Thursday, March 22, 2012

JJCM hujung minggu

Weekend lepas babah mika janji nk bwk g zoo Kemaman, dah berkurun janji ni, tp ntah bila dpt lepas masuk, sbb ahad pun dia kerja, sudahnye?? tp dia still gak ckp nak pergi, tggu dia blk kerja dah kol 5, mcm dekattttttt je kan?? tp sokay la, layankan ajer..


Tggu babah blk bersiap nkg dah dlm pkul 6, otw gerak tu tanye sempat ke ni?? dia ckp xsempat kite g Night Zoo, ecehhh ingt semua zoo ade night zoo ker?? ngam2 smpai depan pintu msuk dah pkul 7, tgk2 waktu terpampang kat ctu start kol 9pg - 5ptg je, kwang kwang kwanggggg :p


So pusing2 kemaman tanpa arah tujuan, ade 1 tempat ni, dlu femes la,kelip2 ape ntah, skali bot lak tade nk keliling sungai tgk kelip2 mlm tu, haishh mmg hilang arah tuju la, nkg mesra mall mcm xde ape nk sopim sgt time tu..sudahnye pusing2 bdr Kemaman & blk je lah.


Otw blk lepas je sempanan Kemaman, trus benti mkn, ade 1 kedai ni mmg femes dgn ikan2 sungai, laki aku mmg suke sgt lah. Tak ingt apa nama kedai tu, tp mlm2 payah nk jumpe kedai mkn yg hidangkan lauk ikan2 sungai kan??

Ikan baung claypot, (xsure la msk ape,sbb aku xmkn ikan sungai) , ikan lampan goreng, ulam, budu, sinonim dgn ikan sungai kan? tu semua dibelasah oleh babah mika, licin hor! tomyam ngn daging grg kunyit je aku punye, hehe


mika kenyang mkn kunci kete babah dia je T____T

ok bai!

9 comments:

  1. haha ingat semua tempat ada night zoo keee sabar je lah. takpe, boleh pergi lagi kemudian hari

    ReplyDelete
  2. Waaaaa saya sgt terliuq dgn lauk pauk anda. Cepat, cepat, tanya hubby apa nama kedai tu n lokasinya. This weekend blh lah JJCM kat kemaman gak. ^_^

    ReplyDelete
  3. Hana, xsilap nama kedai Sipadan, betul2 lepas sempanan kemaman, kire ni kt cerating la, kedai tu tepi pintu gerbang tu je :)

    ReplyDelete
  4. holloh.. tgk budu tu hok dok tahan tu...
    sining susoh sunggoh nok dapat budu hitam.. asyik2 la meroh....

    nok balik ganungggggggggg!!!

    ReplyDelete
  5. ena pun tak makan ikan sungai

    ReplyDelete
  6. kesian mika..makan kunci je sayang?
    Aku makan gak ikan sungai tambah2 ikan sepat.sedappp...

    ReplyDelete
  7. ok sgt teringin nk mkn ikan sungai bila disebut2 dlm entry ni.adesss

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails