Thursday, May 19, 2011

Teman babah memborong

 ini last week punye citer, sehari sblm kejadian berdarah tu, hehehe 
kan babah nk naik bot 3hr mancing tu, so stok mknn utk kat atas bot
seramai 13org tu, babah yg handle, ptg tu janji nkg borong sama2,
tup2 dia lepak kt kedai runcit member dia dlm kampung tu, trus borong sane je semua
dr barang kering ke brg basah.. katenye nk tolong member2, mmg betul2 tlg la..
bayangkan stok kedai runcit tu hampir2 licin dikerjakan, keh3 :p 
tp abes 2rat lebey je kt sane, hehe..syukur alhmdulillah masyuk tuan kedai tuk hr tu :p

pastu mlm tu babah ajak g sopim lg, ade sket2 lg brg yg xckup..

sardin topap lg mlm tu 5tin,
nugget , hot dog roti, sayur, meggi
mee, kopok, cili boh, teh kopi 3 in 1..beskut..
ape lg ntah, hahah borong secara tamaknye.
pdhl menurut firasat aku, kt sane klu dpt hasil pancing tu
of course la mkn lauk ikan tu je kan?? tp lantak la kan, 
so total beli stok mknn saje abes 5ratus. fuhhh.

  
budak ni nk bg duk diam dlm troli, upah ngn vitagen ok la..hehe

ok ptg ahad babah smpai, kiteorg g pikup kat bengkel tmpat memasing berkumpul
pastu babah suruh bukak bonet kete, mcm2 disumbatnye
blk2 umah cek, tgk stok mknn skittttttttttttt je yg luak ok! OMG!
jenuhhh la jadi muke sardin, megi, hotdog semua tu dlm ms trdekat neh
hahahha..itupun dah bahagi sama rata ngn umah mil,

yg hot dog tu paket jumbo punye, brape puluh btg ntah dlm tu,
ade 4 paket, tiap2 pg aku buat sosej roll, msk megi taruk sosej
goreng sayur taruk sosej, hahahahha pening dah..ape lg nk buat
mcm sardin tu xpe la boley simpan lame..hehehe haru betul
xceli, kes ni trjadi, sbb slh sorg dr geng2 mereka tu teror msk,
so smpai port sane, derang g borong ayam 4 ekor, daging 5kg
mmg lauk sedap2 doh atas bot tu, babah ckp mcm duk umah je rupe,
keh3, itu yg byk brg2 mentah xluak neh, ermm sabor je la..
klu ade potluck dlm ms trdekat ni syok gak aku perabeskan hotdog ni semua, 
tp...apekan daya..tatapla mende tu sbgai menu harian xnk bg bzir :p

8 comments:

  1. pe lagi weh, turun KL lah handle potluckkkk :P

    ReplyDelete
  2. mung ckp kt babahnya si mika & kwn2 sepemancingan dia MEMBAZIR TU AMALAN SYAITONNNN..ekekeke

    ReplyDelete
  3. wahhh jeles ar tgk mika nye selipar. nih mya tak reti lg nk pkai selipar.even kasut pon leh pelecot2 lg.btw mika pkai size brp tu? mcm besau je

    ReplyDelete
  4. dasat jugak org lelaki sopin!

    ReplyDelete
  5. hahaha lepas tu moke pun dh jadi mcm hotdog. kehkehkeh.

    ReplyDelete
  6. bak la cni hotdog tu. !!
    rebus cicah sos.
    sedak !!

    ReplyDelete
  7. weyh mu tye nana, die tu nk pi mancing ke pi berkeloh.
    bukan main lg masak beriye2 ..
    huhuk..

    bnyk ke hasil pancingan nye ??

    ReplyDelete
  8. bak cini la kalau xhabis tu..:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails