Thursday, March 22, 2012

Mika dan momong

Aku xtao mende alah mainan dia ni mende nama, hahaha.. tp start belikan kat dia dulu, dia sdiri yg panggil "momong" sbbnye, if dia naik, dia buat bunyi mcm tekan minyak kete, vrom vrommm...tp bunyinye monggg monggg.. err ????? hahahahhaa itulah trus lekat nama momong :D

Aku rasa dlm byk2 mainan yg babah dia belikan, momong ni paling close dgn dia, dia & kete momongnye xdpt dipisahkan, bagai aur & tebing., hehe mika suka sgt momong ni sbb dia bleh cabut tayar sdiri, cabut stereng, cabut itu ini, tapi boley pasang plak, hehe..

So bila dh close sgt tu, g mana2 pun nk usung, mandi pun nak mandikan momong skali, g dapur ngn momong, msuk blk ngn momong, g umah maktok pun bawak, g bandar pun bawak, tp ibu tinggal momong dlm kete je la, hehehe gilo ape nk bwk msuk mall gak momong dia? kehkeh, ini masa ibu g cuci kete last week, sementara nk tggu org cuci dlm kete ibu, kite lepak kt luar :)





gitu la kekdahnye anak seorg pomen ni, hahahha xdpt bayangkan klu anak pempuan aku sok camne, agaknye tido dgn oven kot?? :p

14 comments:

  1. cumei ja... anak seorang pomen ni...
    x pe.. lepas ni boleh gegurl lak.. teman ibu kat dapur sampai tido pon sebelah oven... hahaha

    ReplyDelete
  2. momong? menatang ape tu? hahahaha....lawok je namanya. rmh aku pon ade 2 ketoi gini. tp naurah xnak main sgt. dia x pandai nk tolak2 pakai kaki. nk soh org tolak aje =.=

    ReplyDelete
  3. Budak2 memang sukakan kereta ni. Even dah pandai jalan still suka duk atas kereta mainan tu. Hana perasan gak anak buah hubby, seorang satu ada kereta tu, walaupun ayah mereka dh belikan basikal but still suka main kereta.

    ReplyDelete
  4. ibu ngan babah kena belikan momong baru utk mika nih.momong hok ni dh kecik la ngan mika.tak sesuai gitu.wakakaka lawak ar na berangan anak pompuan tido ngan oven

    ReplyDelete
  5. oooo macam kete gak..mirza pon ader gak mainan gini..dier pon suka gak main macam mika...tp takdelah sampai mun usung kemana saja..malas..hahahaa

    ReplyDelete
  6. Salam

    Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

    Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


    Terima kasih.

    ReplyDelete
  7. Tido dgn oven?amboiiii dahsyat tu imagine ibu mika ni..

    ReplyDelete
  8. UMAR KLU NAIK BENDA TU SIAP ANGKAT2 LG..ALA2 GAYA MAT REMPIT GITU

    ReplyDelete
  9. bukan ank sorang pomen pun sama je na..
    klu mende gini mmg seswai la dgn jiwa jantanzzz...
    heheh...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails