Monday, March 26, 2012

Oreo 100th Birthday

Kesian, cerita yg hampir2 nak basi dah ni, huhu masa turun Putrajaya hr tu, nmpak izza RT tweet ceera offer 4tiket utk hot balloon, aku cpt2 twitt nakkkkk!! dan nk ade rezeki kan, trus zass pg2 ahad tu ke padang astaka PJ, mika bgn2 pg lg dah xcited asik ckp nk naik belon, dia yg tlg kejutkan paklang, maklang yg liat bgn tu, hahaha smpai nangis2 dia tgk maklang xmo bgn, sbb dia dh bersiap awal2, :p

Sampai je sana, tgk org xramai mana, private event rupenye, sbb tu nk msuk parking pun bukan main cerewet, hehe.. turun je kete, bukan main xcited lg mika berlari nk ke balloon, ibu bru nk daftar nama bagai, naseb acik iim tlg monitor mika, upah dgn biskut oreo sketul :D

xyah tunggu lama, siap isi borang trus tunggu turn nak naik balon, :)

naik dgn pasangan ini sama :)

Tapi ms nkg kat belon tu, makin dekat makin kuat bunyi gas api yg terpasang utk naikkan balon tu, mika mmg xblh bunyi kuat2, takot, dia dh nangis2 xmo naik lak, pdhl sblm tu berlari nk dptkan balon tu, haishh, tp aku gigih gak g angkut dia bwk msuk dlm sana, bunyi kuat + bahang panas api tu, lg buatkan mika ni gigil2 nangis, ksian plak..atas nasihat org sekeliling, terpakse turunkan dia, pass ke org event tu tlg pegangkan, ibu xmo kalah, nak jugak naik, huhu



wahhh merasa gak sekali , bukan lama pun, tp jadilah utk pengalaman seumur hidup, belum tentu dpt naik lg lepas ni kan, xcited okeh! :p

Selain hot baloon tu, ibu selok nk ngetes terjun dlm bola byk2 ni plak, kali ni disertai anak bujang tu, awal2 rilex je, skali terjun, amekawwww meraung bagai nk rak..err ekceli sakit rupenye jatuh dlm bola byk2 tu, sbb bolanya kecik2 bsr bola poing pong tu, so agak keras & menyakitkan, menyesal cuba, padan muka! ksian mika :p


Tak lama pun lepak situ, dalam sejam cmtu, derang pun nk gerak balik sama, sempat lagi bergmbar utk kesekian kalinya, lgpun ni 1st time jumpa ceera ni :) izza tuh xyah ckp la. sokmo2 doh jumpe, kehkeh :p


Tenxs ceera utk tiket free hot balloon itu & tenxs juge utk izza sbb atas kerjasama dia jugak la utk dptkan tiket tu, kehkeh... blk dr event ni merata2 pusing cari tempat makan, ntah kemana2 pergi aku pun xtao, yg penting, kena blk rumah dlu sbb tengahari ade janji dgn Ena plak.. zasss~

7 comments:

  1. ngko !!! Muka aku tak semenggah langsum !!!!!

    ReplyDelete
  2. Mcm mne mu bole tergamak nk terjun dlm telaga ball tuh. Kofff

    ReplyDelete
  3. terlepas pulak n3 mu yg neh. hehehhe...

    biar lambat asalkan komen kohkoff

    ReplyDelete
  4. myk syiokkkkkk!!!
    dpt naik hot ballon... huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails