aku potong guna pisau dapur. Habis senget benget, siap bergerigi pulak tu. Selalu buat kat moist choc cake. Suka potong tgh nak isi layer choc cair takpun jem stoberi.
owhh...camtu upenya!!
ReplyDeletethanks na
ye meh?
ReplyDeleteaku selama ni gigih potong pakai pisau kek panjang tu
tp yg leceh kena mark dengan toothpick sbb takmo senget
klu pakai benang tak senget lagi lah senang
wah boleh try lepas ni
thank share mek
ha ahh kekdah ni mmg xsenget & kemas je,
ReplyDeletemaybe sbb benang tu kan kite dah lilit keliling kek, if kita lilit selaras je keliling tu, maka kek tu xsenget la kot, hehe
wah baru tau ni!
ReplyDeletenano,,suka goda napsu makan watashi tawwwwwww
ReplyDeletebila nk publish cake velvet siap berbaju?
pergh hebat!
ReplyDeletebile nk ngantor cini rv tuh?
time kaseh berkongsi tips. =)
ReplyDeletewahhh mudah2..nk try jugak..tenkiu2..ni syg nih..ahakss..
ReplyDeletebaru tahu boleh potong guna benang
ReplyDeleteEh bagusnya licin jgk tu. Boleh try pasni
ReplyDeleteboleh ah try lps ni.
ReplyDeleteactually, orang dulu2 memang guna teknik benang ni utk potong nasi impit :) bagus boleh aplikasi kat kek lps ni :)
ReplyDelete