Wednesday, March 21, 2012

Yang jarang2 dapat

Isnin lepas aku cuti, kesemua adik bradik dikerah balik, sbb nak settlekan pembahagian harta sepeninggalan arwah ayah, dah lama proses ni, ni tggu naik pej tanah utk pembahagian pesaka je, & dah settle pun..cuma skrg ni tggu proses tukar nama je, lepas dah tukar nama, masing2 blh la apply dirikan rumah kt tanah masing2 yer ^_^

Ekceli kalau ikotkan hukum faraid, pembahagian harta pusaka bahagian lelaki akan dpt 2:1 drpd perempuan, tp kami sepakat untuk bahagi sama rata, baru adil dan saksama gtu kan?? errr mane aci abg2 dpt lebih, huhuhu :p owh mak pun sepatutnye dpt bahagian jugak, tp mak menolak dgn alasan dia xperlukan apa2, cukup la dibahagikan kesemuanya pd anak2 :)

Yang diproses pembahagian harta cuma tanah & wang simpanan Tabung Haji, selain dari tu, mana2 harta di luar bidang kuasa pej tu, terpulang atas family kami nk bt cmne.

4 lelaki 4 perempuan, aku yg bungsu ^_^


balik dr pej tanah dah tengahari, masing2 kebulur, masak ala2 kadar je,
tp puas sbb dpt mkn bersama kesemua adik bradik, ntah bila lg nk cmni :)


ok now dh blh brangan nk duk umah sdiri, wink* :p


9 comments:

  1. syukur..segala urusan berjalan dengan baik...

    tumpang gembira tau...

    ReplyDelete
  2. Seronok ada adik beradik ramai. Dapat berkumpul kat kg, bertambah seronok kan? ^_^

    ReplyDelete
  3. Insyallah suatuhari nanti impian untuk duduk rumah sendiri akan tercapai :p

    ReplyDelete
  4. wow!! tu sure byk dptnya kan.tanah sebidang ntah bape ekar tu? sure ckup luas nk wat sbijik banglo

    ReplyDelete
  5. oo br tau na bongsu..kita bongsu gak..bongsu pompuan..haha..

    ReplyDelete
  6. wow bestnye dgr na.....untung kamu na....syukur alhamdulillah....

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, adik-bradik Na dididik dengan elok dan takda yang tamak nak kaut semua harta.

    =)

    ReplyDelete
  8. Yayy boleh lepak rumah ko nnt. :P

    ReplyDelete
  9. x sabo nk tggu rumah mesra rakyat mung hehehhe =P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails