Friday, December 23, 2011

Tiramisu strawberry nyummy

Sebelum ni xpernah pun trase nak buat tiramisu ni, tp gara2 ada lebihan cream cheese toping red velvet hr tu, xtao nk buat ape...byk lak tu, nak buang syg, nak buat kek lg la dah xde nafsu buat ms trdekat ni, skali...... ting!! dpt idea buat tiramisu. sbb tiramisu xyah nk bakar bagai, hehe dasar pemalas sgt neh!

Balik kerja trus g cari biskut lady fingers tu, xde pulak, sambar je la biskut digestives tu,..

Balik rumah nk tggu mika tido kononnye bru nk buat, skali sama2 trtido. hampeh je..Pagi esok bgn pg2 trus kelamkabut nk siapkan tiramisu, kahkahkah. oh ni kelam kabut sbb mmg plan nk buat tuk bg kat anak member pagi tu. malas nk simpan lama2 cream tu dlm peti takot xsedap, lgpun tgk ank member tu ske sgt mkn cheese, hehe tp tiramisu ni versi nak cepat, yang mane boley je.. xikot resepi sgt pun, hehe

Just celup biskut dlm milo panas,(sbb aku xske kopi) susun dlm bekas, taruk layer cream cheese tu, selang seli dgn biskut td smpai abis, last part taruk strawberry filling, pastu baru tabur serbuk koko atas, TAPI silap neh, xblh tabur serbuk koko ats jem, sbb basah, trus xcantek, kahkah..tp lantak. kate nk cepat kan, hiks :p

Dah smpai opis xsempat sarapan, asik duk toleh2 bekas tiramisu mcm trliur je plak, tp yg tu nak bg org? acane tu??, huhuhu dgn muke xmalu, sudu gak la 2sudu tuk rase, takot kempunan lak... xsnonoh kan??? ishkkkk..naseb la pd sape2 yg trlibat tu. kehkeh :p

 nampak tu? xcantik jd sbb serbuk koko dh basah dek kelembapan filing strawberry tu :p
 sorry yer yen, aku ceduk dlu 2sudu nk merasa bru bg ko, xsnonoh kan? :p
 
Bila dh rasa tu mcm owhh cmni eh tiramisu, sedap gak. hahaha balik rumah ptg tu trus buat 1 lg tiramisu lebihan secoet lg cream cheese yg ade, alhmdulillah dpt gak mkn share2 ngn mika, letak dlm peti dlu bg betul2 sejuk2 baru mkn, oh nikmatnye menambahkan lemak2 di bdn neh, xde aroh la kan T_________T


 nampak senonoh sket tiramisu 2nd round neh, hiks :p
 owhh xguna serbuk koko dah kali ni, yg ni aku tabur milo., sbb serbuk koko mcm pahit T_T

3 layer : bawah skali strawberry jem, biskut, cream cheese, <3
mcm senang je nk bt mende alah ni rupenya, maybe boley buat lg kot pasni, hehe

9 comments:

  1. mmg senang! kita pun suka buat. psl takyah masuk oven bagai. hahaha

    ReplyDelete
  2. nikmatnya makan mknn yg berlemak krim bagai ni kan? aku dah 3 hari off diet sbb asek org nk belanja makan aje. aku rase da gomok cam biase semule dah...nyampah. gasak ah. malas nk pk lg buat masa nie HAHAHHA

    ReplyDelete
  3. Tiramisu mmg sedakkkk dan beh. Lenkali try guna mascarpone plak. Lagi double sedakkkkkkkk

    ReplyDelete
  4. Na : Rajinnya mu ni buat kek bagai..ish ishh ishh..geram ahhh tgk kek mu chantik2 plok tuu

    ReplyDelete
  5. mcm senang dan menarik..tapi bilah naka rajin nih..hihihi

    ReplyDelete
  6. Nk resepi na..heee.klu senang rajin la nk buat.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails